Naśladowcy wokali

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Jak dla mnie Jean Walker ma dużo bardziej podobny głos niż Malachi, którego głos jest niższy i bardziej przypomina ten znany z kontrowersyjnych trzech piosenek na nowej płycie Michaela. Jean Walker brzmi dla mnie jak młody Michael z czasów Thrillera. Jedynie niektóre tony mu nie wychodzą, co słychać wyraźnie w Ghosts, czy Earth Song. Widocznie to indywidualna kwestia, jak to odbieramy.
Też odniosłem wrażenie, że Joe myśli sobie: ,,kiedy on wreszcie skończy?" :D Najwyraźniej nie był zachwycony. Ciekawe, kiedy to było?
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Canario

Post autor: Canario »

Genialny filmik: http://www.youtube.com/watch?v=jik0z-Ze ... re=related

W tym temacie , bo jeden z naśladowców zapostowany w pierwszym poście , występuje w nim.

Kim jest James Porte? Czy gdzieś istnieją jego dokonania wokalne przed lub po nagrywaniu w studiu Cascio?
M - chora z 'Miłości'.
J - Jebus z pseudo mafii.
P - zakompleksiony Psychol/og o tysiącu nickach.
T - użyteczne Tłuki.

-------------------> MJPT <-------------------
Awatar użytkownika
SuperFlySister

Post autor: SuperFlySister »

Jean Walker - świetnie śpiewa , super. :happy: :happy:
Ale i tak nie zastąpi Michaela , to pewne.Moim zdaniem w YANT od 1:09 do 1:15 troche mu to nie wyszło , ale i tak podobnie.
I te ruchy :).
Pozazdrościć takiego wokalu. ;-)
A w I Want You Back , o jezu. Jak on tak potrafi?! I z tego okresu i z tego naprawdę genialnie śpiewa. japrosic
A to ` jee , jee ` w RR troszkę mu nie wyszło ...
Dangerous Dancer

Post autor: Dangerous Dancer »

Gone too soon...
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

Jeffrey Perez jest niesamowity.
http://www.youtube.com/watch?v=nHOyzxMT ... ideo_title

szczególnie 3:15 wow
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

Dangerous Dancer no Jefrey wymiata ;) alej a i tak wolę Jeana ;)
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Odnośnie Jeana Walkera, denerwuje mnie, jak ludzie w komentarzach na Youtubie piszą, że brzmi identycznie, jak Michael. Ja ich rozróżniam, bo jednak są spore różnice. Głos Walkera jest trochę bardziej ,,chipmunk", śpiewa trochę niewyraźnie, bo angielski to nie jest jego ojczysty język, przekręca słowa, ma inne vibrato, a przede wszystkim chwilami fałszuje. Poza tym głos naśladujący Michaela nie jest jego naturalnym głosem, jego prawdziwy głos jest zupełnie inny:
http://www.youtube.com/watch?v=yhrWBQwHYbs
I to słychać, że on śpiewa z pewnym wysiłkiem, musi się strasznie wysilać, żeby brzmieć podobnie do Michaela. Ten wysiłek słychać w jego głosie i stąd fałsze. A w komentarzach się zachwycają, że nie słyszą różnicy między nim, a Michaelem, to naprawdę wnerwiające. Oni naprawdę nie słyszą różnic? Lubię Walkera, facet stara się jak może i wychodzi mu to nieźle. Wcześniej pisałem, że brzmi jak młody Michael, ale wtedy znałem praktycznie tylko Beat it, które wyszło mu chyba najlepiej. Lubię go słuchać, ale bez problemu odróżniam go od Michaela.
Gdyby ktoś nie znał pojęcia chipmunk - to coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=DozxxmD2rUk
Głos Walkera trochę mi to przypomina. Ale biorąc pod uwagę fakt, że to nie jest jego naturalny głos i że nie zna języka angielskiego, i tak jestem pod wrażeniem. No i Walker jest chyba wielkim fanem Michaela :)
Obrazek
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
ODPOWIEDZ