Wszystko co godne polecenia

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

http://www.youtube.com/watch?v=99crDxkO ... e=featured Chłopak z X-facktor wykonuje piosenkę Czesława Niemena, mnie poprostu zatkało jak to usłyszałem.
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

http://www.youtube.com/watch?v=PMGqHbRcTuY

Wygląda na to,że Christina Aguilera oraz T.I nagrali genialny utwór. Wow !
daria3891

Post autor: daria3891 »

John Mayer i jego piosenka Why Georgia, jak i City Love. Miłego słuchania ;-).
cut that out!
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

"Wtedy i Dziś" program spotkany na VOD.ONET.PL,
w odcinku 7 metamorfozy m.in. Janet Jackson, Justin Timberlake, Lady GaGa i inni.
http://vod.onet.pl/wtedy-i-dzis,9158,serial.html
Awatar użytkownika
Futro

Post autor: Futro »

Warto zobaczyć The syntetic-człowiek widmo. Należy przewinąć do 2 minuty a potem słuchać dalej:)
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
daria3891

Post autor: daria3891 »

A tu akurat dzięki w stronę kaema.
Ostatnio zmieniony czw, 29 wrz 2011, 18:58 przez daria3891, łącznie zmieniany 1 raz.
cut that out!
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

kaem pisze:Do zobaczenia w Białymstoku.
O tak! Zdecydowanie!

W tamtym roku byłam niepocieszona, że koncert Seala w Kongresowej przeszedł mi dosłownie koło nosa. Cóż, bywają takie nieprzewidziane sploty okoliczności, że jak wielkie by nie było nasze "chciejstwo", to niestety nic z tego nie wychodzi. Na całe szczęście Seal postanowił zrekompensować mi stratę w tym roku. Skoro więc już ta góra przychodzi do Mahometa, to nie wypada nie pofatygować się do Białegostoku:) A jak wynika z dyskusji i wpisów - prywatnych, tu i na fb - kroi się coraz liczniejsze i fajniejsze towarzystwo:) Już się cieszę!
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

Polecam piosenki :
Ballady ;)

Birdy - Skinny Love
http://youtu.be/aNzCDt2eidg
Birdy - Shelter
http://www.youtube.com/watch?v=cuuc4qI1 ... ideo_title

Danity Kane- Stay with me
The Kills - DNA
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Polecam krążek Katy B - Katy On A Mission. Tutaj utwór tytułowy.
Na razie kilkanaście przesłuchań, więc to miłość świeża, dlatego zastosuję technikę tajemniczości i nie napiszę na razie nic. Polecić mogę wszystkim, którym dance i muzyka elektroniczna nie jest obca.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Noemi

Post autor: Noemi »

Ja chciałabym wszystkim zaproponować interesujący polski projekt Sinusoidal. Tworzy go duet z Wrocławia - producent Michał Siwak i Adrianna Styrcz, znana z programu X Factor.

Informacja od wydawcy:
""Stylistycznie to podszyty elektroniką rozbujany ocean brzmień dopełniony falą lirycznych i zawadiackich wokali Ady. Muzycy inspirują się nu-jazzem, trip-hopem, ambientem, downtempo i synth-popem".
Ja powiem tak - jestem oczarowana. Kibicowałam Adzie w programie, bo zachwycił mnie jej piękny głos. Ale nie spodziewałam się, że prywatnie tworzy tak świetną muzykę. Lubię posłuchać chill-out'u, ambientu czy trip-hopu, z tym, że jestem niestety dość wybredna i nie wszystko mi się podoba, ale to, co tworzy Sinusoidal, ogromnie przypadło mi do gustu.

Nie tak dawno temu na YT było kilka ich piosenek do odsłuchania, ale wczoraj miała premierę ich pierwsza EP-ka, a na wrzesień br. planowane jest wydanie albumu długogrającego, więc pewnie dlatego większość piosenek pousuwano.

SINUSOIDAL

Obrazek

Ogromnie polecam:
Sinusoidal - Cookie With A Surprise
Sinusoidal - The One (mistrzostwo + prze-genialne, klimatyczne video, które fantastycznie komponuje się z muzyką).

Dla mnie projekt Sinusoidal to genialna muzyka na naprawdę światowym poziomie i miażdżący wprost wokal Ady. Mam przeczucie, że będzie o nich jeszcze głośno.

W najbliższym czasie duet zagra na Rynku we Wrocławiu (19 czerwca) i w Warszawie (30 czerwca, Regeneracja).

Serdecznie polecam miłośnikom tego charakterystycznego, wolniejszego grania.
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Jakiś czas temu Piotrek Cugowski wkleił to na swój Facebook wraz z komentarzem:
Zawsze wiedziałem, że Steven ma podpisany pakt z samym diabłem, bo jak inaczej wytłumaczyć taką formę głosową ciągle nienaganny wygląd?..Tutaj w duecie z Carrie :)
To nie tylko dlatego, że Stevena Tylera darzę niezmierzoną miłością... ale myślę, że to jest na pewno warte obejrzenia. W zasadzie ja zapowiedziałabym w tym przypadku najpierw Stevena, a potem Carrie. ;-)

Sami zobaczcie:
http://www.youtube.com/watch?v=iBMrC2To ... re=related

Pozdrawiam

"Just Push Play" ;)))) hehe
Awatar użytkownika
cocainegirl

CYKL 'UPADLI'

Post autor: cocainegirl »

Obrazek Obrazek Obrazek
UPADLI
Lauren Kate

Skończyłam właśnie czytać 3 część ,przez którą postanowiłam napisać co nieco o cyklu tych opowieści.
Akcja zaczyna się w poprawczaku ,Sword&Cross ,nastoletnia Luce Price została oskarżona o podpalenie swego przyjaciela.W budynku poznaje wielu ciekawych ludzi ,a każdy skrywa jakąś tajemnicę..

Książki opowiadają o cudownej miłości między Aniołem a śmiertelnikiem.Niestety ,na ich miłość nałożona jest klątwa..Przeczytajcie ,a dowiecie się więcej.

Gorąco polecam!
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Skoro już o książkach mowa. Ja osobiście polecam tą trylogie.
ObrazekObrazekObrazek
Mroczne Materie
- Złoty Kompas (Zorza Północna)
- Magiczny Nóż
- Bursztynowa Luneta
Philip Pullman
Historia dziewczynki imieniem Lyra zamieszkującej inny wymiar i chłopca Willa (pojawia się w drugiej części) z naszego świata. Lyra z pozoru wydaje się być zwyczajną dziwczynką, ale tak naprawdę jest Nową Ewą i stanowi zarożenie dla Magistratury - organizacji, która zamierza rządzić wzystkimi światami. Potrafi również odczytywać złoty kompas, który zna odpowiedź na każde pytanie. Will jest przeciętnym chłopcem. Przez przypadek trafia do innego świata, w którym spotyka Lyrę i zostaje posiadaczem magicznego noża, który otwiera przejście do każdego świata. Po drodze czekaich wiele przygód i niebezpieczeństw. Polecam!

Jako ciekawostkę dodam, że pierwsza część doczekała się ekranizacji w 2007 roku.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

Nie mogę się ostatnio oderwać od:
Gotye- Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra). Może ktoś pamięta też to?
College feat. Electric Youth - A Real Hero z filmu Drive (premiera 16 września) z Ryanem Goslingiem i Carey Mulligan. Niech Was nie zwiedzie ten sielski obrazek do piosenki. To będzie mocne kino.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
ODPOWIEDZ