Odsłonięcie tablicy pamiątkowej, Bemowo, 26.09.2010

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
bj

Tablica upamiętniająca ciąg dalszy?

Post autor: bj »

Przepraszam, bo trudno mi znaleźć na forum ciąg dalszy sprawy tablicy. Chciałabym zapytać co się z nią dzieje, byłam na Bemowie i próżno jej szukać, czy po uroczystym odsłonięciu gdzies ją przeniesiono? Gdzie?
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Awatar użytkownika
Estrella

Post autor: Estrella »

Płyta tak jak pisałam w poprzednim poście jeszcze nie została "zainstalowana" w przeznaczonym jej miejscu. W tej chwili to sprawa czysto techniczna, niskie temperatury nie pozwalają na prawidłową i stabilną instalację.

Nikt o niej nie zapomniał, nie przeniósł, kiedy tylko zostanie ustawiona w amfiteatrze na pewno pojawi się tutaj na ten temat informacja :-)
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
Awatar użytkownika
Estrella

Dziś na terenie amfiteatru po wspólnych długich bojach i staraniach stanęła płyta upamiętniająca Michaela Jacksona, od nas, od fanów...

Bardzo dziękuję Wam wszystkim za wsparcie i cierpliwość, gdybyśmy nie byli razem nie udałoby się tego dokonać.

Dla poszukujących, odwiedzających – tablica usytuowana jest tak jak było planowane, po lewej stronie „mostku” po którym wchodzi się na teren amfiteatru, myślę że każdy bez większego problemu trafi we właściwe miejsce ;))
But if you came to see
The truth, the purity
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

Świetne info, cieszę się bardzo :-) Doczekaliśmy się, my Polscy Fani, no i Michael się doczekał.
Wstawcie szybciuśko jakieś duże, piękne foto, co? :)

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
Estrella

Czekałam na przesłanie zdjęcia i teraz wedle życzenia ;))

Obrazek
But if you came to see
The truth, the purity
jacek31

odsłonięcie tablicy pamiątkowej

Post autor: jacek31 »

Hej! Czy pod tą tablicą będzie można złożyć kwiaty lub zapalić znicze 25 czerwca. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Jacek31
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Re: odsłonięcie tablicy pamiątkowej

Post autor: La_Pantera_Rosa »

jacek31 pisze:Hej! Czy pod tą tablicą będzie można złożyć kwiaty lub zapalić znicze 25 czerwca. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Właśnie. Jedzie ktoś 25 do Wawy?
Ain't no sunshine when he's gone :(
pati_peace_MJ

Post autor: pati_peace_MJ »

Ja bym bardzo chciała pojechać, ale nie za bardzo mam jak . ;(
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Estrella pisze:Czekałam na przesłanie zdjęcia i teraz wedle życzenia ;))
Właśnie miałam kiedyś zapytać, w którym miejscu stanie/stanęła i czy mamy pewność, że nikt złośliwy jej w żaden sposób nie zniszczy.

Mimo odmienności przekonania co do śmierci MJ'a, cieszę się, że ta tablica powstała i wielu z nas miało swój mały lub większy udział w jej powstaniu, bo jest to wyraz szacunku i miłości do Artysty i jego serducho tam bije. :)
Dzięki!
Awatar użytkownika
Kama

Post autor: Kama »

Płyta w Amfiteatrze Michael'a Jackson'a na warszawskim Bemowie.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
"You are not alone I am here with you Though we're far apart You're always in my heart"
Zawsze będziesz w sercu mym...
Awatar użytkownika
bj

A czy do płyty jest jakieś dojście, żeby np położyć przy niej kwiatka, czy będzie nas pan ochroniarz gonił, że coś tam zadeptujemy ;-) ???
ewita

Post autor: ewita »

Ja chciałabym położyć 25 czerwca,kwiaty lub znicz i prosilabym o umożliwienie dostępu przynajmniej tego dnia do tej tablicy,aby nie trzeba było się do niej chyłkiem skradać! W razie brak dojścia do tablicy,pozostałaby chyba jedynym miejscem pamięci Michaela na świecie w tym dniu,gdzie nie położono by kwiatów.

W Monachium miejsce pamięci Michaela jest wręcz hołubione przez fanow i stało się miejscem ich bardzo częstych spotkań.Dlaczego nie miałoby się tak dziać i u nas? Tym bardziej,ze obok jest chyba jakaś knajpa.

Posty połączone - proszę, używaj funkcji edycji postów. /anialim.
Awatar użytkownika
bj

Miejsce zostało wybrane tak, jak zostało - na pewno lepsze byłoby gdzieś w centrum, bo dojazd na bemowo oczywiście spoza samego bemowa jest dość długi i niewygodny (niestety, tam nie jeździ metro). Tak więc nie liczyłabym na to, że stanie się miejscem kultu, ale warto by tego dnia nie było opuszczone. Wydaje mi się, że to nie jest kwestia umożliwienia dostępu na jeden dzień - na zdjęciach widać, że tablica jest postawiona wśród iglaków i kory, chyba, że do tej pory zrobiono do niej jakąś dróżkę? Jeśli nie, to pozostanie nam rzucanie do celu kwiatów (bo ze zniczami będzie gorzej). I tak mam obawy, czy nie przegonią mnie, że zaśmiecam, no bo przecież ktoś potem w te krzaczory musiałby wejść, żeby po paru dniach uprzątnąć.
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

ewita no to jest ogrodzone z kazdej strony niestety i jeszcze stoi daleko od drozki ;) bedziemy kombinowac najwyzej zatarasujemy przejscie zniczami :D a co! :P
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
MJkacper

Post autor: MJkacper »

Potrzebuje pomocy.Jak mogę dostać się z dworca zachodniego na Bemowo jak najbliżej Amfiteatru?
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
ODPOWIEDZ