NDK - Natural Dread Killaz

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
cocainegirl

NDK - Natural Dread Killaz

Post autor: cocainegirl »

NDK

NDK jak na bibe przybędzie
ogień będzie wszędzie będzie wszędzie
Nie przegap tego stań w pierwszym rzędzie

Uwielbiam ich. Ich mądre teksty, przemyślenia o życiu, stosunek do życia, fanów, ludzi. Ich słowa dają do myślenia. Odkryłam ich dzięki mojej przyjaciółce.

Zespół tworzą : Daniel ,,PAXON'' Rengifo Diaz, Manuel ,,MESAJAH'' Rengifo Diaz i Grzegorz ,,YANAZ'' Janas.

Obrazek

Od lewej : Jagoda (dziewczyna Mesajaha) , Mesajah, Paxon i Yanaz.

Polecam piosenki : ,,Wojownicy Ulicy'' , ,,Ratata'' , Nie!Legalna'' i ,,Pusta Kiermana''.

Ktoś zna? Lubi? Co o nich sądzicie? Jak na Was wpłynęli? Jak się to u Was zaczęło?

Bless!
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
Aisha

Post autor: Aisha »

Czasami zdarza mi się posłuchać i rege.
NDK mają kilka kawałków które nawet lubię.

NDK - Uwierzyć w siebie - MEGA, MEGA pozytywna piosenka, zawsze poprawia mi humor, na doła znakomita.

Dreadsquad - Budzisz sie rano ( feat. NDK) - kolejna piosenka na poprawę humoru, do słuchania o czwartej nad ranem super.;-)

NDK - Good Sensi - za legalizacją nie jestem, ale kawałek znakomicie wpada w ucho.
"Sam tylko umysł siłą swą
Może uczynić niebo z Piekła i piekło z Nieba"

Obrazek
adula.8

Post autor: adula.8 »

Mi też zdarza się posłuchać NDK raz na jakiś czas. Nie, żebym ich jakoś specjalnie uwielbiała ( bardziej przemawia do mnie muzyka EWR ).
Pierwszy raz ich usłyszałam, kiedy kumpela puściła mi piosenkę Good Sensi. Mimo , że wtedy nie był to kompletnie mój klimat ( tekst też za bardzo do mnie nie przemawiał ) to piosenka łaziła za mną cały czas.

Do songów, które podała Aisha dodałabym jeszcze
NDK - Rasiści

Jeśli zaś chodzi o członków zespołu, muszę przyznać że bardzo lubię muzykę Mesajaha. Cała płyta 'Ludzie Prości' jest na prawdę dobra. A najlepszym kawałkiem jest duet z Grubsonem (polecam jak ktoś jeszcze nie słuchał)

Mesajah & Grubson - Ludzie Prości
Mistrzostwo! :D
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

O tak, u mnie od tych piosenek się zaczęło, przy ,,Uwierz w siebie'' popłakałam się, ale dała mi sił i wiary. Ogólnie zainteresowałam się wtedy reggae, a NDK są moimi ulubionymi wykonawcami. :)

adula.8 pisze:Jeśli zaś chodzi o członków zespołu, muszę przyznać że bardzo lubię muzykę Mesajaha.
Mesajah jest świetny :D Oczywiście nie zapominam o Yanzie i paXonie, ale, no nie wiem, we mnie budzi największą sympatię, zwłaszcza to co potrafi robić głosem. Potrafi śpiewać delikatnie, cichutko, a potem.. skrzeczeć? Ale nie tak jak Axl Rose ;)
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
ODPOWIEDZ