Michael Jackson's Children's Hospital - oficjalna strona

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Post Reply
LilMonkey

Michael Jackson's Children's Hospital - oficjalna strona

Post by LilMonkey »

Oficjalna strona zalozona przez fanow, starajaca sie o powstanie Michael Jackson's Children's Hopsital aka Szpitalu Dzieci Michaela Jacksona. http://www.michaelschildrenshospital.com/
Na stronia mozna znalezc formularz gdzie mozna wyslac zlgoszenie/obietnice podajac zaledwie swoje imie, e-mail oraz kraj. Jedne takie zgloszenie robi naprawde wiele, bo pomaga w spelnieniu ostatniego zyczenia Michaela.
W sieci powstaja oddzialy grup z roznych zakatkow swiata. Tutaj storna Polski na Facebook'u http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 4559779639

Zapraszam do projektu. Zjednoczmy swoje sily i zrobmy MJCH mozliwy. Dla Niego. :)
You'll be the best that you can be.
yourlovelystar

Post by yourlovelystar »

Świetna inicjatywa! Tylko czy to jest na tyle możliwe, aby stało się rzeczywistością?

Przez tak długi okres MJ robił wszystko dla swoich fanów i oczywiście chorych dzieci- teraz pora na nas ;)
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
bj

Post by bj »

yourlovelystar wrote: Tylko czy to jest na tyle możliwe, aby stało się rzeczywistością?

Przez tak długi okres MJ robił wszystko dla swoich fanów i oczywiście chorych dzieci- teraz pora na nas ;)
Może bardziej realne jest nazwanie jego imieniem oddziału w istniejącym już szpitalu dziecięcym. Ale trzebaby zrobić burzę mózgów, dlaczego władze miałyby na to pójśc i jakie działania, oprócz napisu nad wejściem na oddział można zaoferować, np. jakieś występy Michaelowe raz w miesiącu, zbiórki zabawek, wolontariusze którzy spędzaliby czas z dziećmi w kostiumach MJa, konkursy karaoke dla starszych dzieci (nie tylko z piosenkami MJa). Pomysłów jest dużo, ale obawiam się, że najtrudniej będzie zmontować grupę, która realnie zajmie się tym "w terenie", dotrze do szpitala z konkretną propozycją i przekona ludzi, którzy o tym decydują. Jak znam życie, do pokonania będzie jeszcze przeszkoda pod tytułem "kontrowersyjne związki MJa z dziećmi oraz niewłaściwe ruchy taneczne" i obawiam się, że trudno będzie w tym walczyć, bo oficjalnie tego nikt nie powie, tylko ludzie mają to w głowach. Ale to nie jest nie do pokonania.

Wielka, ale i strasznie ciężka sprawa.

Macie pomysły, jak sie do tego zabrać?
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Omega Supreme

Post by Omega Supreme »

Ja uwazam ze taki szpital poprostu powinien powstać. No bo co mnie to do cholery obchodzi ze ktośjest debilem niedoinformowanym i mysli o jacksonie źle bo uwierzył w jakies klamstwa dawno temu ? Nic mnie to nie obchodzi! Taki szpital powinien powstać i kropka.
Jakby trzeba bylo by kazdy fan przelewal ile chce kasy na jakis numer konta zeby tn szpital wypalił. to ja napewno bym cos przelał :)
yourlovelystar

Post by yourlovelystar »

Omega Supreme, mowisz, ze co cie to obchodzi ze inni wierza w klamstwa, zgadzam sie z tym tylko, ze tu wlasnie potrzeba kasy kasy kasy na taka inwestycje, a kto jak nie inni ludzie ewentualnie moga byc sponsorami. Nie kazdy fan jest mega bogaty jak jego idol :p a potem jeszcze utrzymac taki szpital to tez koszty. pomysl piekny i cel szczytny, ale chyba zgodze sie z bj ;)

Omega Supreme

Post by Omega Supreme »

tak ale skąd pochodziły te wielkie pieniądze MJa? mysle ze w wiekszosci od fanów z calego swiata.. to fani kupowali płyty i bilety na koncerty. Miliony fanów. Gdyby teraz fani calego swiata wplacili na jakieś 1 konto po 2 zł. to by sie tam Wielkie miliony nazbierały przeciez :P Kto mówi ze szpital ma zakladac jeden fan.. ja mialem na mysli wszystkich fanów :)
@neta

Post by @neta »

bj wrote:Wielka, ale i strasznie ciężka sprawa.

Jestem ZA z całego serca,ale mam obawy tak samo jak Ty.
Pamiętacie ile zachodu i na koniec oszustwa było ze zwykłą upamiętniająca płytą na Bemowie??
A co dopiero szpital!!To musiałaby ogarnąć osoba kochająca z całego serca MJ i Jego idee i...znająca się na budowaniu szpitali:)
Oddział bardziej do mnie przemawia.
Helllou mieszkamy w Polsce.....już mieliśmy park rozrywki :surrender:
Może czasy się lekko zmieniły...ale czy ludzie??? :podejrzliwy:
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
yourlovelystar

Post by yourlovelystar »

Omega Supreme wrote:tak ale skąd pochodziły te wielkie pieniądze MJa? mysle ze w wiekszosci od fanów z calego swiata.. to fani kupowali płyty i bilety na koncerty. Miliony fanów. Gdyby teraz fani calego swiata wplacili na jakieś 1 konto po 2 zł. to by sie tam Wielkie miliony nazbierały przeciez :P Kto mówi ze szpital ma zakladac jeden fan.. ja mialem na mysli wszystkich fanów :)
Jak fani to wszyscy razem- wiadomo, ale jeśli chodzi nawet o samą kwestię pieniędzy to myśląc realistycznie to by nie wystarczyło mimo naszych najszczerszych chęci.
@neta wrote:Może czasy się lekko zmieniły...ale czy ludzie??? Podejrzliwy
Trafne spostrzeżenie. Niektórzy ludzie nadal patrzą stereotypami + prawo i urzędnicy = mało wykonalna budowa szpitala w Polsce. W ogóle ten pomysł wyszedł z jakiegoś konkretnego kraju?

Ale wracając jeszcze do oddziału im. MJa i tych różnych inicjatyw na rzecz umilenia czasu dzieciom spędzającym większość czasu w szpitalu to super pomysł. Sama wiem, że nawet pośrednia pomoc w takich sprawach przynosi niesamowitą radość nie tylko dzieciom, ale i osobom pomagającym. Myślę, że ludzi chętnych do pomocy byłoby całkiem sporo, tylko trzeba byłoby to jakoś ogarnąć całościowo.

Post Reply