Florence and The Machine

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
cocainegirl

Florence and The Machine

Post autor: cocainegirl »

Najpierw trochę z WIKIPEDII :
Florence and the Machine (zapisywane też jako Florence + The Machine) – pseudonim artystyczny brytyjskiej piosenkarki Florence Welch (ur. 28 sierpnia 1986 r. w Londynie) i akompaniującego jej zespołu. Wykonawca muzyki indie rock.

Grupa powstała w 2007 roku, by już rok później wystąpić na bocznych scenach festiwali w Glastonbury czy Reading.

6 lipca 2009 roku zespół wydał w wytwórni Island Records debiutancki album Lungs. Płyta osiągnęła sukces, dochodząc do drugiego miejsca na brytyjskiej liście przebojów, ustępując tylko składance przebojów Michaela Jacksona. Album utrzymuje się w pierwszej 40 płyt w Zjednoczonym Królestwie od 28 tygodni.

Okładka płyty LUNGS :
Obrazek

A teraz coś ode mnie ;-)
Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam! Niedawno ją poznałam i muszę powiedzieć, że jest jedną z artystek współczesnych, których lubię słuchać. Teksty piosenek są mocne i ostre, ale delikatnie śpiewane. Człowiek, który nigdy tego nie słuchał a spróbował po raz pierwszy, powiedziałby o niej i jej muzyce jako o grzecznej, ale to właśnie błąd. Poznałam ją dzięki mojej dobrej koleżance, która ostatnio kupiła jej płytę i mi ją puściła. Polecam przesłuchanie piosenki Kiss with a fist
Czy ktoś z Was również jej słucha?
Co o niej sądzicie?
Podoba Wam się?

Pozdrawiam. :)
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

A mi się właśnie kiss with a fist nie podoba. Wg mnie najsłabszy kawałek z płyty.

Floręs ostatnio powiedziała coś na temat nowego albumu:
- Wiele piosenek będzie poświęconych wymyślonym rzeczom - powiedziała Florence na łamach "Nylon Magazine". - Rzeczom, których nie można dotknąć: duchom, śmierci mojej babci, wizjom, które spotykasz w snach.
source:cgm
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Rozczarowałem jej albumem. Zaznaczam, że chodzi mi o album. Brak mu "przyczynowo - skutkowości", taka tam kopilacja dobrych piosenek.
I to piosenek naprawdę dobrych. Chociazby samo singlowe "Dog Days...", czy "Cosmic Love". Lubię również "My boy builds coffins", "i'm not calling you a liar" i "Drumming Song". Celtycko dzikie.

Najlepszą jej piosenką jest jednak "Heavy in Your arms". Cudo!!! Gdzies na YT jest super wykonanie z jakiegos festiwalu. Jak znajdę to wstawię
Obrazek
2000ola

Post autor: 2000ola »

Mam tą płytę. Najbardziej podobają mi się piosenki rabbit heart oraz cosmic love. Jest to chwilami spokojna, chwilami dynamiczna muzyka i to mi się podoba.

Ogólnie podoba mi się ta płyta, ale oczywiście nie może sięrównać z żadną płytą Michaela Jacksona :-)
:mj:
ODPOWIEDZ