A tu macie małą ciekawostkę, gdy dziś postanowiłem posłuchać sobie płyty Triumph, natknąłem się na interesującą rzecz. Otóż gdy kończy się piosenka Everybody, zostaje wyciszona. Jednak można tam jeszcze ledwo usłyszeć nowe wokale chórków, które wcześniej w piosence nie wystąpiły. Oto one, po zwiększeniu poziomu głośności:
A proszę bardzo :D http://www.mediafire.com/download.php?keaoldzhwe31w46
Polecam wtyczkę do Firefoxa DownloadHelper albo program Audacity do zgrywania takich rzeczy.
Warto tego posłuchać, bo usłyszałem parę dźwięków z ust Michaela, na które nie zwróciłem uwagi w normalnej wersji. Nie jest to jednak czysta a capella.
Znalazłem ciekawy fragment wywiadu z Michaelem, dotyczący powstania piosenki Shake your body down (to the ground): dołączyłem do niego odpowiednią oprawę muzyczną, abyśmy mogli sobie wyobrazić jak to się działo:
Xander pisze:
Zdjęcie powyżej nie jest z tego wywiadu. Jeśli ktoś wie skąd jest, zapostujcie:)
Pierwsze zdjęcie z Twojego postu pochodzi z sesji z 1984r. w Disneylandzie, robionej przez Lynn Goldsmith. Bardzo pozytywna, bajecznie kolorowa. Świetna
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ
A oto niezwykły plik zawierający piosenkę Beat it rozłożoną na atomy. Osobno perkusja, osobno gitara elektryczna, osobno basowa, osobno melodia ze słowami. Piękna sprawa:
Fajny mix. Z reguły nie lubię jak ktoś bawi się wokalem MJ'a, ale tu brzmi nawet fajnie. A tak wg to Xander nie masz takiego jednego remixu They Don't Care About Us? Słyszałem go raz na Mjtunes i mnie zachwycił. To było coś soldier mix czy jakoś tak. Jak nie to wsadź jeszcze jakiś fajny .