Final Cloud- Moje występy jako Michael Jackson

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
Final Cloud

Post autor: Final Cloud »

tancerz pisze:P.S. Nie lubię osobiście tej koszulki pod spodem ze srebra, mam ją ale jej nie ubieram.
Sam nie wiedziałem czy to nałożyć ale jak teraz patrzę nawet po zdjęciach to ładnie się to prezentuje ^^.
tancerz pisze:Final Cloud świetne BJ szkoda że końcówka obcięta Poddaję się
Ech... No niestety. Sam bardzo żałuje bo wtedy jest moment na naprawdę duży popis, a tu klapa. Kiedyś to nadrobię :P.

Dziewczyny dzięki za miłe komentarze. Aż chce się tańczyć :D!

majkelzawszespoko - jak możesz to odezwij się do mnie na GG (8128154) lub jak Ci wygodniej to na PW. Z chęcią bym kupił ten żakiet. ;-)

Dzięki Waszym komentarzom pojawia się naprawdę wielka motywacja do dalszej pracy! Wielkie dzięki! japrosic
Awatar użytkownika
Final Cloud

Post autor: Final Cloud »

Trochę czasu minęło od ostatniego filmiku, miałem parę występów w międzyczasie ale żadnych nagrań, same zdjęcia. Jestem ciekawy czy ktoś z Was też miał Studniówkę w klimatach Michaela, bo na mojej tego nie mogło zabraknąć :D. Występ 5 minutowy, a w nim 4 zmixowane piosenki: Smooth Criminal, Jam, Billie Jean, Thriller.

Obrazek

Do moderatorów: wiem że jest opcja edytuj ale chcę odkopać swój temat bo już dawno w nim nie pisałem ;-). Dzięki.

Filmik z występu: Ver. 1
Ver. 2 (według mnie lepsza)

PS: Zauważyłem, że dużo osób tak występuję w swoim mieście, to jest niesamowite, dzięki temu MJ na zawsze pozostanie nieśmiertelny, w nas, fanach :D.
Awatar użytkownika
Mrkariinka

Post autor: Mrkariinka »

To masz pamiątkę, tyle kamer z różnych stron to skręciło fajnie to wygląda :) Super, gratuluję :)
pawel1991-1992

Post autor: pawel1991-1992 »

Final Cloud, nie tylko ty miałeś studniówkę w klimatach MJ'owych. Podaję tutaj link do mojego występu z grupą do "The way you make me feel":

http://www.youtube.com/watch?v=v5U5--JpAGM

Jest to krótki występ, piosenkę pociąłem do ok. 1:30. Pani profesor, która nadzorowała przygotowania do przedstawienia, po zobaczeniu mojego tańca przez całą piosenkę, nalegała na minutową długość. Wiąże się to bezpośrednio z formą przedstawienia ( od razu po moim tańcu wchodzi "Lady Gaga", która tańczy tyle samo czasu - więc p. profesor dała mi i Lady tyle samo czasu ) oraz moim bardziej monotonicznym tańcem ( w końcu taniec MJ'a to nie extremalnie szokujący breakdance ). Wymyśliłem też krótką kombinację ruchów do piosenki, jestem nawet z niej zadowolony.
Poza tym zrobiłem trochę błędów w samym tańcu, jak i w choreografii - jak zauważycie spieszę się z tańcem i robię bardziej impulsywne ruchy. W choreografii przyspieszyłem początek przez co musiałem po obrocie poczekać na odpowiedni moment. Jest też nieszczęsne potrącenie nogą kolegę. A wy co sądzicie o moim tańcu i o samym pokazie?
Michael Jackson is THE BEST
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

paweł sądze że ten taniec był bardzo BAD, strasznie niekontrolowane ruchy ile czasu już tańczysz Mj-a ?? Kazała ci skrócić występ bo widocznie całościowo nie miałes nic ciekawego do zaprezentowania i bys przynudzał publike, moim zdaniem lepiej jakbyś zrobił medley 2/3 minutowy niż przynudzac 5 min. przy TWYMMF
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
pawel1991-1992

Post autor: pawel1991-1992 »

Tańczę z 1,5 roku, te ruchy są spowodowane przez adrenalinę wynikającą z tremy. Zrobiłem też błąd, że w dzień studniówki przed występem nie przećwiczyłem układu.

Co do samej struktury występu chciałem oddać po prostu sam charakter , nastrój TWYMMF zamiast robić mieszankę różnych innych przebojów (dodatkowo mam tylko jeden, najlepiej skopiowany strój Michaela właśnie do TWYMMF). Poza tym miałem opóźnienie w nauce tańca z grupą - oryginalna choreografia ich przerosła i musiałem wymyślić jakieś alternatywne ruchy dla nich, a jednocześnie zatańczyć oryginalną choreografię samemu. Z racji, że nie jestem "choreografem" wymyślanie ruchów szło mi bardzo mozolnie.
Ale nie mam co się skarżyć, w końcu cały czas tańczę i w przyszłości będę gotowy poprawić swój "perfomance"
Michael Jackson is THE BEST
ODPOWIEDZ