Odsłonięcie tablicy pamiątkowej, Bemowo, 26.09.2010
Tablica upamiętniająca ciąg dalszy?
Przepraszam, bo trudno mi znaleźć na forum ciąg dalszy sprawy tablicy. Chciałabym zapytać co się z nią dzieje, byłam na Bemowie i próżno jej szukać, czy po uroczystym odsłonięciu gdzies ją przeniesiono? Gdzie?
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Płyta tak jak pisałam w poprzednim poście jeszcze nie została "zainstalowana" w przeznaczonym jej miejscu. W tej chwili to sprawa czysto techniczna, niskie temperatury nie pozwalają na prawidłową i stabilną instalację.
Nikt o niej nie zapomniał, nie przeniósł, kiedy tylko zostanie ustawiona w amfiteatrze na pewno pojawi się tutaj na ten temat informacja
Nikt o niej nie zapomniał, nie przeniósł, kiedy tylko zostanie ustawiona w amfiteatrze na pewno pojawi się tutaj na ten temat informacja

But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
The truth, the purity
Dziś na terenie amfiteatru po wspólnych długich bojach i staraniach stanęła płyta upamiętniająca Michaela Jacksona, od nas, od fanów...
Bardzo dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i cierpliwość, gdybyśmy nie byli razem nie udałoby się tego dokonać.
Dla poszukujących, odwiedzających – tablica usytuowana jest tak jak było planowane, po lewej stronie „mostku” po którym wchodzi się na teren amfiteatru, myślę że każdy bez większego problemu trafi we właściwe miejsce ;))
Bardzo dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i cierpliwość, gdybyśmy nie byli razem nie udałoby się tego dokonać.
Dla poszukujących, odwiedzających – tablica usytuowana jest tak jak było planowane, po lewej stronie „mostku” po którym wchodzi się na teren amfiteatru, myślę że każdy bez większego problemu trafi we właściwe miejsce ;))
But if you came to see
The truth, the purity
The truth, the purity
odsłonięcie tablicy pamiątkowej
Hej! Czy pod tą tablicą będzie można złożyć kwiaty lub zapalić znicze 25 czerwca. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Jacek31
- La_Pantera_Rosa
Re: odsłonięcie tablicy pamiątkowej
Właśnie. Jedzie ktoś 25 do Wawy?jacek31 pisze:Hej! Czy pod tą tablicą będzie można złożyć kwiaty lub zapalić znicze 25 czerwca. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Ain't no sunshine when he's gone :(
-
Właśnie miałam kiedyś zapytać, w którym miejscu stanie/stanęła i czy mamy pewność, że nikt złośliwy jej w żaden sposób nie zniszczy.Estrella pisze:Czekałam na przesłanie zdjęcia i teraz wedle życzenia ;))
Mimo odmienności przekonania co do śmierci MJ'a, cieszę się, że ta tablica powstała i wielu z nas miało swój mały lub większy udział w jej powstaniu, bo jest to wyraz szacunku i miłości do Artysty i jego serducho tam bije. :)
Dzięki!
Ja chciałabym położyć 25 czerwca,kwiaty lub znicz i prosilabym o umożliwienie dostępu przynajmniej tego dnia do tej tablicy,aby nie trzeba było się do niej chyłkiem skradać! W razie brak dojścia do tablicy,pozostałaby chyba jedynym miejscem pamięci Michaela na świecie w tym dniu,gdzie nie położono by kwiatów.
W Monachium miejsce pamięci Michaela jest wręcz hołubione przez fanow i stało się miejscem ich bardzo częstych spotkań.Dlaczego nie miałoby się tak dziać i u nas? Tym bardziej,ze obok jest chyba jakaś knajpa.
Posty połączone - proszę, używaj funkcji edycji postów. /anialim.
W Monachium miejsce pamięci Michaela jest wręcz hołubione przez fanow i stało się miejscem ich bardzo częstych spotkań.Dlaczego nie miałoby się tak dziać i u nas? Tym bardziej,ze obok jest chyba jakaś knajpa.
Posty połączone - proszę, używaj funkcji edycji postów. /anialim.
Miejsce zostało wybrane tak, jak zostało - na pewno lepsze byłoby gdzieś w centrum, bo dojazd na bemowo oczywiście spoza samego bemowa jest dość długi i niewygodny (niestety, tam nie jeździ metro). Tak więc nie liczyłabym na to, że stanie się miejscem kultu, ale warto by tego dnia nie było opuszczone. Wydaje mi się, że to nie jest kwestia umożliwienia dostępu na jeden dzień - na zdjęciach widać, że tablica jest postawiona wśród iglaków i kory, chyba, że do tej pory zrobiono do niej jakąś dróżkę? Jeśli nie, to pozostanie nam rzucanie do celu kwiatów (bo ze zniczami będzie gorzej). I tak mam obawy, czy nie przegonią mnie, że zaśmiecam, no bo przecież ktoś potem w te krzaczory musiałby wejść, żeby po paru dniach uprzątnąć.
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
- La_Pantera_Rosa