XV rocznica jedynego koncertu Michaela Jacksona w Polsce!

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Ubolewam nad faktem, że nie ujrzałam Smooth Criminal w wykonaniu Kasi :( Niestety, mróz nas przegonił.

Tak czy siak, dobrze było ;) Najlepsza była dziewczynka z konkursu tanecznego (kazdy wie o ktorej pisze ;) ). Uśmiałam się do łez :D

A tak na marginesie - zakochałam się w Kubie. :love:
Kubo, jesli to czytasz - I LOVE YOU! :D (btw, to nie tylko ja się zakochałam-masz cala rzesze fanek :P)

Aha, Antek wygląda jak Patrick Swayze.

do zoba! ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Tegoroczne przedstawienie stało na o niebo wyższym poziomie niż to w zeszłym roku. Zacznę jednak od słabszych stron w moim przekonaniu.

Tańce. Rok temu fantastycznym zwieńczeniem był występ Tancerza. Widać, że człowiek ten występuje nie pierwszy raz. Nie ujmując niczego Kubie i Antkowi tańczenie to trochę coś innego niż występowanie. Z takimi ruchami spokojnie mogą królować na dyskotekach. Są na prawdę bardzo dobrzy. Występ to jeszcze umiejętność pokazania tego. Tancerz to potrafi, buduje napięcie. Każda kolejna cześć robi większe wrażenie niż poprzednia, widz zastanawia się co jeszcze zrobi, czym zadziwi. Z niedowierzaniem szeroko otwiera oczy, w ogóle się nie nudzi. Występy chłopaków zdecydowanie się dłużyły, chcieli pokazać siebie w różnym repertuarze; szybko, wolno, w kapeluszu bez. Brakowało mi całości. Zdecydowanie bardziej podobał mi się spontaniczny występ do Stranger in Moscow na MJowisku.

Bardzo mocny i udany początek z muzyką na żywo. Dziewczyny bardzo przyzwoicie śpiewały, a zespół świetnie im wtórował. Doskonale, że grane na żywo! Takie rozwiązanie w porównaniu z podkładem przenosi występ na kompletnie inny poziom. Nie zawsze będzie czysto zgrane, ale słucha się tego doskonale! Bardzo podobał mi się wybór utworów t. j. przeplatanie znanych z tymi mniej znanymi. Dirty Diana wykonana rewelacyjnie! Bardzo odważny i udany występ. Gratulacje!

Diana wypadła doskonale. Część ludzi z pewnością znalazła się tam z przypadku. Obecność celebryty znanego z ekrany, na żywo to może być nie lada atrakcja. Występ bardzo mi się podobał, a sama Diana wygląda doskonale!

Prowadzące również świetnie. Rok temu za dużo żarcików rodem z Tańca z Gwiazdami i słodzenia sobie nawzajem. Tym razem bardzo profesjonalnie, wszystko z umiarem.

Kasia M.Dż*. - odkąd usłyszałem Cię pierwszy raz w 2005 na zlocie do 2011 zrobiłaś olbrzymi postęp w śpiewaniu. Wtedy było nie najgorzej, teraz to prawdziwa rewelacja! Twój kunszt najlepiej ujawnił się, kiedy wysiadł wzmacniacz. A cappella! Szkoda, że nie dokończyłaś piosenki, to było niesamowite! Świetnie że pojawił się chórek. Szkoda, że ubyło saksofonisty. Kolejny krok to chyba Smooth grany i !śpiewany! na żywo wraz z dotychczasową oprawą. O takie coś nawet sam MJ się nie pokusił. Jest na to szansa?

Iluzjonista okazał się fajnym przerywnikiem. Dzieciaki miały z nim mnóstwo zabawy. Lepszą zabawą był ubiegłoroczny kwiz(quiz). Świetny pomysł, tylko dlaczego się nie utrzymał?!

Moim zdaniem można by sobie darować konkurs tańca i śpiewu dla dzieciaków. Na prawdę bawi to tylko ich rodziców, choć i perły się zdarzają (śpiew - pierwsza uczestniczka).

Ogólnie jest postęp, a z kolejnymi latami będzie więcej chętnych do występowania. Sprawi to, że faktycznie wystąpić będą mogli tylko najlepsi. Oby poziom rósł w takim tempie. Bardzo bardzo udane show. Wielkie dzięki organizatorom!
Najmocniejszy punkty - Muzyka na żywo!
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Kasia M.Dż.*, chciałam podziękować Ci za 2 rzeczy: wspaniały występ, który WRESZCIE obejrzałam w całości - byłaś świetna, Smooth Criminal był rewelacyjny!!! oraz za zdjęcie (x2 z powodu mojej głupiej miny) też wreszcie z Majkelem Dżeksonem :))

Do amfiteatru dotarłam dość późno i właśnie kończył się występ Pitrzel'a. Żałuję, naprawdę, ale nie mogłam wcześniej dotrzeć. Mam nadzieję, że będzie mi dane ten, jak i pierwszy występ MJ Cracow Dance Team oraz Antka obejrzeć w postaci nagranych filmików. Już wiem, że MJCDT wykonywało też Will You Be There, więc jedyny plus mojego spóźnienia może być taki, że się publicznie nie rozpłakałam (bo zawsze się wzruszam na tym kawałku i ch.lera nie mogę się odzwyczaić).

Było bardzo miło, choć zimno, ale to niczyja wina. Pieski Małe Dwa, jak widać pewnie przejdą do historii zlotów bemowskich :D, a muffinki marchewkowe były pyszne! Dzięki! :))
No właśnie... loża szyderców jakaś cicha była tym razem. :D

Afterparty okazało się, przynajmniej w pierwszej części, w której uczestniczyłam, bardziej wędrowne. "Idźmy za turystami" przy podziemiach na al. Marszałkowskiej hasłem wieczoru, no i kiełbaski pod PKiN'em :D Mijaliśmy też krzykliwych fanów Legii Warszawa, których obawiała się madisson, ale jak to Witek ujął: "trzymajmy się w kupie. Kupy nikt nie ruszy", po czym był komentarz Buziaczka "Rozwolniona jakaś ta nasza kupa", bo część szła tyłem, typowym spacerem. :))
Żałuję, że musiałam odłączyć się nagle za Belwederem, nie pożegnawszy się z mniej rozwolnioną częścią grupy, która pognała przodem do Miodowej i Starego Miasta. Stwierdzam też, że wartownicy pana Prezydenta ze Straży Miejskiej to sztywniaki, bo nawet się nie uśmiechnęli do mnie, jak ich mijałam w drodze powrotnej, a wcześniej tak ładnie jednemu zasalutowałam :smiech: (funkcjonariusze krakowscy są milsi i bardziej na luzie).
Ale dzięki, Maria, za inicjatywę afterparty itd. :)) :*

Dzięki Agnieszce B. za odprowadzenie mnie do mojej limuzyny spod Marriott'a :))

Miło było spotkać znów wiele osób: Kingę siadeh_, Ewelinę D., Kasię (rzecz jasna), Magdę Estrellę, Agatę thewiz, MJowitka, Erwina 777,Kasię buziaczek i innych :)
Było fajnie. Pozdrawiam i do następnego! :))

/A.

p.s. mam kilka filmików, zgram je jutro. fotki są na fb. :)
godena

Post autor: godena »

Było cudownie! Byłam pierwszy raz na zlocie fanów MJ i nie mogę przeżałować tych wszystkich lat, które opuściłam. Nareszcie czulam się jak wśród swoich! Dziękuję!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Much too soon...
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

Muszę to napisać. Jakie piękne rysunki wizerunków Michaela powieszone na ścianie. :love: Czy to jest stały element dekoracji amfiteatru?
Obrazek
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

godena jakie piękne fotki, masz ich więcej? Podziel się nimi, please japrosic

* niestety, te przepiękne rysunki to nie jest stały element dekoracji, a szkoda. Ja na początku myślałam, że to są zdjęcia. Takie było moje pierwsze wrażenie po wejściu do amfiteatru, a to tylko świadczy o profesjonalizmie ich wykonania :)
Po każdej imprezie mjowej nie mogę się nadziwić, że zawsze jest tak piękna atmosfera, można zapomnieć o tych wszystkich niefajnych momentach dnia codziennego, zupełnie się wyłączyć, odmłodzić się o jakieś 15 lat i robić to na co ma się ochotę... bo takie są właśnie wszelkie mjowe zloty - magiczne :party:

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

To było moje drugie Bemowo. I w tym roku i w zeszłym, bawiłam się super.
Uwielbiam atmosferę michaelowych imprez - zabawa plus życzliwość, to coś co wciąga :-) .
Pogoda dopisała, towarzystwo również.
Cała podróż, od Krakowa do Warszawy, to jedna wielka kupa śmiechu.
Podobało mi się wszystko, od wyjazdu z krakowskiego dworca w sobotę rano aż do przyjazdu w niedzielę rano, gdzie ledwo po wyjściu z train, powitała mnie reklama musicalu Michaela - Forever King of Pop na telebimie, widziana zresztą przeze mnie po raz pierwszy. I akurat w takim momencie, kiedy człowiek wraca ze zlotu. Miły akcent.

Wielkie dzięki za całą organizację Bemowa.

Tym razem, miałam okazję pobyć chwilę za kulisami podczas koncertu i jeszcze bardziej doceniam tych, którzy występują.
Nie zawsze zastanawiamy się na tym, ile pracy kosztuje takie widowisko.
Nam, widowni...bardzo dobrze i łatwo ogląda się cały koncert. Człowiek zajmuje miejsce i bawi się. Nic innego go nie interesuje. Ale będąc po drugiej stronie barykady ;-) , można zobaczyć jak to wszystko wygląda ze strony tych, którzy nas "zabawiają". Dobra organizacja, sprawność w działaniu, koncentracja i pełna gotowość to atuty niezbędne by wszystko się udało. Mnóstwo pracy by ci, którzy przyszli na koncert, wyszli z niego zadowoleni.
Wszystkim występującym gratuluję. Kawał dobrej roboty.
Występy iluzjonisty, zespołów wokalnych czy Diany - badzo fajne momenty.
Bardzo podobał mi się występ MJCDT, zwłaszcza z WYBT. To nie tylko "patriotyzm lokalny" ;-) , ale po prostu szczera opinia.
Od kostiumów, przez układ, do końcówki z językiem migowym - pełna profeska.
Solówka naszej "baletnicy" Madzi, ogromnie mi się podobała...a jej zakulisowa szybkość w działaniu (tj. przebieranie się rodem z F1) mnie rozwaliła.
Oczywiście wszyscy czekaliśmy na występ Kasi Cz.
MJowisko należy do Kingi, Bemowo abosolutnie do Kasi.
Obie doskonale sobie radzą na tych imprezach i potrafią porwać tłum za sobą.
Nasz polski Michael Jackson świetnie śpiewa, tańczy a przy tym, bardzo fajnie nawiązuje kontakt z publiką. Wyglądało to wszystko bardzo profesjonalnie.
Naprawdę wie, co robi na scenie. Bedąc zaraz pod sceną, miałam okazję zobaczyć, jak taki występ wygląda z bliska i jestem pod ogromnym wrażeniem. Cudowne wybrnięcie Kasi w momencie, kiedy wysiadło wzmocnienie. Moment a'capella pokazał tylko, jak dobrze ze śpiewem radzi sobie nasz polski MJ. Kasia nie zapomniała także o momentach "wspólnego zjednoczenia ludzi", przy HTW czy HMH.
Całe Bemowo to ogromna dawka cudownej muzyki okraszona pełnym profesjonalizmem...od prowadzących (Kingi i Anety), przez występy ludzi, na "gwoździu programu" - znaczy Kasi Cz. skończywszy.
Akaagnes pisze: Afterparty okazało się, przynajmniej w pierwszej części, w której uczestniczyłam, bardziej wędrowne. "Idźmy za turystami" przy podziemiach na al. Marszałkowskiej hasłem wieczoru, no i kiełbaski pod PKiN'em :D Mijaliśmy też krzykliwych fanów Legii Warszawa, których obawiała się madisson, ale jak to Witek ujął: "trzymajmy się w kupie. Kupy nikt nie ruszy", po czym był komentarz Buziaczka "Rozwolniona jakaś ta nasza kupa", bo część szła tyłem, typowym spacerem. :))
Żałuję, że musiałam odłączyć się nagle za Belwederem, nie pożegnawszy się z mniej rozwolnioną częścią grupy, która pognała przodem do Miodowej i Starego Miasta. Stwierdzam też, że wartownicy pana Prezydenta ze Straży Miejskiej to sztywniaki, bo nawet się nie uśmiechnęli do mnie, jak ich mijałam w drodze powrotnej, a wcześniej tak ładnie jednemu zasalutowałam
No co, komentarz był adekwatny do sytuacji ;-) .
Dzięki za miłą rozmowę przy zapiekankach o 23, podróż tramwajem aż do nocnych wojaży wzdłuż ulic stolicy. Jesteś szaloną i pozytywnie zakręconą osóbką :-) Było mi bardzo miło Cię poznać. P.S. Też nie rozumiem tego wartownika, tak ładnie mu salutowałaś.

Dziękuję obecnym na party after party. Zwiedzanie stolicy nocą i spora dawka śmiechu okazała się naprawdę pozytywnym akcentem, rekompensującym chłód czy ból nóg. I oczywiście sesja fotograficzna o 4 nad ranem, to ciekawe doświadczenie :-).
Nice girl - dziękuję za wspólnie spędzony czas, jak i za spanie w pociągu...zawsze to raźniej ;-) .

Grupie z Krakowa dziekuję za " na około"...to bezapelacyjne hasło tegorocznego zlotu na Bemowie :smiech: .
1958 - forever...
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

buziaczek pisze:MJowisko należy do Kingi, Bemowo abosolutnie do Kasi.
Jasne. Chciałam też podziękować Anecie, bo jest także świetną prowadzącą. :) Ale fakt, bez występu M.Dż.* to nie byłoby to samo.

buziaczek pisze:Cudowne wybrnięcie Kasi w momencie, kiedy wysiadło wzmocnienie. Moment a'capella pokazał tylko, jak dobrze ze śpiewem radzi sobie nasz polski MJ. Kasia nie zapomniała także o momentach "wspólnego zjednoczenia ludzi", przy HTW czy HMH.
W pewnym momencie było oczekiwanie... włączy się znów, czy już całkiem wysiądzie. Szkoda, że wysiadło, ale Kaśka pokazała klasę i profesjonalizm. Michael byłby dumny! :D
buziaczek pisze:Dzięki za miłą rozmowę przy zapiekankach o 23, podróż tramwajem aż do nocnych wojaży wzdłuż ulic stolicy. Jesteś szaloną i pozytywnie zakręconą osóbką Smile Było mi bardzo miło Cię poznać. P.S. Też nie rozumiem tego wartownika, tak ładnie mu salutowałaś.
Tobie też dzięki, jesteś sympatyczną fajną kobietą! ;-)
godena

Post autor: godena »

No to jeszcze kilka fotek :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i jeden rysuneczek ;-)

Obrazek
Much too soon...
Billy Jean

Post autor: Billy Jean »

http://www.youtube.com/watch?v=8XOqaNDaCqA

FILMIK ZROBIONY PRZEZE MNIE, WIĘC JAKOŚC JEST TAKA JAKA JEST, ALE WSZYSTKO GRA I BUCZY JAK NALEŻY :))
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
madisson

Post autor: madisson »

http://www.youtube.com/watch?v=I_uUQSEe ... tube_gdata

spontaniczny a przede wszystkim KLIMATYCZNY filmik z udziałem MJ Cracow Dance Team :)
występują tu też inne osoby biorące udział w tym zacnym wydarzeniu (Kasia, Antek) a do tego filmik jest śmieszny więc postanowilismy się z Wami nim podzielić :D
enjoy :)
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

:) Kto go zrobił? Filmik prześwietny, lubię jak ktoś ma pomysł i lekko go realizuje :)
Eve

Post autor: Eve »

zbliża się kolejna rocznica.... czy możemy liczyć na imprezę w tym roku? ;-)
Awatar użytkownika
bad2000

Post autor: bad2000 »

Pani Kingo . . .
24 to jest poniedziałek , więc taak na serio kiedy .? ; D
I WAS BORN TO ROCK N' FUCKIN' ROLL \m/
ODPOWIEDZ