Rysunki i inne- Radlakowa

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Radlakowa

Post autor: Radlakowa »

Niedawno postanowiłam przerzucić się z rysowania mangi/fantasty na portrety... I tak oto powstał pierwszy portret, oczywiście nie kogoś innego, tylko Michaela ;)

http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... 12252.jpg/

i

http://imageshack.us/photo/my-images/40 ... 11547.jpg/

Enjoy ;)
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

I doczekalam sie, no ale - nie musialam tak dlugo czekac :)

Ladnie, ale jedyne co mi sie nie podoba to proporcje. Staraj sie rysowac proporcjonalnie. A tak, cienie i wlosy, cudo. Czekam na wiecej bo to zbyt malo aby zaspokoic moj glod. :D
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
pati_peace_MJ

Post autor: pati_peace_MJ »

Jest całkiem fajnie. Twoje rysunki chociaż przypominają Michaela, bo jest wiele takich prac na których musisz się jeszcze zastanowić czy to miał być MJ czy cos innego .
Czekam na więcej .
Awatar użytkownika
Mikejla

Post autor: Mikejla »

Mnie się też podoba :D A cienie są mistrzowskie :D:D Oby tak dalej praktyka czyni mistrza :mj:
Obrazek
Awatar użytkownika
missyou1

Post autor: missyou1 »

A to mój, zaznaczam, że od 35 lat nie miałam ołówka w ręku, aż do teraz....
http://img823.imageshack.us/img823/15/michaelhani.jpg :tancze:
Awatar użytkownika
cocainegirl

ło żesz.
czy pani może oddać mi swój talent? :))
Awatar użytkownika
Castuse

Post autor: Castuse »

łooo! missyou1 świetnie pani rysuje! prosimy o więcej ! :)

Radlakowa świetnie! bardzo ładny rysunek, widać, że się nie spieszysz. tak jak mówiła cocainegirl, cienie i włosy są genialne, jedyne co mi się nie podoba, to za bardzo wysunięta szczęka Michaela. Trenuj, trenuj, masz talent, dziewczyno! dawaj więcej prac ! ;-)
Niezależnie od koloru skóry czy ilości operacji, miał to samo serce, ten sam śmiech, ten sam uśmiech, który potrafił zabić...
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

Castuse pisze:jedyne co mi się nie podoba, to za bardzo wysunięta szczęka Michaela
no właśnie, ale poza tym widać że masz talent i wystarczy że trochę zrównoważysz proporcje i będzie doskonale

missyou1 świetna praca, czekam na kolejne rysunki :)
Awatar użytkownika
cocainegirl

Radlakowa, gdzie kolejne prace? Czekam.
Radlakowa

Kolejne :)

Przepraszam że tak późno.
Kolejny portret Johnny Depp http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... owad4.jpg/

i dwie martwe:
Węglem, sangwiną i farbą akrylową:
http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 11200.jpg/

Sepiami:
http://imageshack.us/photo/my-images/38 ... 31200.jpg/

missyou1 świetne oczy ;)
Awatar użytkownika
fleurire

Post autor: fleurire »

ja widzę talent ; D tylko ćwicz ;)
hm ,z Deppem super ,tylko zrobiłaś poważny błąd -> źle rozplanowałaś pracę ,wpierw musisz mniej więcej przewidzieć ,gdzie co sie znajdzie ;)

a martwe całkiem spoko ,rysujesz je w domu ;)?
"(...) many people have options about me and they haven't even met me. They don't even know me (...)"
na zawsze w moim sercu <3.!

"Nie sztuką jest kochać konie ,sztuką jest sprawić ,aby one pokochały Ciebie." Pat Parelli
Radlakowa

fleurire Może nie tyle źle rozplanowany, co złe zdjęcie wybrałam, w sumie to tapeta a nie zdjęcie -> http://4.bp.blogspot.com/-7Inbz00PbQ4/T ... lpaper.jpg

Co do martwych, nie rysuje w domu, w lipcu chodziłam na zajęcia plastyczne do pracowni i tam je rysowałam
Awatar użytkownika
fleurire

Radlakowa rzeczywiście ,zdjęcie nie jest najfajniejsze na rysunek ,ale da się temu zaradzić ,gdybyś zrobiła Deppa większego ,że rant kapelusza byłby na skraju lewego rantu kartki ,tak by nie było ;) albo wystarczy "przyciąć" pracę ,z niepotrzebnej pustki ,aalbo jeżeli już się stało tak jak się stało ,można tam walnąć coś ,co będzie tworzyć całość ;D może się czepiam ,ale tak zostałam nauczona ,moja pani od plastyki zawsze podchodziła wówczas do pracy ,brała kartkę w rękę ,odwracała i mówiła krótkie "od nowa" ;D czasem bolało ,bo było dużo zrobione ,ale przynajmniej teraz 5 razy zastanawiam się nim zacznę pracę :smiech:
rysując robisz pomiary ,czy na "oko"?
hm, mam nadzieję ,że się nie obrazisz ,ale powiem Ci ,że troszkę buźkę mu rozjechałaś ,tzn. kość policzkową ;) przez to wydaje się ,że ma za szeroką twarz. i zobacz też zależność między dwoma brwiami ;) kiedy rysujesz ,dużo patrz zdjęcie->praca ,praca->zdjęcie ,tak łatwo znajduje się błędy i wówczas jest takie "o jaaaa" XD
mam nadzieję ,że w żaden sposób nie uraziłam ,taka ocena moim okiem ;) poza tym kwestia jest taka ,człowiek błędy widzi zawsze wszędzie ,tylko nie u siebie ;P jak coś Ci nie pasuje w pracy ,powinnaś odejść na chwilę od rysunku i odpocząć ,wtedy też łatwiej znaleźć błędy ;)

a tak swoją drogą ,to portrety są bardzo trudne i o podobieństwie zależą maluśkie błędy, jeżeli ktoś ma rękę do portretów ,będą podobne ,jeśli nie ,to ciężko sobie ją wyćwiczyć. Ja jestem słaba w portretach ,za to moja koleżanka (obecnie w liceum plastycznym) jest megaśną portrecistką! taką już ma rękę i talent ;)
"(...) many people have options about me and they haven't even met me. They don't even know me (...)"

"Nie sztuką jest kochać konie ,sztuką jest sprawić ,aby one pokochały Ciebie." Pat Parelli
Radlakowa

Dzięki za rady, to jest dopiero mój trzeci bodajże portret więc jeszcze sporo nauki przede mną ;)
Awatar użytkownika
fleurire

oczywiście ;) czekam na kolejne prace ,i nie ociągaj się tak jak ja z zrobieniem kolejnej ,bo u mnie jest z tym często problem :smiech:

ODPOWIEDZ