Witam serdecznie !!!!!!!
Jestem plastykiem, rzeźbiarzem, charakteryzatorem teatralno – filmowym a przede wszystkim wielkim fanem MJ. Ostatnio zacząłem dłubać popiersie Michaela w skali 1 : 1. To oczywiście na razie początki, Jedynie zarys bez szczegółów. Ponieważ po pokazaniu pierwszych zdjęć na różnych międzynarodowych forach rzeźbiarskich wzbudziły one duże zainteresowanie …( Ba nawet przyjąłem już parę zamówień. ) Narodził się pomysł stworzenia kolekcji kilku - kilkunastu wersji KRÓLA. Począwszy od lat dziecinnych a skończywszy na ostatnich chwilach. W miarę jak będą postępowały prace będę wklejał kolejne zdjęcia z produkcji.
POZDRAWIAM i równocześnie zapraszam na moją małą stonkę gdzie można będzie znaleźć szczegółową relacje jak i wiele… wiele innych prac nie koniecznie związanych z MJ. http://www.gotyk-studio.blogspot.com/
Spoko .....spoko....jak napisałem wcześniej to dopiero tzw. baza, pewnego rodzaju szkielet. Do uzyskania efektu końcowego jeszcze długa droga i wiele pracy. To co widać na zdjęciu to jedynie wychwycenie proporcji i zaznaczenie położenia pewnych podstawowych rzeczy. Takich jak włosy, usta czy nos. Właściwe nadanie charakteru postaci dopiero się zacznie. Minie jeszcze wiele jesiennych wieczorów , dłubania zmarszczek i cieni zanim Michael zacznie przypominać siebie.
ja również jestem plastykiem i pozwalając sobie ocenić, że jak na sam początek to już jest lepiej niż dobrze. Efekt końcowy będzie lepszy niż niektóre rzeźby, które bardzo dobrze znamy a są ni w oko. Bardzo mi się podoba, czekam na wykończenie :)