Witam, chciałem w tym temacie podzielić się z wami moimi video pracami poświęconymi MJ'owi.
Pierwsza z nich to projekt teledysku do Human Nature. Starałem się stworzyć coś podobnego do tego urywka z Moonwalkera. Robiłem to już jakiś czas temu i niestety nie zostało to dokończone z powodu braku czasu, a teraz nie mam chęci wracać znów do tego. Tak więc pokazuję to, co mam musiałem jeszcze zmienić podkład z oryginalnego singla na wykonanie live z Yokohamy, bo Sony blokowało film dla Polski
LINK: http://www.youtube.com/watch?v=4JlK1WhBkBI
Drugie video to taka wersja live Billie Jean podczas koncertów This is It i pokazuje jak mogły wyglądać występy MJ'a w O2 Arena, tak btw to podejrzewam, że krzyk fanów byłby jeszcze bardziej donośny niż podczas koncertów w MSG w 2001 roku.
LINK: http://www.youtube.com/watch?v=_hAWPYpglFY
Całkiem niezłe, ale dopiero super by było, jakby komuś udało się zrobić, że Michael naprawdę robi moonwalka w BJ. On tam robi go w miejscu, bez przesuwania się do tyłu, więc trzeba by go było jakoś wyciąć i przesuwać do tyłu. W Sony Vegas Studio da się takie coś zrobić, ale nie umiem niestety. http://www.youtube.com/watch?v=OyEk-NCN ... re=related
Nieźle zrobiłeś Human Nature, ciekawa jest ta technika. Faktycznie przypomina wersję z moonwalkera, tylko tamta wyglądała bardziej jak narysowana kredkami. W BJ ciekawy pomysł z wstawieniem ujęć podobnych jak w teledysku BJ.
O tym moonwalku nawet nie ma co marzyć, bo ujęcie jest z przodu. Gdyby było z boku to można by było coś pokombinować. Jedyne co mi przychodzi na myśl to wycięcie poklatkowo MJ'a robiącego moonwalka podczas jakiejś trasy koncertowej w ujęciu z boku i wstawienie to na tle sceny z TII, ale to będzie sztucznie wyglądało. Jedyna nadzieja w tym, że może kiedyś Sony wyda jakieś dodatkowe DVD z nieopublikowanymi ujęciami. Jednak znając ich to jest to mało prawdopodobne.
Jest trochę pod skosem, więc dałoby się, ale byłoby ciężko. Wogóle nie wiem czemu oni tak chamsko zmieniali kamerą przy moonwalkach w TII - to samo jest w Smooth Criminal, mamy dobrą kamerę z boku, potem moonwalk jest z dalekiej kamery pod skosem i znowu zmienia się na tą boczną. To samo w BJ.
Jestem pod ogromnym wrażeniem! Jak Ty to robisz?! Cudo! Nie mogę się nadziwić. .
Faktycznie , krzyki podczas BJ byłyby tak głośne , że aż zagłuszały by głos Michaela.
PS. W jakim programie tworzysz.? Znasz może jakiś prosty , oprócz WMM program do robienia filmów? Wiesz , wycinanie urywków itd : )
Pozdrawiam!
@kamiledi15
Być może ten moonwalk na próbach nie wyglądał za dobrze. MJ na próbach nie przykładał się za bardzo do tańca i wykonywania skomplikowanych ruchów, bardziej mu chodziło o zgranie z zespołem i resztą tancerzy. To samo można zobaczyć na próbach do Dangerous Tour, tam te moonwalki też nie zachwycają i są niczym w porównaniu do tych z koncertów.
@SuperFlySister
Do edytowania filmów używam Sony Vegas, ale on jest dość skomplikowany. A te obrazki do Human Nature robiłem w Photoshopie i później łączyłem w Vegasie właśnie. Tworzenie takiej animacji bez użycia specjalistycznych narzędzi jest bardzo ciężkie i zajmuje bardzo dużo czasu, więcej niż się może wydawać. No i dlatego właśnie nie dokończyłem już tego. A jeśli chodzi o jakiś prosty program to najlepiej poszukaj jakichś darmowych programów na googlach, bo teraz mi nic na myśl nie przychodzi ;)
Dobry filmik? Ta zniewaga krwi wymaga!
Bardzo dobry filmik? Za mało!
Mistrzowski filmik? Jeszcze kapkę...
Zaje3isty filmik? Jak nieboskie stworzenie! :D
Działaj dalej bo odpieprzasz kawał dobrej roboty! Mi się bardzo podoba :D
Pozdro :)
Stary ten filmik jest zajedwabisty! Ja też tak chce! Z którego koncertu wziąłeś początek, bo po paskach na spodniach sądząc, to z HIStory World Tour. Ale i tak ten moment z moonwalkiem przez lata jest najlepszy :D.
Dzięki wszystkim za opinie To na prawdę motywuje do dalszej pracy. W miarę możliwości i posiadania wolnego czasu będę starał się robic nowe filmiki i zamieszczac je tutaj.
@7cialko7
Do takiej perfekcji jeszcze sporo mi brakuje. No ale zobaczymy, z czasem powinno byc coraz lepiej
@marcinokor
Początek wziąłem z najbardziej wszystkim znanego koncertu z trasy History - tego z Monachium 1997, bo jest dostępny w najlepszej jakosci i najlatwiej mi było uzyskać zamierzony efekt ;)
Kolejny filmik, tym razem jest to mój starszy mix utworów MJ'a, który wrzuciłem już wcześniej, jednak dopiero teraz $ony odblokowało go dla widzów z Polski. Generalnie starałem się, żeby przejścia z utworu do utworu były płynne i prawie ciągle jest tak, że podkład jest z jednej piosenki a acapella z drugiej. Momentami to brzmi gorzej, a momentami lepiej. No, ale nie jestem profesjonalnym dj'em, więc nic nie poradze. Zapraszam do oglądania
Ja pierdziele, gościu, kozaczysz z tymi filmami!
Co do tych przejść i ogólnie muzyki to też super, tylko momentami tekst innej piosenki po prostu nie za bardzo pasował do rytmu i melodii innej, ale to tylko momentami takie coś się pojawiało, więc ogólnie mogę powiedzieć, że filmik jest mistrzowski! Bardzo mi się podoba :D Poprzednim filmikiem to się przyznam do teraz się ciągle jaram, jakaś taką zajawkę załapałem :D
Wrzucaj od groma tych filmów! Pozdro :D