-> część tematu przeniesiona z HP.
mav.
Tak sie składa że przepowiednie iluminatów dotyczące czasów ostatecznych dziwnie pokrywaja sie z ostatnia ksiegą z biblii, czyli z Objawieniem św Jana. Ciekawe skad oni odrzucając całkowicie chrześcijaństwo, mają takie informacje? No ale to juz inny temat, tylko tak mi się nasunęło, bo troche sie tym interesowałam. Jak coś to wyślę info na priva....
Illuminaci
Nie mam zamiaru się sprzeczać, bo nie o to chodzi, bo kłótnie i sprzeczki są chore, ale swoje wiem, mam swoje zdanie oparte na faktach i najgorszą rzeczą jest jak ktoś kogoś przekonuje. Zawsze można sie nie zgadzać, ale po co pisać, że nie istnieją jak się nie wie na przynajmniej 90%. Ja mogę powiedzieć, że wierzę na 90 %. Pozostałe procenty to moje "zastanawianie się" Pisze tak dlatego, bo dość dobrze znam biblię....tyle...
Poza tym nikt nie bedzie wiedzieć na 100% bo to organizacja tajna...(do czasu)...i albo sie w to wierzy, albo nie.
Ale przecież, nie o tym był ten wątek, prawda?
Poza tym nikt nie bedzie wiedzieć na 100% bo to organizacja tajna...(do czasu)...i albo sie w to wierzy, albo nie.
Ale przecież, nie o tym był ten wątek, prawda?

Ania WMJ pisze:Nie mam zamiaru się sprzeczać, bo nie o to chodzi, bo kłótnie i sprzeczki są chore
chyba na razie sie nie klocimy, tylko wymieniamy pogladami, czyz nie :)
czy moge wiedziec, jakich faktach? Wszystkie te teorie na temat iluminatow opieraja sie jedynie na domyslach i czyichs opiniach. Wystarczy spojrzec na filmik z pierwszego posta - polowa tego to bzdury.Ania WMJ pisze:ale swoje wiem, mam swoje zdanie oparte na faktach
Sama piszesz, ze wierzysz, a nie, ze wiesz ;)Ania WMJ pisze:i najgorszą rzeczą jest jak ktoś kogoś przekonuje. Zawsze można sie nie zgadzać, ale po co pisać, że nie istnieją jak się nie wie na przynajmniej 90%. Ja mogę powiedzieć, że wierzę na 90 %.
A co ma Biblia to iluminatow? Przeciez oni (ponoc) odrzucaja religie. Po co mieliby sie zajmowac jakimis przepowiedniami, koncem swiata, skoro nie wierza w Boga?Ania WMJ pisze: Pozostałe procenty to moje "zastanawianie się" Pisze tak dlatego, bo dość dobrze znam biblię....tyle...
Tajna organizacja? jakims cudem wie o niej pol swiata, a drugie nalezy.Ania WMJ pisze:Poza tym nikt nie bedzie wiedzieć na 100% bo to organizacja tajna...(do czasu)...i albo sie w to wierzy, albo nie.
tu moge powiedziec, ze moim zdaniem, rzeczywiscie, Michael pewnie byl komus nie na reke :(Ania WMJ pisze:Ale przecież, nie o tym był ten wątek, prawda?

Ja nie słyszałam żeby oni byli za biblią lub żeby coś przepowiadali. Jedynie ich działania się zgadzają w tym co pisze w biblii.Ania WMJ pisze:Tak sie składa że przepowiednie iluminatów dotyczące czasów ostatecznych dziwnie pokrywaja sie z ostatnia ksiegą z biblii, czyli z Objawieniem św Jana. Ciekawe skad oni odrzucając całkowicie chrześcijaństwo, mają takie informacje? No ale to juz inny temat, tylko tak mi się nasunęło, bo troche sie tym interesowałam. Jak coś to wyślę info na priva....
Oni odrzucają Boga, ale są częścią tego co ma się stać i o czym biblia wspomina.AzzIzz pisze:A co ma Biblia to iluminatow? Przeciez oni (ponoc) odrzucaja religie. Po co mieliby sie zajmowac jakimis przepowiedniami, koncem swiata, skoro nie wierza w Boga?
Co do tematu... Michaelowi bardzo zależało na tym żeby ludzie nie zatracili siebie i żeby nie stali się bezwolnymi robotami sekty.
-> widzę, że "wątek dotyczący Michaela" przestał go dotyczyć.
mav.