W związku z komputerem.

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Mam problem. Jak mogę sobie ściągnąć piosenki z wrzuta.pl? Próbowałam na wszystkich możliwych stronach ale, włącza mi się error. Na mojej także a bardzo bym chciała mieć tę piosenkę:
http://mrumrando.wrzuta.pl/audio/aHSYWg ... ieznajomej

Z czego wy korzystacie?
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Jest taka wtyczka do Firefoxa, DownloadHelper. Ściągniesz tym każdy film z Youtube i każdą piosenkę z Wrzuty.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
.oLLo.

Jak usunąć iMesh w Firefoxa ?

Post autor: .oLLo. »

Witam. Mam taki problem, że przypadkowo pobrałam iMesh. Jest bardzo uciążliwy, gdyż odinstalowałam go, usunęłam każdy ślad po nim, ale i tak pojawia się on gdy próbuję wyszukać coś w mojej przeglądarce :( . Jak go całkiem usunąć ? Proszę o pomoc. :surrender: :smutek:
Obrazek
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Witam.Mam małe pytanie związane z nagrywaniem płyt blu ray na komputerze.Czy do tego jest potrzebna typowa nagrywarka blu ray w komputerze i za ile można takie cudeńko kupić,czy może nie koniecznie i można nagrac ja na zwykłej nagrywarce dvd?Czy są dostępne czyste płyty blu ray,jakiej pojemności i po ile?
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
boskar2007

Macie jakiś dobry programik do likwidowanie reklam w internecie?Miałem kiedyś coś takiego ale po awarii komputera ponad rok temu wszystko mi się pokasowało a tych wnerwiających reklam przy otwieraniu stron internetowych jest coraz więcej.
Xicor

Post autor: Xicor »

Polecam dodatek do firefoxa Adblock Plus.
boskar2007

Działa,dziękujemy bardzo za pomoc bo ostatnio już mnie szlak trafiał z tymi wyskakującymi reklamami.Teraz już je tak zmyślnie programują że aż nie można ich złapać,ile to się czasu traci na taką przymusową zabawę.
Awatar użytkownika
LilMonkey

Przegladarki internetowe

Post autor: LilMonkey »

Jaka przegladarke internetowa uzywacie? Czy szybkosc internetu po czesci jest zalezny wlasnie od niej? Poniewaz, ja uzywam przegladarki Internet Explorer, nie wiem jaka jest to wersja ale wyglada mniej wiecej tak: http://s1.blomedia.pl/lajfmajster.pl/im ... 84stwo.jpg
Internet jaki uzywam to 100 Mb/s i szczerze powiem, ze po kilku godzinach uzywania zaczyna spowalniac prace i np aby wejsc na Twitter czekam ok 1,5 min. Strasznie mnie to wkurza i chce zainstalowac nowa przegladarke. Szczerze powiem, ze jestem kompletnie zacofana w sprawach technologii, dlatego mysle ze pomozecie. :P Pordzacie cos.
You'll be the best that you can be.
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

LilMonkey:
Może szybkość inetrnetu nie zależy od przeglądarki, jednak od niej zależy prędkość ładowania stron (czyli wychodzi na jedno).
IE jest w sumie najgorsza przegladarką ze wszystkich.
Osobiście polecam Operę lub Chrome. Ta pierwsza może ma czasem jakieś błędy, czy czasem (=rzadko) nie ładuje jakiś wtyczek, ale jest najszybsza.

Mozesz jeszcze sprawdzic Mozillę, ale ta za to po jakimś czasie zajmuje zbyt dużo pamięci podręcznej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Futro

Post autor: Futro »

Ja mam neta 4 giga. Po wykirzystaniu tego pakietu zwalnia tak, że mój net w telefonie chodzi szybciej. Chciałbym sobie pograć z kumplem w Guild Wars 2 (za jakiś czas) i w Crossfire. Więc pytanie brzmi: czy mogę grać w te gry nie tracąc pakietu po kilku godzinach?
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Jakim programem mogę nagrać płytę dvd takie jak te:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 42&start=0
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=13734

DVD Shrink 3.2 I nero MI JAKOŚ NIE CHCĄ DZIAŁAĆ A NIE WIEM DLACZEGO :(
Obrazek
Awatar użytkownika
yourlovelystar

Post autor: yourlovelystar »

Właśnie zamieniłam nero(raz działał, raz nie) na ashampoo i o niebo lepiej :) Jest darmowy i działa bez zarzutu jak na razie.
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

No i znowu mam problem. Otóż, kiedy wkładam płytę do napędu, komputer w ogóle jej nie czyta. Dzieje się tak tylko z płytami z muzyką, gry i dvd działają jak należy. Wchodząc w mój komputer, klikam na stacje dysków DVD-RM wyświetla mi się tylko pusta strona. Wiecie co się mogło stać?

EDIT:
No błagam was. Nikt nie wie?
Obrazek
boskar2007

Właśnie trzymam w rękach IPada firmy Apple no i muszę stwierdzić że jest to całkiem fajna rzecz,ale nie mogę rozgryźć jak na tym tablecie korzysta się z internetu np.z google ,ktoś coś wie w tym temacie jak to ma działać?You tube chodzi bez zarzutu i śmiga aż miło.
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

No cóż, ekhm... Jest tam cos takiego jak Safari? To właśnie to jest przegladarka ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ