Wiku1996 - moja twórczość

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
wiku1996

Wiku1996 - moja twórczość

Post autor: wiku1996 »

Witam wszystkich ponownie! ;-) Jak już napisałem w dziale "Przedstaw się" umiem m.in. komponować, pisać własne piosenki, a także malować. Postanowiłem więc podzielić się z Wami moją twórczością - moimi piosenkami, pracami plastycznymi itp. - mam nadzieję, że się Wam spodobają! ;-)

Oto jedna z moich najlepszych - moim zdaniem - prac plastycznych o "Michaelowej" tematyce, która przedstawia słynny już początek wykonania "Beat It" na koncercie MJ'a w Monachium z lipca 1997 r., ze światowej trasy koncertowej "HIStory World Tour" (o tym początku i o tym wykonaniu napisałem już zresztą wiele! ;-)) Praca jest wykonana w całości pędzlem w programie "Paint":

Obrazek

Moim - można tak powiedzieć - hobby ;-) - jest również projektowanie tapet na pulpit, także w programie "Paint". Bardzo dużo naprodukowałem ich również z Michaelem - oto kilka z nich:

- tapeta ze wspominanego przeze mnie już wiele razy koncertu "HIStory" w Monachium:

Obrazek

- tapeta z koncertu ze światowej trasy "Dangerous" w Bukareszcie z października 1992 r.:

Obrazek

- tapeta z sułtańskiego koncertu w Jerudong Park Garden w Brunei, który odbył się 2 miesiące przed światową trasą koncertową "HIStory" w lipcu 1996 r....:

Obrazek

- ...i wreszcie tapeta z ostatniego koncertu Króla Popu, zagranego na próbach, czyli z prób do 50 londyńskich koncertów "This Is It" w hali Staples Center w Los Angeles, w 2009 r.:

Obrazek

Zamieszczam tutaj również tekst do jednej z moich nowych piosenek ;-):

Wspomnienia - dobra rzecz
Kiedy tak patrzę w przeszłość, to
Czuję przyjemną wspomnień woń
Ooo, wszystko pamiętam.

Tak wiele już zdarzyło się
A każdy dzień zadziwiał mnie
Ooo, wszystko pamiętam.

Ref.: Przywołaj to, co dobre
Nie pamiętaj złego
Wspomnienia – dobra rzecz
Naprawdę dla każdego!

Więc popatrz w przeszłość swoją, by
Przywrócić czar minionych dni
Ooo, warto pamiętać.

By to, co już zdarzyło się
Gdzieś nie odeszło w życia cień
Ooo, warto pamiętać.

Nie pamiętaj złego
Naprawdę dla każdego! (powtórzyć refren 2 razy)

Ufff... - to, na razie, już wszystko! ;-)
Co o tym myślicie? Jak wam się to wszystko podoba? :wtf: Cierpliwie czekam na Wasze opinie! ;-)
Ostatnio zmieniony wt, 12 lip 2011, 14:08 przez wiku1996, łącznie zmieniany 1 raz.
"Billie Jean is not my lover..."
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

Rysunek mnie powalił :smiech: ;-)
A tapety są świetne, dużo się na nich dzieje.
Piosenka jest w porządku, ale chciałabym usłyszeć jak ją śpiewasz nenene
Fajnie, że wreszcie założyłeś swój temat :)
Awatar użytkownika
wiku1996

invincible_MJ pisze:Rysunek mnie powalił :smiech: ;-)
Naprawdę?! :-o No to, w takim razie, bardzo się cieszę! :happy: :mj: :-) ;-)
A tapety są świetne, dużo się na nich dzieje.
Dziękuję Ci bardzo, invincible_MJ - bardzo miło mi to słyszeć! ;-)
invincible_MJ pisze:Piosenka jest w porządku, ale chciałabym usłyszeć jak ją śpiewasz nenene
Usłyszysz ją w moim wykonaniu na pewno - przyjdzie i na to czas! ;-)
Fajnie, że wreszcie założyłeś swój temat :)
O, tak! - ja również bardzo się z tego cieszę! Miło mi również słyszeć, że moja twórczość Ci się spodobała. ;-)
Obiecuję, że w miarę czasu i możliwości będę zamieszczał tutaj wiele nowych, bardzo fajnych rzeczy! ;-)
Pozdrawiam serdecznie! - wiku1996 ;-)
Ostatnio zmieniony wt, 02 sie 2011, 12:01 przez wiku1996, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Mnie też twój rysunek rozwalił xD . Ale jest fajny , naprawdę podoba mi się ;)
Tapetki rozbrajające . Naprawdę bardzo ciekawe i piękne .
A piosenka bardzo ładna .

Ogółem - jesteś naprawdę bardzo , ale to BARDZO kreatywny ;) . Wszystkie twoje dzieła mi się podobają ;P . Masz talent !

Pozdrawiam serdecznie :) .
Awatar użytkownika
wiku1996

Dziękuję Ci bardzo, Zosiu! Twoje słowa znaczą dla mnie bardzo wiele - możesz mi śmiało uwierzyć, że naprawdę bardzo miło jest mi je od Ciebie słyszeć (a właściwie czytać! ;-))
Dziękuję Ci jeszcze raz i pozdrawiam również! :happy: ;-) :-) :mj:
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

wiku1996 pisze:„Wspomnienia - dobra rzecz”
Kiedy tak patrzę w przeszłość, to
Czuję przyjemną wspomnień woń
Ooo, wszystko pamiętam.

Tak wiele już zdarzyło się
A każdy dzień zadziwiał mnie
Ooo, wszystko pamiętam.

Nie pamiętaj złego
Naprawdę dla każdego!

Więc popatrz w przeszłość swoją, by
Przywrócić czar minionych dni
Ooo, warto pamiętać.

By to, co już zdarzyło się
Gdzieś nie odeszło w życia cień
Ooo, warto pamiętać.

Nie pamiętaj złego
Naprawdę dla każdego! (powtórzyć refren 2 razy)
Twoje piosenki kojarzą mi się z tymi, które śpiewaliśmy w szkole, takie.. no nie wiem, nie umiem tego co czuję ubrać w słowa. Po prostu, sorry, ale mi sie nie podoba, tyle że to moje zdanie więc proszę się nie rzucać.

Obrazek, um.. Pozwól że nie skomentuję.

Jedyne co mi się podoba to tapety, nawet fajne.
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
wiku1996

cocainegirl pisze:Po prostu, sorry, ale mi sie nie podoba, tyle że to moje zdanie więc proszę się nie rzucać.
Jedyne co mi się podoba to tapety, nawet fajne.
No cóż - nie każdemu wszystko musi się podobać! Krytyka jest u mnie również mile widziana - dziękuję Ci bardzo za opinię, cocainegirl! ;-)
Awatar użytkownika
wiku1996

Witam wszystkich ponownie! :happy: ;-) :mj: :dance: Po naprawdę bardzo długiej przerwie postanowiłem podzielić się z Wami jeszcze jedną - w mojej opinii - interesującą rzeczą:
Otóż - oprócz robienia tapet na pulpit, pisania piosenek i rysowania/malowania obrazków - potrafię również tworzyć miksy inaczej zwane mashup'ami. Polega to na tym, że miksuję (zazwyczaj) dwie znane (lub mniej znane) piosenki ze sobą łącząc je tym samym w zupełnie nową kompozycję. Takich mashup'ów zrobiłem dotychczas 11 i jestem z nich naprawdę bardzo dumny. W dwóch z nich wykorzystałem po jednym z największych przebojów Michaela i właśnie te dwa mashup'y chciałbym Wam zaprezentować! ;-)

Oto pierwszy miks (mix; pod tytułami każdego z mashup'ów zamieszczam link Soundcloud do jego odsłuchania ;-)):

1. "Makes Me Wonder How To Beat It"
Wykorzystane (połączone ze sobą) piosenki:
Maroon 5 - Makes Me Wonder (2007)
i Michael Jackson - Beat It (1982; w tym miksie użyłem wokalu Michaela [wraz z paroma partiami instrumentalnymi ;-)] z wykonania tej piosenki na wspominanym przeze mnie tutaj już wiele razy sułtańskim koncercie w Brunei, który odbył się 2 miesiące przed światową trasą koncertową "HIStory World Tour", w lipcu 1996 r.)
Link: http://soundcloud.com/wikorybek/michael ... s-maroon-5

2. "Hold My Life" (mój najnowszy i - według mnie - najbardziej udany mashup, jak do tej pory! :happy: ;-) :mj: :dance:)
Wykorzystane (połączone ze sobą) piosenki:
Michael Jackson feat. Akon - Hold My Hand (2007/2010)
i Des'ree - Life (1998)
Link
: http://soundcloud.com/wikorybek/michael ... at-akon-vs

Ale to nie wszystko - jak już wspomniałem w temacie "Instrumenty" w dziale "Pogaduszki nie o MJ" uwielbiam grać na perkusji - to również dlatego ostatnio zarejestrowałem 2 drum covery (czyli moje perkusyjne interpretacje) koncertowych wersji piosenek naszego Michaela z jego słynnego koncertu na Stadionie Olimpijskim w Monachium (na którym miałem okazję być rok temu! ;-)) zarejestrowanym w lipcu 1997 r., podczas drugiej odnogi ostatniej światowej trasy Króla Popu, czyli oczywiście "HIStory World Tour" - na razie nie powiem, jakie to piosenki, w przeciwnym razie nie byłoby niespodzianki! ;-)), które (z powodu chwilowej niemożności gry na prawdziwej perkusji) wykonałem na wirtualnym zestawie perkusyjnym a'la Joey Jordison (jest on perkusistą heavymetalowej grupy Slipknot) ze strony Virtual Drumming.com, do której link zamieszczam poniżej ;-)):
http://www.virtualdrumming.com/drums/wi ... mming.html
Dziś postanowiłem Wam je zaprezentować - mam nadzieję, że się Wam spodobają! ;-)
Poniżej zamieszczam link Megaupload do paczki WinRAR z powyżej opisanymi drum coverami w wersji audiowizualnej - życzę wszystkim miłego słuchania i oglądania! :muzyka: ;-):
http://www.megaupload.com/?d=VOK36UN3

Chciałbym jeszcze bardzo Was przeprosić za wszelkie błędy, które wystąpiły podczas wykonania obu drum coverów - to nie moja wina; w czasie nagrania klawisze na mojej klawiaturze przez bardzo krótki czas odmawiały posłuszeństwa i dźwięk wydobywał się z małym opóźnieniem. ;-)

Ufff... - to, na razie, już wszystko! ;-)
Co o tym myślicie? Jak wam się to wszystko podoba? :wtf: Cierpliwie czekam na Wasze opinie! ;-)
ODPOWIEDZ