Ołowek, kartka i ja

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
kakamil225

Post autor: kakamil225 »

Najważniejsze, żeby iść na jakość, a nie na ilość.
pati_peace_MJ

Post autor: pati_peace_MJ »

Niestety nie jest to nic specjalnego, ale próbuj dalej. Moja opinia jest taka jak te wyżej wygląda jakby było robione w 5 minut czyli szybko i niedokładnie. Jak dla mnie jest tu wiele rzeczy do poprawy. Przede wszystkim nie przypominam sobie, żeby nasz kochany Michael miał kwadratową twarz .
Awatar użytkownika
AdamSzczecin

Post autor: AdamSzczecin »

Ja rysuje 5 lat uważam że ta praca robiona była w 15 min lecz głównie nie podoba mi się włosy i nos ale ogólnie praca fajna jak na kogoś kto rysuje pół roku ;)
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

Ja powiem tak - najpierw poćwicz, doprowadź swoje prce do pewnego poziomu, a dopiero potem dodawaj. Bo jak na razie wygląda to tragicznie.
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

A więc oto mój następny rysunek. Przepraszam za to średniej jakości zdjęcie, ale nie mam skanera. Twarz nie jest tak pociągła jak widać, nie wiem czemu tak wyszło. Na ten napis u góry nie zwracajcie uwagi, bo jest to marna kopia napisu z okładki. Ogólnie średnio przypomina orginał, ale myślę, że technicznie się podciągnąłem.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

Nie przesadzaj, jest całkiem całkiem, widać, że pracujesz, podciągnąłeś się, jest o wiele lepiej :)
Awatar użytkownika
SuperFlySister

Post autor: SuperFlySister »

Jest o NIEBO lepiej! Pracuj dalej i wstawiaj swoje prace. ;-)
Obrazek
Nevermind

Post autor: Nevermind »

Mnie się podoba. (: Jest o WIELE lepszy niż poprzednie. ^^ Choć nie wiem, czy to komplement dla ciebie, bo ja to jestem takim beztalenciem, że nawet głupiej sprężyny na fizyce nie umiem narysować. ;-)
Wanting to be someone else is a waste of the person you are - Kurt Cobain.
Awatar użytkownika
Castuse

Post autor: Castuse »

Coraz lepiej Ci idzie. masz dopiero 13 lat, jak będziesz cierpliwie ćwiczył starcie z ołówkiem, myślę, że będziesz robił naprawdę świetne rysunki. ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. jeżeli komuś się nie podoba, nie zrażaj się. ważne jest to, żebyś lubił rysować, a jeżeli lubisz to co robisz, dochodzisz do perfekcji ;-)

dawaj coś jeszcze, ale pamiętaj - nie rób pracy na 'odwal się, bo tu wszyscy czekają'. rozłóż rysunek na kilka dni, cierpliwie poprawiaj. wierzę, że dasz radę! ;-)

ps. w moim przypadku z rysunkiem jest tak, że ciężko jest mi narysować z fotografii. poszukaj w internecie rysunków z Michaelem, jest o niebo lepiej rysować, bo widzisz gdzie wstawić kreskę, a gdzie taki cień itede. rysowanie z fotografii to już wyższa szkoła jazdy ;-)
Niezależnie od koloru skóry czy ilości operacji, miał to samo serce, ten sam śmiech, ten sam uśmiech, który potrafił zabić...
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Jest o wiele lepiej niż przedtem! ;) . Naprawdę ładny rysunek :) .
Ćwicz i pracuj , to będzie jeszcze lepiej! ;)
Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

Castuse pisze:ps. w moim przypadku z rysunkiem jest tak, że ciężko jest mi narysować z fotografii. poszukaj w internecie rysunków z Michaelem, jest o niebo lepiej rysować, bo widzisz gdzie wstawić kreskę, a gdzie taki cień itede. rysowanie z fotografii to już wyższa szkoła jazdy
Ja rysuję przeważnie z fotografii, ale przy rysowaniu mangi no to rzecz jasna że ze zdjęć jak ktoś inny narysował czy tomów jak w moim przypadku np. 'NARUTO'.
No, no, no. Trochę się podciągnąłeś widzę i bardzo się cieszę. Jednak nadal w tym Michaelu jest mało czegoś Michaelowego. Oczy, nos, brwi, policzki, usta. Nabierzesz wprawy, nie martw się. Jednak poprawiłeś się i to jest ważne.
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
marcinokor

Dzięki za pozytywne opinie, od razu poczułem motywacje :D. Pomyślałem o MJ'u z clipu Bad, ale wybrałem złe ujęcie, bo coś mi nie wychodzi, tak więc teraz myślę o czymś z Dangerous live, ale niczego nie obiecuję.
Castuse pisze:ps. w moim przypadku z rysunkiem jest tak, że ciężko jest mi narysować z fotografii. poszukaj w internecie rysunków z Michaelem, jest o niebo lepiej rysować, bo widzisz gdzie wstawić kreskę, a gdzie taki cień itede. rysowanie z fotografii to już wyższa szkoła jazdy
Ja chyba wolę z fotografi, inaczej czuję się jakbym kopiował czyjąś pracę. W każdym razie pozdrawiam i jak dobrze pójdzie to wstawię coś jeszcze przed wyjazdem na wakacje.
Obrazek
godena

Post autor: godena »

Większość osób z tego watku jest bezlitosna!
A co powiedziałby Michael?
Powiedziałby: "Masz dzieciaku talent! Nie zmarnuj go! Rysuj najwięcej jak tylko mozesz. Cwicz, ucz się od mistrzow. Staraj się wiedzieć o swoim fachu jak najwięcej. Bądż kreatywny - staraj się narysować, wymyślić coś czego jeszcze nikt nigdy nie wymyślił'

- tak powiedzial podobno MJ do jednej dziewczyny, która pokazala mu kiedyś swoje prace. Teraz ta dziewczyna jako dorosła kobieta prowadzi internetową galerie portretow MJ gdzie każdy może opublikowac swoj portret MJ.

Mam nadzieję, że zmotywowałam.
Rysuj jak najwiecej!
Much too soon...
Awatar użytkownika
marcinokor

Wow dzięki. Aż tak mocnej motywacji się nie spodziewałem ;).
marcinokor pisze:jak dobrze pójdzie to wstawię coś jeszcze przed wyjazdem na wakacje.
Taa... jakoś nie wyszło. Co prawda narysowałem Michaela z okładki Bad ale, uznałem, że nie jest "godny" opublikowania, no chyba, że wy bardzo chcecie ;).
Obrazek
Awatar użytkownika
.oLLo.

Post autor: .oLLo. »

Jest nieźle :) Ćwicz dalej. Czekam na kolejne prace ;-) :happy: :mj:
Obrazek
ODPOWIEDZ