Whose Line is it Anyway?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Kordelia

Whose Line is it Anyway?

Post autor: Kordelia »

Obrazek

"Whose Line is it Anyway? telewizyjne show, w którym czwórka komików odgrywa w całości improwizowane scenki wcielając się w różne postacie. W zabawie ważna jest publiczność, która – tak jak prowadzący – nie tylko narzuca bohaterom role i style do odegrania, ale także sama często uczestniczy w scenkach."

Słyszał ktoś o tym programie, są tu jacyś fani?
Nie przepadam za kabaretami, ale te improwizacje naprawdę mnie śmieszą.
Odcinki z polskimi napisami znajdziecie na YouTube.
;-)
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

Uwielbiam ten program, jestem dużym fanem ;p
Ale chyba zablokowali ten kanał z polskimi odcinkami na YT jakoś niedawno ?
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Kordelia

Ale chyba zablokowali ten kanał z polskimi odcinkami na YT jakoś niedawno ?
Owszem zablokowali, ale jest już nowy kanał "huzlajnPL"
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Odkryłem stosunkowo niedawno, aż sam się sobie dziwie, bo to przecież momentami kwintesencja mojego poczucia humoru.
Do tego stopnia, że przy niektórych scenach umieram ze śmiechu.

Co nie zmienia faktu, że zdecydowanie opinie o 'stuprocentowej improwizacji' są przesadzone. Tak w gruncie rzeczy, to udział publiczności jest niewielki (wbrew temu, co się mówi lansując program), a sceny odgrywane zbyt szybko aby nabrać widza. Wiadomo, że aktorzy mają wgląd do scenariusza przed programem, co nie zmienia faktu, że i tak powala na kolana ze śmiechu.

Jeszcze nie mogę się uważać za fana, ale wiem, że chcę obejrzeć wszystkie sezony i szerzyć program wśród znajomych.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Ja też niedawno trafiłam na ten program. Zupełnie przypadkiem. Oglądałam coś majkelowego na YouTube i były odnośniki do innych filmików. Między innymi do tego:
http://www.youtube.com/watch?v=bcY6hWJcky8
Zobaczyłam, że to program Whose Line is it Anyway i tak obejrzałam kilka innych fragmentów z tego programu.
Podobno miała być polska wersja tego programu, ale zawiesili projekt.
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Kordelia

Było tam sporo michaelowych akcentów http://www.youtube.com/watch?v=viuI6tO3 ... re=related
ODPOWIEDZ