Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Siemanko , zakładam temat , ponieważ gdy zainstalowalem z neta Itunes , wszystko git , ale gdy wkładam Ipoda shuffle do usb , włącza sie Itunes i po lewej stronie niema "Urządzenia" i nie widze Ipod ... wiec niemoge na niego wrzucic muzyki ani zrobic restore ;/ , wiecie co moge zrobić aby się pokazało "urządzenie" ? dzięki z góry
abym ja to potrafił , dla mnie to czarna magia , jak byś mi po Niemiecku pisał :D , nic nie rozumiem , gdzie miał bym je zainstalować ?, do jakiego folderu ?
Nie jest to kwestia sterowników - iTunes ma wgrane sterowniki do wszystkich iUrządzeń. Fakt, faktem iTunes ma Windowsie działa tragicznie - szczególne problemy ma z portami USB. Spróbuj podłączyć do każdego portu USB w komputerze - czasami ma taki kaprys ,że działa tylko pod jednym portem. Jak masz klawiaturę na USB to ją odłącz i powinno pójść. Jak nie pójdzie to safety mode iPoda i zrób to samo.
a może to być spowodowane tym że usunałem jeden folder z muzyką w Ipodzie?, a i niemam klawiatury , tylko myszke pod usb. i mogl bys wyjasnic jak zrobić safety moda ? , dla mnie to czarna magia , dzięki z góry !
Spróbuj go zresetować i wgrać podstawowy firmware, a komputer go chociaż widzi? Tzn. pokazuje się jakieś "nieznane urządzenie" i szuka sterowników? (Jak podłączasz do USB iPoda).
Trinity tzn. ziomek mi mówi że on jest skonfigurowany na jego kompie , ale działa (od tego co go kupiłem) a , gdy wkładam go do USB , to widzi go bo pokazuje mi sie jako dysk przenosny , i włącza się Itunes samo , gdy tylko włoże a możesz mi głębiej wytlumaczyc , jak go zresetowac i wgrac podstawowe firmware ? :) dzięki za odp.
trzeba sciagnac z internetu gdy na itunes masz to okno gdzie jest napisany model urzadzenia wciskasz przycisk zaktualizuj ze wcisnietym shiftem i wybierasz z lokalizacji na dysku ;)
La_Pantera_Rosa chodzi o tą zakładke urządzenia? , jeżeli tak to ja jej wgl. właśnie nie mam po lewej stronie gdy wkładam Ipoda .. , a jeżeli nie chodzi o tą zakładke to sam już nie wiem o co ;)
Edit- za to mam jakies "urządzenia" w listach utworów tam gdzie sa piosenki
Dziękuje wszystkim za pomoc :) , problem rozwiazany .. chodziło o to że Ipod był zsynchronizowany na Itunes pierwszego użytkownika :) , i dlatego takie problemy .. teraz jest juz zsynchronizowany na moim :) , dzięki wielki jeszcze raz