GOTYK STUDIO - popiersie MJ skala 1:1

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
gotykstudio

GOTYK STUDIO - popiersie MJ skala 1:1

Post autor: gotykstudio »

Witam serdecznie !!!!!!!
Jestem plastykiem, rzeźbiarzem, charakteryzatorem teatralno – filmowym a przede wszystkim wielkim fanem MJ. Ostatnio zacząłem dłubać popiersie Michaela w skali 1 : 1. To oczywiście na razie początki, Jedynie zarys bez szczegółów. Ponieważ po pokazaniu pierwszych zdjęć na różnych międzynarodowych forach rzeźbiarskich wzbudziły one duże zainteresowanie …( Ba nawet przyjąłem już parę zamówień. ) Narodził się pomysł stworzenia kolekcji kilku - kilkunastu wersji KRÓLA. Począwszy od lat dziecinnych a skończywszy na ostatnich chwilach. W miarę jak będą postępowały prace będę wklejał kolejne zdjęcia z produkcji.
POZDRAWIAM i równocześnie zapraszam na moją małą stonkę gdzie można będzie znaleźć szczegółową relacje jak i wiele… wiele innych prac nie koniecznie związanych z MJ. http://www.gotyk-studio.blogspot.com/

Obrazek
Zwierze

Post autor: Zwierze »

Zapewne po dopracowaniu będzie wyglądać o niebo lepiej niż teraz, bo prawdę mówiąc nie jest teraz zbyt ładne...
gotykstudio

Post autor: gotykstudio »

Spoko .....spoko....jak napisałem wcześniej to dopiero tzw. baza, pewnego rodzaju szkielet. Do uzyskania efektu końcowego jeszcze długa droga i wiele pracy. To co widać na zdjęciu to jedynie wychwycenie proporcji i zaznaczenie położenia pewnych podstawowych rzeczy. Takich jak włosy, usta czy nos. Właściwe nadanie charakteru postaci dopiero się zacznie. Minie jeszcze wiele jesiennych wieczorów , dłubania zmarszczek i cieni zanim Michael zacznie przypominać siebie. ;-)
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

Myślę, że jesteś na bardzo dobrej drodze, aby efekt końcowy był zniewalający! :)

Ja osobiście talentu zazdroszczę i bardzo chętnie chciałabym mieć coś takiego w swojej fanowskiej kolekcji!!!! ;-)

Czekam na zdjęcia efektu końcowego. :)

PS- Predator na stronce R E W E L A C J A! :-)
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
ignotumlen

Post autor: ignotumlen »

ja również jestem plastykiem i pozwalając sobie ocenić, że jak na sam początek to już jest lepiej niż dobrze. Efekt końcowy będzie lepszy niż niektóre rzeźby, które bardzo dobrze znamy a są ni w oko. Bardzo mi się podoba, czekam na wykończenie :)
Rossa

Popiersie Michaela Jacksona

Post autor: Rossa »

A mi się podoba w takiej formie jak na zdjęciu .Ja już nic bym z tym nie robiła tylko zostawiła tak jak JEST.
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Myślę, że koniec nosa powinien być węższy, usta też, niepotrzebne są też te dołki po lewej i prawej stronie ust.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
ODPOWIEDZ