Lady GaGa

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Jak już kiedyś pisałem, nie jestem fanem Gagi ani nie słucham jej nałogowo, ale piosenki niektóre ma naprawdę dobre i często słucham. (Taki mały wstęp ;-) )

I tak kiedyś przeglądając YT natknąłem się na nową piosenkę Gagi z albumu "Born This Way" - "Scheiße". Mój kumpel twierdzi że śpiewa ona tak po niemiecku, lecz mnie się wydaję że tak nie jest. I moje pytanie tu do Was, znawców Lady Gagi ;-) :
Po jakiemu ona tam śpiewa? I jeśli można to prosiłbym o tekst ;-)

PS. Link jak coś : http://www.youtube.com/watch?v=_sNi9nIXxVo
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
adula.8

Post autor: adula.8 »

Po jakiemu ona tam śpiewa? I jeśli można to prosiłbym o tekst
Po niemiecku. A tekst.. google nie gryzą :
http://www.metrolyrics.com/scheibe-lyri ... -gaga.html

Po przesłuchaniu tej piosenki, jeszcze bardziej odechciało mi się słuchania jej nowego albumu. Amen
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

To jest niemiecki? :podejrzliwy:

adula.8 pisze:Po przesłuchaniu tej piosenki, jeszcze bardziej odechciało mi się słuchania jej nowego albumu. Amen
Niestety tak to jest, że pani Gaga nie nagrywa wcale przebojów, na każdy album nagra ze 2/3 hity sezonu i koniec, reszta płyty to wypełniacz, którego nikt nie zna i nie słucha, ale aby podnieść sprzedaż i popularność woli zadzierać z kościołem i innymi rzeczami ;-)

Ona dla mnie nie jest artystką i oburza mnie to, jak ktoś mówi, że Gaga jest królową Popu, powiedzcie mi za co? Jak już królowa skandali nenene , ale piosenki niektóre ma dobre/fajne

jedyny album, który wpełni lubię i słucham cały czas to "The Fame" i koniec. Drugiego albumu nawet palcem nie tykam, a z 3 tylko "Judas", "Born This Way" i niemieckopodobną piosenkę ;-)

Sorry za rozpiskę ;-) miałem wenę
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Jaka z niej królowa skandali? Jak już królowa piosenek, które nudzą już po pierwszym przesłuchaniu.
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Man in the mirror pisze:Jak już królowa piosenek, które nudzą już po pierwszym przesłuchaniu.
chyba tobie..
Obrazek
Awatar użytkownika
Mrkariinka

Post autor: Mrkariinka »

Awatar użytkownika
Ola2003

Post autor: Ola2003 »

Jeden z najgorszych clipów, jakie ostatnio widziałam. Zero fantazji, polotu i (jak zwykle) dobrego smaku. Image taniej prostytutki plus tandetna sceneria; jednym słowem po raz kolejny zmarnowany potencjał. Zaprzepaszczony tym bardziej, że ta piosenka wyjątkowo zasługiwała na zilustrowanie jej czymś więcej, niż tylko roznegliżowaną Gagą wijącą się na schodach ppoż.
Obrazek
Detox

Post autor: Detox »

Zgadzam się ,że teledysk jest za słaby w porównaniu do piosenki. Problem tkwi w tym ,że w klipie się prawie nic nie dzieje. Równie dobrze można by było dać jedno zdjęcie z planu i oddałoby one całą treść teledysku. Z drugiej strony sam już nie wiem czy wolę prowokacyjne klipy jak "Judas" czy nudne takie jak "Edge Of Glory".

Cały czas zastanawiam się czy kupować tą płytę czy nie. Myślałem ,że ten klip mnie przekona do zakupu a niestety nie udało mu się..
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Z Lady Gagą jest jak z Dodą. Kiedy oglądasz pierwszy raz, szokuje cię. Kiedy oglądasz drugi raz, czujesz niesmak. Za trzecim razem przyzwyczajasz się, a za czwartym nudzisz. Ona zdaje się, podobnie jak Doda, być zakochana w myśli, że jest taka oryginalna i szokująca. Ten klip idealnie pokazuje jej narcyzm. Jedyne, na czym można zawiesić oko, to strój - ostatnio podobają mi się naćwiekowane ubrania.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Detox

Post autor: Detox »

Margareta pisze:Z Lady Gagą jest jak z Dodą. Kiedy oglądasz pierwszy raz, szokuje cię. Kiedy oglądasz drugi raz, czujesz niesmak. Za trzecim razem przyzwyczajasz się, a za czwartym nudzisz. Ona zdaje się, podobnie jak Doda, być zakochana w myśli, że jest taka oryginalna i szokująca. Ten klip idealnie pokazuje jej narcyzm. Jedyne, na czym można zawiesić oko, to strój - ostatnio podobają mi się naćwiekowane ubrania.
To jest raczej na odwrót ;-) To z Dodą jest jak z Gagą a nie z Gagą tak jak z Dodą.

Okazuje się ,że Gaga nie mogła się dogadać z reżyserem tego teledysku i ostatecznie go zwolniła i wyreżyserowała klip sama. Myślę ,że to wyjaśnia dlaczego klip jest nudny i mniej profesjonalny niż wcześniejsze.
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Detox pisze:To jest raczej na odwrót ;-) To z Dodą jest jak z Gagą a nie z Gagą tak jak z Dodą.
No tak, rzeczywiście bo przecież to Doda zrzyna od Lady Gagi, a nie na odwrót. Ale przyznaj, że wiele je łączy, niezależnie od siebie?
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Teledysk o tym jak uprawiać gimnastykę na sochodach przeciwpożarowych :smiech:. Beznadzieja totalna. Piosenka należy do jednej z jej najfajniejszych, a clip... szkoda słów. Jedynym tego plusem jest to, że nie ma tych okropnych żółtych włosów i przypomina tą starą Gagę, którą nawet lubiłem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Nie popadajmy w paranoje, przecież no nawet nie klip, dziewczyna sobie chodzi i nic więcej, nie obrażajmy kfm.

Aż mam wyrzuty sumienia, że krytykuje nie które teledyski Jacksona...
Nie wiem w czym szokuje was Judasz?

Już bardziej prowokacyjna była doda mówiąc, że Biblię, pisali autorzy, którzy byli na jarani.

Ona nie ma pomysłu na siebie, ta marna płyta to dowód.

Ktoś kiedyś pisał, że o niej się dużo mówi, od Born this Way, mówimy o niej sporo prawda, ale już coraz więcej osób stwierdza, że tak naprawdę nie ma o czym gadać.

Z jej piosenkami jest tak, że wpadają od razu w ucho, i od razu wypadają, i słuch po nich zaginie, dlatego będzie wypuszczać płytę za płytą, będzie zżynała od kogo popadnie.

Są rzeczy, które w niej mi się podobają, bo staram się coś takiego w każdym wykonawcy znaleźć, miło się słucha jak śpiewa przy fortepianie.

Jednak uważam, że covery jej numerów są o niebo lepsze niż oryginały.

Parafrazując Gombrowicza, ,,Jak zachwyca skoro nie zachwyca"? :wariat:

Będę śledził jej karierę, bo lubię wiedzieć, co się dzieje w muzyce.
adula.8

Post autor: adula.8 »

Makabra, jaki ten teledysk jest nudny!
Piosenka też mi się nie podoba , to nie mój styl. Dlatego też nie zamierzam ( już ostatecznie ) przesłuchiwać Born This Way.
Poprzednia płyta była jeszcze w miarę znośna.

Pewnie za kilka dni klip będzie leciał w co drugiej stacji muzycznej. Do prawdy, już sama nie wiem jak beznadziejną piosenkę Gaga musiałaby nagrać ( lub co zrobić, ale to inna kwestia ) żeby media dały sobie z nią spokój.
Wypala się kobita, nie ma co.
ODPOWIEDZ