X-Factor

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Wiśnia

X-Factor

Post autor: Wiśnia »

Kto jest waszym faworytem i dlaczego ? Podoba wam się ten program i uczestnicy lub może uważacie cze to TVN-owskie dno ?
Osobiście mam 2 faworytów
1)Michał Szpak - cenie go za indywidualność, moim zdaniem jeśli popracuje nad nim dobry trener głosu chłopak będzie zawojować w polskim showbiznesie
2) Gienek Loska- strasznie podoba mi się jego głos, gdzieś tam słyszałem że potrafi śpiewać 4oktawowym , nie znam się na tym więc nie wiem.
Program mi się podoba :-)
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Moim zdaniem, program stoi na dobrym poziomie, ale większość moich faworytów, odpadło gdy wybierano 15 chyb z 50 osób. Szczególnie mi szkoda Anny Malaciny i Bartka Kuśmierczyk (chyba nie pomyliłem nazwiska).
Nie wiem komu, będę kibicował, bardzo odpowiada mi ta formuła domów jurorskich, i koncertów finałowych, ciekawe jak wypadnie w niedziele.

Chciałbym aby wygrało Avocado, lub ktoś z grupy Kuby.
Awatar użytkownika
someone

Post autor: someone »

Man in the mirror pisze: Chciałbym aby wygrało Avocado, lub ktoś z grupy Kuby.
I pewnie ktoś z grupy Kuby wygra. Według mnie najmocniejsza grupa.
Co do faworytów... Mam dwóch-Michał Szpak, którego wykonanie Niemena powaliło mnie na kolana, i William Malcolm. Dwa mocne głosy, dwie ciekawe osobowości. Myślę, że walka będzie się toczyła między nimi właśnie ;-)
If I were invisible for a day, I think I'd find one of the tabloid paparazzi and kick his ass... moonwalk style
Awatar użytkownika
Justus

Post autor: Justus »

Mówiąc szczerze program X-Factor bardzo przypadł mi do gustu. Moimi faworytami są Michał Szpak, którego cenie za niezwykłą osobowość oraz bardzo interesującą barwę głosu oraz William Malcolm, który jak dla mnie potrafi na scenie zaciekawić nie tylko głosem, ale i swoją osobą. Mam nadzieję, że jeden z nich wygra :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Uwielbiam X-Factor a moim faworytem jest oczywiście Michał Szpak. Kocham tego gościa ! :love: glupija
Lubię też tego Gienka, ma głos. Jak go słucham to od razu na myśl mi przychodzi "Dżem" i Rysiek. Ale powinien wygrać Szpak. Trzymam kciuki. ;-)
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
Susie.

Post autor: Susie. »

Też zachwycam się Michałem ;-)
Podoba mi się jego indywidualność, to że ze swoich cech wyglądu (mam na myśli kobiece rysy i budowę ciała) potrafi zrobić prawdziwą sceniczną kreację. A przed wszystkim ten głos.... :-o Ludzie czepiają się go, że udaje, przesadza. I bardzo dobrze. Bo takiego jak on jeszcze nie było, wyróżnia się, chce zrobić coś nowego. A śpiewających starszych pań albo nieśmiałych dziewczynek było już dużo.
Moim kolejnym faworytem jest Gienek. Byłam jego fanką już za czasów "Mam talent", nieźle się wnerwiłam jak go wyrzucili. Kolejny indywidualista, który ma swój świat, bardzo dobrze mu się w nim żyje i zaprasza nas do niego podczas wykonów.

Ogólnie cały program oceniam na duży plus, ale czasami drażni mnie prowadzący :wariat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

A ja kocham Gienka! Dażę go miłością bezgraniczną :love:
Strasznie podoba mi się jego głos , lubiłam go od castingów w Mam Talent :) .
A jego wykonanie na castingu X Factor powaliło mnie na kolana .
Ada Szulc - Kolejna utalentowana osóbka ;-)
Ma świetny głos . Jak na próbach zaśpiewała Only Girl Rihanny , to mnie zatkało . Brawo!
Michał Szpak - Denerwuję mnie jego wygląd , głos . Nie podoba mi się jego styl , zarówno jak i śpiewania . Zdecydowanie jestem za tym , żeby jak najszybciej odpadł . . .
Lubię też Williama Malcolma :love: . Po Gienku jest mym ulubionym uczestnikiem . Ma cudny głos!

Pzdr .
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Czyją piosenkę śpiewał Michał i jaki nosi tytuł?
Znam ją, ale wyleciało mi całkiem z głowy :knuje: ... [Wydaję mi się że to Guns'n'roses]
To Escape The World
(Blood On My Side)
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

Gienek spoko, występ Szpaka zajebis*y ale moim zdaniem trochę za bardzo gwiazdorzył po występie, Maja dobrze zwróciła mu uwagę
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
one_more_chance

Post autor: one_more_chance »

Wiśnia pisze:ale moim zdaniem trochę za bardzo gwiazdorzył po występie, Maja dobrze zwróciła mu uwagę
To nie słyszałeś jak mówił że będzie gwiazdą? :wariat: Nie mam nic do niego ale chłopak jest zbyt pewny siebie i myślę że to go w pewnym momencie zgubi. Trochę pokory by się przydało.
Jeden z komentarzy na FB odnośnie Szpaka totalnie mnie dziś rozwalił a mianowicie: "...W końcu ktoś musi zastąpić Michaela Jacksona." :smiech:
thewiz

Post autor: thewiz »

Pokory może co najwyżej nauczyć życie. Scena jest miejscem dla ludzi niepokornych. Jestem całym sercem z Michałem, a jeśli mu odbije to oby to się na jakość jego muzyki przełożyło ku uciesze odbiorców :-). Reszta mnie nie obchodzi, gościu jest świetny ;-D.
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

Heart-break-er pisze:Czyją piosenkę śpiewał Michał i jaki nosi tytuł?
Znam ją, ale wyleciało mi całkiem z głowy :knuje: ... [Wydaję mi się że to Guns'n'roses]
tytuł "Knockin' on Heaven's Door", to piosenka Boba Dylana, coverowana wielokrotnie, m. in. przez Guns'ów też ;-)

Co do Szpaka - nie trawie gościa, jest zmanierowany, zarozumiały i powoli ludzie zaczną to dostrzegać, jego dziwaczne popisy już mnie nudzą i mam nadzieje że nie wygra tego programu... Moim faworytem jest Gienek - to jest gość do bólu prawdziwy, nie zblazowany, nie skażony "gwiazdorstwem" i charyzmatyczny. Jeśli on nie wygra to będzie znaczyło, że widzowie to bezguścia, sorry :wariat:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Fakt Michał przesadza, ale za to Go lubię ;-)
Mam nadzieję że trochę zmądrzeje do następnego występu, a występ był z*******y ! Chcę więcej i więcej :lal:

agusiaa_w
Dzięki za info, czyli jednak coś mi się dobrze piosenka kojarzyła ;-)

Co do Gienka, ma głos, ale on jakiś taki zachowaniem dziwny, jakby nie z tego świata i jakby miał wszystko w du*ie. Mam nadzieję że w finale znajdzie się Szpak, Gienek i Malcolm wtedy zobaczymy który jest THE BEST.
:rocky:
To Escape The World
(Blood On My Side)
Awatar użytkownika
Paulina_

Post autor: Paulina_ »

No i przez to moim skromnym zdaniem Gienek jest bardzo fajny. między innymi, że ma wszystko w czterech literach ;)
Michał faktycznie odrzuca mnie swoim zachowaniem, ale jednak trzeba przyznać, że głos ma dobry. Jednak to niczego nie zmieni i troszkę razi mnie jego zachowanie na scenie. Nie przekonuje mnie.
Ja mam nadzieję, że wygra Gienek ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
MadelineFS

Post autor: MadelineFS »

agusiaa_w pisze: Jeśli on nie wygra to będzie znaczyło, że widzowie to bezguścia, sorry :wariat:
Ostateczna decyzje o tym, kto dostaje kontrakt i nagrodę pieniężną decydują jurorzy i wydaje mi się, że jeśli będą musieli wybierać między Michałem, a Loską, wybiorą tego pierwszego.

Dla mnie Michał jest artystą kompletnym, go się albo kocha, albo nienawidzi. On wie, po co wychodzi na scenę & jako jedyny w dzisiejszym programie próbował nawiązać kontakt z publicznością. Takiego wokalu na naszej scenie nie słyszałam od lat plus jego wykony to czyste emocje i ekspresja lubi też improwizować tworzyć coś swojego - reszta to tylko odtwórcy. Co więcej, chłopak jest już ustawiony - udział w x factor może mu dać po prostu lepszy kontrakt... W jego przypadku pytanie nie brzmi CZY wyda płytę, tylko GDZIE, bo dostał już propozycje z dwóch wytwórni płytowych.

Co do Gienka, to trochę mi go szkoda, bo chłop ewidentnie nie wie w co się wpakował. Już sobie wyobrażam jak będzie reagował na ewentualne zainteresowanie mediów jego osobą.
Ostatnio zmieniony pn, 25 kwie 2011, 0:32 przez MadelineFS, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ