Heavy metal

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
*Agata* ;)

Heavy metal

Post autor: *Agata* ;) »

Chciałabym znać wasze odniesienie do tej muzki. Mieliście może styczność z jakimś zespołem bądź wykonawcą który was zaintrygował, a może zniesmaczył? A może słuchacie jej tak po prostu, w wolnej chwili? Może macie jakiś ukochany zespół z tego terenu muzyki? Jestem ciekawa odpowiedzi :)
Lubię życie, ale kocham świat
Awatar użytkownika
Moonwalker27

Post autor: Moonwalker27 »

Szczerze mówiąc, uwielbiam rocka, hard rocka i lekki metal, ale heavy metal to dla mnie za ciężkie brzmienia. glupija Co za dużo to niezdrowo. :hahaha: No ale są różne gusta.
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself
And then make a change!
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Moonwalker27 pisze:Szczerze mówiąc, uwielbiam rocka, hard rocka i lekki metal, ale heavy metal to dla mnie za ciężkie brzmienia. glupija Co za dużo to niezdrowo. :hahaha: No ale są różne gusta.
Mam podobnie, chociaż bardzo podobają mi się najcięższe utwory O.N.A z płyty Mrok która jest ich chyba najostrzejszą płytą.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
*Agata* ;)

Ja osobiście to nawet trash i inne odmiany metalu :) Choć nie znoszę death i black metalu ... Ale rock (wszelkie odmiany), i metal jak najbardziej :) Oczywiście pop typu MJ, George Michael też jest cudowny. Nawet rn'b & soul jest ok. Nie mówiąc już o poezji śpiewanej :D Ale off top się zrobił... xD
Awatar użytkownika
Futro

Post autor: Futro »

Myślę że warto wymienić tu Metallicę i Megadeth grające również thrash metal, bardzo nie docenione Skid Row oraz znane Black Sabbath.
Lord Andre

Post autor: Lord Andre »

Szczerze to nie lubię takiej muzyki :D Ale każdy ma swój gust i słucha czego chce :D
Obrazek
Awatar użytkownika
*Agata* ;)

Futro pisze:bardzo nie docenione Skid Row
chyba na prawdę niedocenione, bo nie słyszałam ;]
Futro pisze: znane Black Sabbath.
uwielbiam ;d Ale to chyba logiczne, bo trudno nie znać tego zespołu, jeżeli choćby trochę porusza się po gruncie Heavy Metalu. Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Futro

Jak nie znasz Skid Row to polecam np: "sweet little sister" "get the f*ck out" "i remember you".
Awatar użytkownika
MichuP15

Post autor: MichuP15 »

Heavy metal- oczywiście! I nie tylko. Także i power metal (DragonForce), trash metal (Metallica!:lal:), ale i np. hard rock, jak Lordi, AC/DC. Poza tym, dużo jeszcze innych zespołów, ale po co wymieniać. :D Ogólnie kocham taki styl muzyki za cudowne gitarowe solówki, za tą energię (głównie to wtedy chodzi o power metal, tam perkusja tak napieprza że szok). Niektórzy się dziwią, że ja słucham MJ'a, a z drugiej strony metalu. Tak, dosyć duży przeskok, ale mi się podoba i taka muzyka i taka. :D

YEAH \m/
Obrazek
Awatar użytkownika
*Agata* ;)

Ja mam taki przeskok od poezji śpiewanej przez MJ'a do Metalu różnego rodzaju. Po drodze soul, rock, klasyczna itd... ;]

Dzięki Futro ;] Na pewno posłucham.

PS: Widzę, że HM preferuje główne męska część forumowiczów, ciekawe dlaczego... ;] Pozdrawiam :diabel:
Awatar użytkownika
Paulina_

Post autor: Paulina_ »

Ja uwielbiam Hard Rock, i wszelkie inne odmiany rocka, lekki metal owszem, tak właściwie MJ to jedyny odłam popu w moich ulubionych zespołach ;) w takiej muzyce kocham przede wszystkim solówki gitarowe ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
aga1001

Post autor: aga1001 »

Oj, metal to niemal całe moje życie. Z mojego avatara łatwo się domyślić, że na pierwszym miejscu jest industrial, czyli mój ukochany, przecudowny i w ogóle nieziemski Rammstein :love:
Oprócz R+, słucham jeszcze trashu(z Megadeth łączą się piękne wspomnienia :wariat:), oczywiście klasycznego heavy metalu typu Judas Priest(a zwłaszcza po tegorocznym Metal Hammerze w Spodku glupija ), Black Sabbath itd.
Awatar użytkownika
gosieq

Post autor: gosieq »

Ach, ach, no ja zapieję w końcu do tego Ramms+eina też tutaj, a co! nenene

I też głównie metalu słuchałam w pewnym okresie swojego życia :-)

Ale się ten okres skończył i poza Rammsteinem, którego będę kochała forewa, bo to akurat Muzyczna Miłość Mojego Życia, to w sumie już jakieś to dla mnie za ciężkie jest. Teraz króluje u mnie elektronika, jednak.

Ale ale (!) w klimacie mrocznym zostałam za sprawą industrialu, electro-industrialu, wszelkiego EBM, aggrotech, harshelectro, blablabla, nie znam się na nazwach gatunków :-P
Obrazek
Obrazek
Gienek

Post autor: Gienek »

Dziwi mnie to że tutaj nikt nie wspomniał o Iron Maiden , niesamowita kapela.
Warto posłuchać :happy:
BE REAL
Awatar użytkownika
Futro

Iron Maiden do mnie nie przemawia, może cza zrobić jeszcze jedno podejście... Jest jeszcze Motley Crue... Ewentualnie Sabaton śpiewający o Polakach z II Wojny Światowej (odważni itp.) oraz Yngwie Malmsteen.
ODPOWIEDZ