Lady GaGa

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Talitha

Post autor: Talitha »

Teledysk podoba mi się mniej więcej do końca kwestii mówionej przez Gagę. Ohyda, yeah, to jest to!

Ludzie często nie myślą o złożoności i wielowymiarowości pewnych archetypów. Matka, rodzące się dziecko, tak to wygląda, nie?
Gaga pomyślała i pokazała to tak, a nie inaczej, odrażająco i cudownie w związku z otaczającą aurą (czyt. wyobrażeniem).

A teraz mogę się pośmiać :smiech:
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

Man in the mirror pisze:btw: problem mniejszości seksualnych świetnie pokazała Katy Perry, która chyba bardziej się w tym odnajduje, bo jej ojcowie to dwaj pastorzy.
skąd ty wziąłeś te informacje? byłoby fajnie, ale google mówi, że jeden z ojców ma na imię Keith, a drugi Mary i ma cycki, przykro mi ;]
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Byłem święcie przekonany, że tak jest bo gdy zwracała uwagę Madonnie na wykorzystanie symboli religijnych , tak ją opisano, więc widocznie coś pokręciłem, bo oboje byli pastorami, a to mi się wiązało z płcią męską, aczkolwiek ona nakręciła świetny teledysk, zwłaszcza pokazując problemy rodzinne, kłótnie dzieci i ich cierpienie,
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Jak uważacie, na ile jej zaangażowanie w walkę o prawa mniejszości homoseksualnych, ukazane teraz w tym teledysku, jest prawdziwe?
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

Teledysk obejrzany i mam wrażenie, że prawie wszystko w nim to wtórne pomysły. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że pomysł na historię na początku jest jakimś odwzorowaniem początku teledysku "Can You Feel It" braci Jackson. Potem kolejne elementy, które u Gagi już były: macanie się, niezbyt wyszukana choreografia, grupowa orgia, paskudne stroje, fryzury i makijaże, Gaga w majtkach i biustonoszu. Też zauważyłam jakieś podobieństwo do MJa - cień i odznaczające się świecące buty (coś jak MJowe skarpety), a potem te rękawiczki.
Ogólnie po obejrzeniu teledysku pozostaje taka mina - :podejrzliwy: i pytanie "w jakim kierunku ona zmierza?". Nie kupuję tego. Teledysk paskudny, a piosenka typowa masówka do radia na jeden sezon, żadnych kamieni milowych w historii muzyki... No cóż...
Obrazek
Awatar użytkownika
homesick

Margareta pisze:Jak uważacie, na ile jej zaangażowanie w walkę o prawa mniejszości homoseksualnych, ukazane teraz w tym teledysku, jest prawdziwe?
ale co znaczy prawdziwe, cała Gaga to przecież poza i kreacja.
jeśli pytasz czy myśle, że wierzy w to co robi, to tak, ale jak wiadomo to tylko część tej machiny i tego też jestem świadoma, ale miło jak za komercyjnością stoi jakieś przesłanie.
zarabia na środowisku homoseksualnym, ale to symbioza, bo ono jakoś nie ma nic przeciwko. <przynajmniej większość>

na poparcie coś z branży: Out Magazine
I am cool with people not liking it. I am bothered by the need to tear down something so uplifting. The lyrics to Born This Way are nothing new. They're uplifting, feel-good, empowering. Similar words have been spoken by Martin Luther King, Jr., Harvey Milk, Oprah Winfrey. What's she's saying is not new. But the generation she's speaking them to, singing them to, is new. Let's not forget that.

In the last 12 months we've seen numerous gay kids across the country kill themselves. We've witnessed some major civil rights setbacks and we've also won a few battles (like DADT repeal). We as gay people are far from full equality, but we can also see it in sight. Gay youth see the struggle and the hope more clearly then when I was in high school. I returned to my alma mater this year to speak to the school's gay/straight alliance. It was an emotional trip and as a result I've become friends with most of those kids. I have seen their worlds. I have heard their stories. And, unsurprisingly, they're all Lady Gaga fans. She's singing to them. She's telling them that they're born this way.

Go ahead and say she copied from Madonna. Say it's a generic dance record. Say she's over. Go ahead, tear her apart. Rip her down. But think about it: Think of the good she's doing, think of the kids she's empowering -- the ones she's giving hope to, the ones who dream of a better life. Think of them when you criticize. When you dismiss.

It's easy to be mean. It's also a trap and a cycle. I find it to be wasted energy and wasted emotion. Rather than using that acidic tongue on someone on our side, why not turn it on those fighting against our rights, not for them. Someone on the other team. Someone deserving of criticism.
w skrócie nie zapominajmy w tym krytykowaniu Gagi ile robi dobrego, że młodzi ludzie potrzebują idola, który mówi o pewności siebie, równości, indywidualności, braku wstydu przez to kim się jest.
kiedyś robili to inni, teraz taką wpływową ikoną jest właśnie ona.
Larsi

Post autor: Larsi »

Phoenix pisze:Teledysk obejrzany i mam wrażenie, że prawie wszystko w nim to wtórne pomysły. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że pomysł na historię na początku jest jakimś odwzorowaniem początku teledysku "Can You Feel It" braci Jackson. Potem kolejne elementy, które u Gagi już były: macanie się, niezbyt wyszukana choreografia, grupowa orgia, paskudne stroje, fryzury i makijaże, Gaga w majtkach i biustonoszu. Też zauważyłam jakieś podobieństwo do MJa - cień i odznaczające się świecące buty (coś jak MJowe skarpety), a potem te rękawiczki.
Ogólnie po obejrzeniu teledysku pozostaje taka mina - :podejrzliwy: i pytanie "w jakim kierunku ona zmierza?". Nie kupuję tego. Teledysk paskudny, a piosenka typowa masówka do radia na jeden sezon, żadnych kamieni milowych w historii muzyki... No cóż...
podpisuje się pod Twoją wypowiedzią - od samego początku miałam to samo porównanie z "Can You feel it"; odnośnie majtek i biustonoszy - rozumiem, gdyby miała Beyonce'owe kształty ... ale ona nie ma co pokazać ... bo przecież chyba nie te wychudzone, bezkształtne bioderka i mały obwisły biuścik ...

A nawiązania do MJ'a i Madonny - nijak mi nie pasuje to wymachiwanie rękawiczkami na końcu, a ten motyw z Madonną i nieprofesjonalnie wykonany zgryz ... o.O

Można się zanudzić przez pierwsze 2.30 oglądania teledysku ...

Generalnie mnie zastanawia dualizm w clipach Gagi ... w "Bad Romance", "Alejandro" czy "Born this way" ... - w obrazach, w bohaterach clipu ... z jednej strony ciekawe, bo nadaje dynamizm całości, z drugiej .. wprowadza chaos ... czasem mam wrażenie, że oglądałam dwa różne clipy, zwłaszcza gdy przypadkiem natrafiam na Jej teledysk i widzę tylko fragment - żeby zrozumieć sens i przekaz muszę ponownie od początku do końca go obejrzeć.

Mimo wszystko - niech sobie będzie, przynajmniej nudno nie jest :)
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

government hooker - nowa piosenka zaprezentowana godzine temu na pokazie mody w Paris

http://www.youtube.com/watch?v=tqXSB7gl ... dded#at=58

No to, kogo teraz skopiowała moi znawcy?
Obrazek
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Po namyśle: a w sumie dobrze, że to Gaga jest na szycie. Nie tworzy szajsu, jaki wczoraj ujrzałem na Vivie, 4fun i MTV (a mówię wam, przeżyłem SZOK).

Ma talent. Dojrzewa artystycznie i ideologicznie też.
Wypowiedź przywołana przez homesick jest w 100% trafna. Ludzie tego podtrzebują, ja też. Nie musimy jej kochać, ale docenić trza (3 rok i cały świat u stóp!!!!!)

Tylko nie nazywajmy jej jeszcze Królową, Madonna ma się jeszcze dobrze ;)

BTW jestem ciekaw czy trochę złagodnieje, kiedyś. Chciałbym ją zobaczyć ubraną w zwyczajną wieczorową suknię
Obrazek
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Dobra oto co ja myślę o Gadze. Kiedyś jej piosenki były genialne i rzeczywiście zasłógiwały na miano hitów. Poker Face, Love Game, Paparazzi, Just Dance to były wspaniałe. No i później zaczęło się psuć, album The Fame Monster co prawda jest super ale porównując go z The Fame to tamten wcześniejszy jest lepszy. A teledyski też były super do Alejandro. Tylko Alejandro jestem w stanie jakoś znieść, a Born This Way to już totalnie nie trawię. To jest niesmaczne, a nawet ohydne. W dodatku utwór to już trudno nazwać hitem. O ile Gaga kiedyś mi imponowała to teraz mnie przeraża. W dodatku ona chyba celowo się obrzydza. Tak niestety jest, a szkoda.
Obrazek
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

Niech najpierw nagra jakiś utwór który stanie się ponadczasowy,a nie hity jednego sezonu ;-)

Szczerze teledysk do "Born This Way" niczym mnie nie zaskoczył,dziewczynie kończą się pomysły i tyle,ale jak już ktoś wspomniał nie zaprzeczę że ma talent i to bardzo duży niestety posiada również ogromne parcie na szkło co w połączeniu daje niezbyt ciekawy efekt.....
Awatar użytkownika
AzzIzz

Post autor: AzzIzz »

billiejean89 pisze:government hooker - nowa piosenka zaprezentowana godzine temu na pokazie mody w Paris

http://www.youtube.com/watch?v=tqXSB7gl ... dded#at=58

No to, kogo teraz skopiowała moi znawcy?
mialo byc ironicznie, ale...

na dobry poczatek:
http://www.youtube.com/watch?v=CHDA11UyTHM

juz nie mowiac o refrenie, ktory jest zerzniety na zywca z:
http://www.youtube.com/watch?v=L1IsJEOVfnw
Obrazek
Awatar użytkownika
homesick

juz nie mowiac o refrenie, ktory jest zerzniety na zywca z:
http://www.youtube.com/watch?v=L1IsJEOVfnw
uffff...

dzięki Ci !!!
prześladowało mnie skąd jest ten beat, wreszcie zaznałam spokoju.
pół youtube'a przeszukałam, ale nie wpadłam na New Order.

mnie to nawet bawi, szukanie pierwowzoru każdej nowej piosenki Gagi, a sam pokaz i owa "Dziwka" wstydliwie mi się podobają.
guilty pleasure, oh yeah!
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Larsi

Post autor: Larsi »

info za Teleexpresem - album "Born this way" ma zawierać 20 utworów ... nie sądzicie, że to przesada tudzież samobójstwo/strzał w kolano ? 12 utworów to już jest sporo a kolejne 8 może zanudzić słuchacza ... :wariat:
ODPOWIEDZ