Lady GaGa

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

Że tak powiem: co to miało być? Gaga w teledysku wygląda jakby uciekła charakteryzatorni w połowie roboty. Co ta dziewczyna z sobą robi? Taki maszkaronek wyszedł w tym nowym teledysku, że słów szkoda... Zaczyna mi się jej robić żal. Poważnie.
Obrazek
Smooth jazz

Post autor: Smooth jazz »

Wchodzenie po schodkach niemal jak w Billie Jean.
Ciekawe czy te czerwone latarnie symbolizują pewien etap w jej życiu,zanim doszła do sukcesu.
Za szybko daje teledyski,a ten jest po prostu żałośnie śmieszny.
I po co Gaga tak się szpeci,niebrzydka tak normalnie jest.
pati_peace_MJ

Post autor: pati_peace_MJ »

Na początku Gaga była całkiem fajna. Niestety coraz mniej mnie do siebie przekonuje .
Piosenki jakie ma takie ma, niektóre wpadają w ucho a inne nie, ale teledyski są straszne. zawału mozna dostać jak się w nocy włączy telewizje i leci akurat jej teledysk .
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

A mnie się nowy teledysk podoba.
Co z tego że monotonny... czuć tą atmosferę lat 80., te mroczne dzielnice z czasów rewolucji industrialnych, dymy, "schody przeciwpożarowe" - super.
Charakteryzacja całkiem spoko, ciekawy kostium, dla Gagi warto było otworzyć archiwa Versaciego po raz pierwszy od jego śmierci- to chyba nie plotka?
Gaga jest świetnym przykładem na to że aby zrobić karierę nie trzeba być szczególnie urodziwym. Doceniam w niej to że wygląda ciekawie, coś przykuwa uwagę w jej image'u, jestem znudzona słodkimi laluniami pokroju Paris Hilton...Gusta konsumentów muzyki się zmieniają ;-)
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

pati_peace_MJ pisze:zawału mozna dostać jak się w nocy włączy telewizje i leci akurat jej teledysk .
Ja odniosłam takie wrażenie kiedy pierwszy raz zomaczyłam Judasa. Co do Edge of Glory to wg mnie wcale nie jest takie złe, klimat teledysku przywodzi mi na myśl Billie Jean, co zapewne jest zasługą oświetlenia
MJwroc pisze:czuć tą atmosferę lat 80., te mroczne dzielnice z czasów rewolucji industrialnych, dymy, "schody przeciwpożarowe" - super.
Dokładnie, całkowicie się zgadzam. Ok, jej charakteryzacja zostawia wiele do życzenia ale jeśli o mnie chodzi to uważam, że np Madonna w latach 80 wcale nie wyglądała lepiej w staniku i różańcu na szyi a uznana jest za ikonę pop.
Awatar użytkownika
MrsLennon

Post autor: MrsLennon »

Mnie w nowym teledysku podoba się jedynie jej peruka i makijaż. Co do samego klipu, to uważam, że jest fatalny. Stefani śpiewa o tym, że jest na krawędzi chwały, a minę ma, jakby "własnego ojca zabiła". Teledysk, według mnie, monotonny.
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Gaga placze podczas wystepu w Singapurze

"Hair"
http://www.youtube.com/watch?v=t4DNGzkE ... e=youtu.be
Obrazek
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

MJwroc pisze:Gaga jest świetnym przykładem na to że aby zrobić karierę nie trzeba być szczególnie urodziwym
I jest też świetnym potwierdzeniem reguły, by zrobić karierę należy pokazać gołą d*** i zrobić parę skandali...
Obrazek
Awatar użytkownika
billiejean89

Lady Gaga - The Edge of Glory (live on Howard Stern Show)
http://www.youtube.com/watch?v=F_GMgkcc2KM

Lady Gaga - Hair (live on Howard Stern Show)
http://www.youtube.com/watch?v=UX03bhNtozk

"If you fucking rip my hairbow and my wig off my fucking head, my shoes, my bra, every single thing on my body, and you throw me on a piano with a microphone,
I will fucking make you cry" - Lady Gaga

Kto jeszcze twierdzi, że ona nie umie śpiewać? Jest genialna.
btw. to 'The Edge of Glory' brzmi 1000000 razy lepiej w wersji akustycznej. ;)

+

świetna reklama Google Chrome
http://www.youtube.com/watch?v=sDPJ-o1leAw
Obrazek
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Ja po nowej płycie zaczynam się robić doprawdy dziwna . . . Kilka kawałków z nowgo albumu nieziemsko mi się podoba . W tym The Edge Of Glory , Born This way , Hair , Judas czy You And I .

Z tego co gdzieś czytałam , You And I będzie kolejnym singlem . Mógłby by to ktoś potwierdzić? Bo nie wiem czy to prawdziwe informacje .
Awatar użytkownika
billiejean89

Zosia-MJ pisze:Z tego co gdzieś czytałam , You And I będzie kolejnym singlem . Mógłby by to ktoś potwierdzić? Bo nie wiem czy to prawdziwe informacje .
Tak, jest to oficjalne. Kolejny singiel to "You & I". Za kilka dni klip :)

"You And I" (Live at Amp Radio)
http://www.youtube.com/watch?v=pG-tJGlf ... r_embedded
Obrazek
Awatar użytkownika
MrsLennon

Post autor: MrsLennon »

Phoenix pisze:
MJwroc pisze:Gaga jest świetnym przykładem na to że aby zrobić karierę nie trzeba być szczególnie urodziwym
I jest też świetnym potwierdzeniem reguły, by zrobić karierę należy pokazać gołą d*** i zrobić parę skandali...
Też tak myślałam przez ostatnie dwa lata, dopóki nie wzięłam się za oglądanie wywiadów i wypowiedzi GaGi. Nie wyobrażałam sobie, że jest tak głęboką, inteligentną i zabawną osobą! Jak wytłumaczę mięsne kreacje i tego typu rzeczy? Cóż, my, szarzy ludzie, musimy w końcu zdać sobie sprawę z tego, że artysta na scenie czuje się zupełnie inaczej niż czuje się w domowym zaciszu. GaGa robi inne, zaskakujące rzeczy, bo tak jej się podoba. Ja również jestem osobą, która ma po dziurki w nosie pospolitości i ogólnej szarzyzny na ulicy. Dlatego sama ubieram się nieco inaczej. Są wokół mnie ludzie, którzy to popierają i tacy, którzy uważają mnie za klauna. Ludzie (szczególnie w Polsce) starają się zniszczyć barwne osobowości; nie umieją się do nich przekonać.
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Trzeba przyznać że Lady gaga odświeżyła trochę zasiedziłe towarzystwo muzyczne.Nic przez ostatnie lata nie działo.Początek nowego wieku zapowiadał dużo ciekawych wokalistów,ale później gdzieś to w tłoku znikło.Lubię jak puszczaj jej clipy na kanałach muzycznych-jest na czym oko zawiesić-teledyski trochę dziwne ale fajne.Ostatni teledysk też nie jest zły,mało się tam dzieje ale kamera kreci spokojne ujęcia i pokazuje taką sobie laseczkę na schodach-ot taka sobie wyśpiewana historia.Czyżby wracała moda na lata osiemdziesiąte?
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

boskar2007 pisze:Ostatni teledysk też nie jest zły,mało się tam dzieje ale kamera kreci spokojne ujęcia i pokazuje taką sobie laseczkę na schodach-ot taka sobie wyśpiewana historia.Czyżby wracała moda na lata osiemdziesiąte?
Oby wracała, będę dozgonnie wdzięczna. Nowa płyta Gagi jest naprawdę dobra (sama dziwie się sobie, bo z początku byłam do niej nastawiona sceptycznie), dziewczyna ma wyczucie, na dzisiejszej scenie popowej nie ma chyba nikogo ciekawszego. Czekam na nowy klip :)
Awatar użytkownika
billiejean89

MJ vs. Gaga :)

http://www.youtube.com/watch?v=GxZgC_2p ... r_embedded

EDIT

Okładka singla "You&I" ;-)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek
ODPOWIEDZ