Prace ,fleurire ;)

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
fleurire

Prace ,fleurire ;)

Post autor: fleurire »

Wystawię swoją pracę na waszą ocenę i próbę ;)
to moja ostatnio wykonana ,więc jeszcze mi ujdzie (im dłużej patrzę na pracę ,tym więcej widzę błędów i wtedy muszę ją ściągnąć ze ściany, a to przynajmniej motywuje do następnej pracy).

a oto praca :) :
Obrazek

Sory za kąt wykonania zdjęcia ,ale inaczej nie dało (odbijała się lampa) ,bo już jest w antyramie. Przez to trochę się zniekształciła praca ;< glupija
Wiem ,że to nie praca na poziomie tej strony i np. tej pracy: http://www.michaeljacksonart.com/detail ... ge_id=3130 ,ale staram się jak mogę ;)

Stąd też do Was ogromna prośba, czy posiadacie jakieś piękne zdjęcia Michaela ,najlepiej portret, w dobrej jakości (zależy mi na szczegółach ,bo diabeł tkwi w szczegółach, np. spójrzcie na brwi ww pracy, cudowne <3.) i względnej jasności? Drukarka nad wyraz drukuje mi ciemne zdjęcia ,po czym pod czas rysowania 2/3 pracy to czarna otchłań ,w tym włosy chociażby ,które są takie ważne!
Jakbyście coś mieli ,proszę o wysłanie na e'mail : tiffanny1994@o2.pl ,dzięki!

Pozdrawiam ;))
"(...) many people have options about me and they haven't even met me. They don't even know me (...)"
na zawsze w moim sercu <3.!

"Nie sztuką jest kochać konie ,sztuką jest sprawić ,aby one pokochały Ciebie." Pat Parelli
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Ogółem to ślicznie . Ale nieco rysy twarzy mi się nie podobają . Gdy rysujesz , skup się najbardziej nad twarzą . Nie znam się na rysowaniu , ale chyba mogę się wypowiedzieć? ( To co piszę ma sens? )
Ale podoba mi się twoja praca , tylko nad twarzą popracuj ;P .
Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
fleurire

dużo zrobiło też to że w taki sposób robiąc zdjęcie wytworzyłam skrót perspektywiczny ,wówczas twarz zrobiła się niższa i szersza ,mówiąc krótko kwadratowa :)
od pewnego czasu walczę z portretami ,gdyż rysy osobiste są bardzo trudne do uchwycenia ,nie to co narysowanie jabłka, bo ono się nie uśmiecha i nie mruży oczu xD no ale całkiem prawdopodobne ,że masz rację ^^

ale w sumie zdjęcie już jest takie ,jak by je tu wrzucić glupija
"(...) many people have options about me and they haven't even met me. They don't even know me (...)"

"Nie sztuką jest kochać konie ,sztuką jest sprawić ,aby one pokochały Ciebie." Pat Parelli
Awatar użytkownika
madisson

Post autor: madisson »

co tam rysy twarzy!
dla mnie to istne dzieło sztuki! :-) myślę,że to jedna z najlepszych prac naszych forumowiczów..dla mnie bomba!!! :love: zawsze jak oglądam takie prace to żałuje,że sama nie umiem tak rysować bo machnęłabym sobie takiego Michaela i na ściane wio!! :D:D
czekam na kolejne Twoje prace, bo na prawde są godne uwagi! :)
Awatar użytkownika
megi1013

Post autor: megi1013 »

Zosia-MJ pisze:Ale nieco rysy twarzy mi się nie podobają . Gdy rysujesz , skup się najbardziej nad twarzą
Czepiasz się i tyle, przecież to wygląda normalnie jak zdjęcie. Prawie identyczne! :-) Rysy twarzy znakomite, ogólnie wszystko. Cienie - cud miód. Bardzo podoba mi się to pełne w szczegóły ucho i kołnierzyk tak dopracowany.

Pracuj dalej i rozwijaj talent bo jest naprawdę świetnie. Czekam na następne prace. Nie mogę wyjść z podziwu, mina Michaela jest identyczna jak na zdjęciu! :love:
Obrazek
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

megi1013 pisze:Czepiasz się i tyle
Opini wyrazić własnej nie mogę? Dziękuję , to naprawdę miłe .

Po za tym , krytyka ma motywować , mam nadzieję, że autorka tego rysunku nie przyjęła tego za bardzo do siebie . To byłoby ndune , gdybyśmy cały czas chwalili . Ja zdania nie zmienię , rysy twarzy mi się trochę nie podobają , ale rysunek jest śliczny , dzieło sztuki istne .
Pozdrawiam .
Marta5

Post autor: Marta5 »

To jest CZADOWE! japrosic
MJmarta
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

:lal: naprawdę super, rysuj dalej rozwijaj się, chętnie zobaczę więcej. ;-)
Nie przejmuj się krytyką, bo to jest świetne.
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

CUDOWNE!! Dziewczyno mozesz na takich rysunkach niezle zarobic jakbys je gdzies wystawila na aukcje ;O jednak chyba żuchwa jest minimalnie za daleko ale pewnie to kat zrobienia zdjecia :O jesli masz cos jeszcze to pokazuj prawdziwy talent!!!
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
fleurire

Dzięki ,dzięki ;)
Zosia-MJ pisze:Po za tym , krytyka ma motywować , mam nadzieję, że autorka tego rysunku nie przyjęła tego za bardzo do siebie .
Oczywiście ,że nie wzięłam tego do siebie, tylko nie wiem dokładnie co masz na myśli (na zdjęciu twarz jest bardzo delikatna i naprawdę musiałam ze sobą walczyć ,aby zbytnio nie walorować ,zazwyczaj robię to nad wyraz [a przy twarzach to bardzo postarza i zmienia emocje] ,więc to w pewien śmieszny może sposób dla mnie postęp ;) ).

Nie przejmuj się krytyką, bo to jest świetne.
Należę do takich osób ,których lekka krytyka ,ale w której widać tylko dobre chęci ,motywuje ;) Może nie tyle krytyka, co zauważenie błędu, który potrafi sknocić całą pracę. Tak to jest ,kiedy sama rysuję ,czasami nie widzę tak ogromnego błędu lub nie mogę go naprawić ,a u innych widzę to jak na dłoni (każdy uczący się rysowac tak ma ;)). O ile taka osoba mówi konkretnie co ma na myśli, a nie coś na zasadzie "brzydkie,nara". Jeśli jednak ktoś nie zna się na rzeczy,a się unosi z wiedzą i komentuje ,to mnie nie tyle demotywuje od malowania (może trochę) ,ale raczej do pokazywania tego innym i trochę obniża mi samoocenę. Coś na takiej zasadzie "dla siebie" :).

La_Pantera_Rosa pisze:Dziewczyno mozesz na takich rysunkach niezle zarobic jakbys je gdzies wystawila na aukcje ;O jednak chyba żuchwa jest minimalnie za daleko ale pewnie to kat zrobienia zdjecia :O
Może tak, ale jak na razie nie uważam, by moje prace nadawały się do sprzedaży, nie są na tyle dobre ;) Poza tym ,nie potrafiłabym wycenić swojej pracy, jednak wiem ile trudu mnie to kosztuje (wprawieni artyści mają tak wyrobioną rękę ,że dla nich to "rachu ciachu i zrobione" :P). Owszem ,kiedy biorę pracę do ręki i patrzę na to zdjęcie to kurcze wygląda całkiem inaczej ,na przyszłość zdjęcie zrobię przed wstawieniem pod szkło ;)

A ma ktoś jakieś pomysły co do mojej prośby z końca postu?
Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

Ogólnie wow, wiesz , że jest genialny :D Czym jest wykonany rysunek ołówkiem/węglem? Sama próbuje trochę rysować ale nie mam cierpliwości do szczegółów i zazwyczaj efekt końcowy jest...yyy dziwny :P Rysy twarzy są niemalże identyczne, praca śliczna , chylę czoło. Co do zdjęć w dobrej jakości postaram się poszperać, może coś znajdę
Awatar użytkownika
fleurire

Rysunek węglem ;) szczerze mówiąc ok.2 lata temu wykonałam dwa rysunki ,na drugim nie wyszła mi twarz Michaela tak ,jak chciałam i rzuciłam węgiel. Ale teraz powracam do węgla i obiecuję być cierpliwsza ;)

Niech no ja tylko wyszperam jakieś dobre zdjęcie, to biorę się za następny rysunek ;) Nie wiem jak ty ,ale ja zazwyczaj tyle samo czasu szukam zdjęcia które chce skopiować ,co rysuję :D bo zazwyczaj każde mi się podoba i potem robię drogę eliminacji ,hah :)

Za dobre intencje z góry dzięki !

Awatar użytkownika
invincible_MJ

No z szukaniem zdjęć też mam problem,tak samo nie mogę wybrać (kurcze, przecież na każdym Mike jest cudowny... :P ) Co do węgla kupiłam go raz w sklepie plastycznym, po czym stwierdziłam że nie różni się zbytnio od ołówka, właściwie był jak grubszy rysik, w dodatku jasny...a to przecież absurd, więc chyba poszukam węgla na własną rękę :smiech:
Masz więcej swoich prac? W poście powitalnym wspomniałaś coś o tańczącym MJ na ścianie, jestem ciekawa jak wygląda :P Jeśli masz coś w zanadrzu wrzucaj :D
Awatar użytkownika
fleurire

mam właśnie ,tylko wszystko wisi w antyramie (już miejsca na ścianie brakuje) a jak praca jest w szkle ,to zdjęcia słabo wychodzą ;< dlatego będę mądrzejsza i teraz będę wpierw robić zdjęcie :) hm ,tak tak ,mam ,tylko że już mi się nie podoba, i muszę go zmienić (tzn. Mike jest cudowny ,ale ja nie narysowałam go tak pięknego ;P). Może jeszcze pomyśle, ale wrzuce pod warunkiem ,że weźniecie pod uwagę ,że robiłam go poonad rok temu (chyba jakoś skończyłam w urodziny MJ :))

Najlepszy węgiel to taki po prostu WĘGIEL ,haha :smiech: mam na myśli ,taki czarny zwęglony kawałek drewienka ,tylko malarski ,bo ten z pieca to nie bardzo (choć szczerze mówiąc kiedyś jak byłam mała to podkradłam tacie węgiel do grilla ,hah ^^) A ten rysunek robiłam węglem w drewnie ,czyli wyglądem właśnie troche jak ołówek ,tyle tylko ,że grafit w zwykłym ołówku jest o wiele cieńszy :)

A odbiegając od tematu ,bardzo mi się podoba twój obrazek pod postem :D

Awatar użytkownika
invincible_MJ

fleurire pisze: ale wrzuce pod warunkiem ,że weźniecie pod uwagę ,że robiłam go poonad rok temu (chyba jakoś skończyłam w urodziny MJ :))
wrzucaj śmiało ;-) btw ile czasu zajmuje ci narysowanie takiego dzieła? Jaki to format? ;)
fleurire pisze:A odbiegając od tematu ,bardzo mi się podoba twój obrazek pod postem :D
hyhy, dzięki :diabel:
ODPOWIEDZ