Ołowek, kartka i ja
- kakamil225
-
- AdamSzczecin
- cocainegirl
- marcinokor
A więc oto mój następny rysunek. Przepraszam za to średniej jakości zdjęcie, ale nie mam skanera. Twarz nie jest tak pociągła jak widać, nie wiem czemu tak wyszło. Na ten napis u góry nie zwracajcie uwagi, bo jest to marna kopia napisu z okładki. Ogólnie średnio przypomina orginał, ale myślę, że technicznie się podciągnąłem.

- invincible_MJ
- SuperFlySister
Coraz lepiej Ci idzie. masz dopiero 13 lat, jak będziesz cierpliwie ćwiczył starcie z ołówkiem, myślę, że będziesz robił naprawdę świetne rysunki. ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. jeżeli komuś się nie podoba, nie zrażaj się. ważne jest to, żebyś lubił rysować, a jeżeli lubisz to co robisz, dochodzisz do perfekcji
dawaj coś jeszcze, ale pamiętaj - nie rób pracy na 'odwal się, bo tu wszyscy czekają'. rozłóż rysunek na kilka dni, cierpliwie poprawiaj. wierzę, że dasz radę!
ps. w moim przypadku z rysunkiem jest tak, że ciężko jest mi narysować z fotografii. poszukaj w internecie rysunków z Michaelem, jest o niebo lepiej rysować, bo widzisz gdzie wstawić kreskę, a gdzie taki cień itede. rysowanie z fotografii to już wyższa szkoła jazdy

dawaj coś jeszcze, ale pamiętaj - nie rób pracy na 'odwal się, bo tu wszyscy czekają'. rozłóż rysunek na kilka dni, cierpliwie poprawiaj. wierzę, że dasz radę!

ps. w moim przypadku z rysunkiem jest tak, że ciężko jest mi narysować z fotografii. poszukaj w internecie rysunków z Michaelem, jest o niebo lepiej rysować, bo widzisz gdzie wstawić kreskę, a gdzie taki cień itede. rysowanie z fotografii to już wyższa szkoła jazdy

Niezależnie od koloru skóry czy ilości operacji, miał to samo serce, ten sam śmiech, ten sam uśmiech, który potrafił zabić... ♥
- cocainegirl
Ja rysuję przeważnie z fotografii, ale przy rysowaniu mangi no to rzecz jasna że ze zdjęć jak ktoś inny narysował czy tomów jak w moim przypadku np. 'NARUTO'.Castuse pisze:ps. w moim przypadku z rysunkiem jest tak, że ciężko jest mi narysować z fotografii. poszukaj w internecie rysunków z Michaelem, jest o niebo lepiej rysować, bo widzisz gdzie wstawić kreskę, a gdzie taki cień itede. rysowanie z fotografii to już wyższa szkoła jazdy
No, no, no. Trochę się podciągnąłeś widzę i bardzo się cieszę. Jednak nadal w tym Michaelu jest mało czegoś Michaelowego. Oczy, nos, brwi, policzki, usta. Nabierzesz wprawy, nie martw się. Jednak poprawiłeś się i to jest ważne.
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
- marcinokor
Dzięki za pozytywne opinie, od razu poczułem motywacje :D. Pomyślałem o MJ'u z clipu Bad, ale wybrałem złe ujęcie, bo coś mi nie wychodzi, tak więc teraz myślę o czymś z Dangerous live, ale niczego nie obiecuję.
Ja chyba wolę z fotografi, inaczej czuję się jakbym kopiował czyjąś pracę. W każdym razie pozdrawiam i jak dobrze pójdzie to wstawię coś jeszcze przed wyjazdem na wakacje.Castuse pisze:ps. w moim przypadku z rysunkiem jest tak, że ciężko jest mi narysować z fotografii. poszukaj w internecie rysunków z Michaelem, jest o niebo lepiej rysować, bo widzisz gdzie wstawić kreskę, a gdzie taki cień itede. rysowanie z fotografii to już wyższa szkoła jazdy

Większość osób z tego watku jest bezlitosna!
A co powiedziałby Michael?
Powiedziałby: "Masz dzieciaku talent! Nie zmarnuj go! Rysuj najwięcej jak tylko mozesz. Cwicz, ucz się od mistrzow. Staraj się wiedzieć o swoim fachu jak najwięcej. Bądż kreatywny - staraj się narysować, wymyślić coś czego jeszcze nikt nigdy nie wymyślił'
- tak powiedzial podobno MJ do jednej dziewczyny, która pokazala mu kiedyś swoje prace. Teraz ta dziewczyna jako dorosła kobieta prowadzi internetową galerie portretow MJ gdzie każdy może opublikowac swoj portret MJ.
Mam nadzieję, że zmotywowałam.
Rysuj jak najwiecej!
A co powiedziałby Michael?
Powiedziałby: "Masz dzieciaku talent! Nie zmarnuj go! Rysuj najwięcej jak tylko mozesz. Cwicz, ucz się od mistrzow. Staraj się wiedzieć o swoim fachu jak najwięcej. Bądż kreatywny - staraj się narysować, wymyślić coś czego jeszcze nikt nigdy nie wymyślił'
- tak powiedzial podobno MJ do jednej dziewczyny, która pokazala mu kiedyś swoje prace. Teraz ta dziewczyna jako dorosła kobieta prowadzi internetową galerie portretow MJ gdzie każdy może opublikowac swoj portret MJ.
Mam nadzieję, że zmotywowałam.
Rysuj jak najwiecej!
Much too soon...
- marcinokor
Wow dzięki. Aż tak mocnej motywacji się nie spodziewałem ;).
Taa... jakoś nie wyszło. Co prawda narysowałem Michaela z okładki Bad ale, uznałem, że nie jest "godny" opublikowania, no chyba, że wy bardzo chcecie ;).marcinokor pisze:jak dobrze pójdzie to wstawię coś jeszcze przed wyjazdem na wakacje.