Dyskryminacja ze względu na muzyke jakiej się słucha :-(

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Sade

Post autor: Sade »

SUNrise pisze: Tylko szkoda, że tak wszystko pojmujesz schematycznie, encyklopedycznie, od linijki do linijki... Ja nie lubię w luźnej rozmowie, a za taką uznaję pisanie na tym forum, wyrażać się trzymając się twardo terminów ze słowników... i używam od czasu do czasu określeń "między wierszami". Pewnie po "(nie mylić z beatem)" zabrakło mi jakiejś emotikonki z przymróżeniem oka, albo zapomniałam, że nie jestem na forum ludzi słuchających metalu, bo oni pewnie zrozumieliby to określenie.
No właśnie Twój zapis obalał encyklopedyczną, schematyczną, od linijki do linijki definicję, dlatego moją intencją było uscislenie pewnej rzeczy d o ś ć nieprecyzyjnie zapisanej. W tej chwili rozumiem już, co miałaś na myśli.
OK, mam nadzieję, że nie odebrałaś tego jako czepiania się
mjatka

Post autor: mjatka »

a u mnie w szkole nikt nie wie o Michaelu oprócz 4 osób,ktore lubie i wiem.ze ze mnie by sie nie nasmiewaly,fakt:tarczyk zawsze myli michaela z marylinem mansonem"sluchaj mam plyte mansona na styrychu chcesz"oczywiscie byla to plyta michaela,ale mu tak sie zawsze myli,kolezanka jak wziela moją komorke i zobaczyla MJa na tapecie to powiedziala do drugiej kolezanki"patrz!!!na ten ryj!!wiesz kto to jest?michael jackson,ona go slucha"noi na tym sie skonczylo,w mojej klasie nie ma takich osob,ktore nie lubią kogos za sluchaną muzyke,..
a co do wisniewskiego to sluchalam go jak byla moda na ich troje,mialam wszystkie ich kasety,i na okrąglo powtarzam marcie mojej kolezance,ze juz go nie slucham(ale ona sie ze mnie nie smieje,chociaz nadal wierzy,ze go slucham) glupija
Nawet Najlepsi Przyjaciele Mogą Nas Czasem Zranić i Trzeba Im To Wybaczać.............
blender

olewam krytykę

Post autor: blender »

Cóż. Uważam, że każdy człowiek ma prawo wyrażać opinię, czy się to komu podoba czy nie, ale często - trzeba przyznać - ludzie wręcz kipią wredotą na czyjś temat i mówią niefajne rzeczy na temat innych. Najlepiej ignorować. Ja zawsze otwarcie przyznaję się do tego, że jestem fanem MJJ i mało kiedy słyszę jakieś docinki na jego temat. Każdy ma prawo słuchać czego chce. Natomiast ja nie trawię muzyki hip-hop, discopolo, ich troje itp, więc omijam lokale w których leci podobna muzyka i już. Nie cierpia mije uszy ani nikomu nie czynię złych uwag. Tolerance!!!!!
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

Taaaaa też tak mam.Często mi sie zdaża ,że kiedy mówie o muzyce MJ'a to odrazu słysze:
-A to ten Pedofil?!
albo:
To ten co sie wybielał?!
no ale już sie do tego przyzwyczaiłem ;-) i za bardzo sie już tym nie przejmuje.Niech każdy mówie co chce.
Obrazek
rafałek20MJ

Post autor: rafałek20MJ »

Witam,ja tez miałem taką sytacje strasznie mnei to boli ze gdy do chodzi do rozmowy o muzyce gdy wypowiadam sie ze słucham michaela jacksona to ludzie odrazu dziwnie patrza jak jak bym urwał sie z marsa masakra dla nie to typowi debile mam to gdzies w swoim zyciu kieruje sie sercem i wale cały system zyje zgodnie z suminiem kocham michaela i nie ukrywam mojej pasj radze aby tak robili wszytscy wychodzi to z czasem na lepsze pozdórwka dla wszystkich!!!!!!!!!!
Blondi

Post autor: Blondi »

Ja się za barzo nie chwale tym że słucham Michaela. Miałam kilka nieprzyjemnych sytuacji z tego powodu. Kiedyś koleżanki przyszły do mnie jak zobaczyły plakat mike'a to chichotały coś pod nosem - zero tolerancji. W klasie czasami czuję sie taka inna. Mam takie wrwżenie że wszyscy słuchają tego całego ,,łubu dubu'' a ja popu. A może jednak ktoś słucha Mike'a tylko ja o tym nie wiem? Raz słyszałam w kolegi komórce Smooth Criminal - ale sie zdziwiłam! Może on tak samo wolał sie nie chwalić jak ja tym czego słucham.
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Ja nie wstydze się MJ. Nawet jestem dumny, mam dwie koszulki w których paraduję swopodnie po szkole. U nas najmodniejsi są kibole, ale oni jak się już leją to tylko między sobą albo jakiego "BRUDASA".

Ogulnie MJ w szkole jest znany za sprawą tańca w moim wydaniu na różnych szkolnych dyskotegach. Robi to niesamowite wrażenie. Nawet moje umiejętności sprzed pół roku na które teraz(oglądajac nagrania)patrzę z pożałowaniem były już mile widziane.

Cały czas zdażają się jakieś teksty w stylu dlaczego on się wybileił albo jak możesz lubić kogoś kto molestował dzieci. Jezeli pytanie jest konstruktywne a nie poto żeby mi dokuyczyć to odpowiadam i często ludzią gęba opada na dźwięk prawdy.

Oczywiście najmodniejsze to jest metal i Hip hop.
Obrazek
mjatka

Re: Dyskryminacja ze względu na muzyke jakiej się słucha :-(

Post autor: mjatka »

Krzychu Redhedzio pisze:Witam!
Mysle , że ten temat jest bardzo istotny dla wielu z nas w tym m.in. dla mnie.
Pewnie w swoim zyciu stykacie się na codzień z różnymi ludzmi i z różnymi srodowiskami i z różnymi opiniuami na temat swoich upodobań muzycznych.Ja w swoim zyciu juz wiele razy byłem wysmiewany za to jakiej słucham muzyki.Jeszcze w podstawówce wyśmiewali mnie że słucham Michaela a dziś jestem wysmiewany , że słucham Michała Wisniewskiego i Mandaryny :smutek: To jest naprawde bardzo przykre jak jakaś osoba mówi ci , że Jesteś taki i owaki bo słuchasz takiej muzyki a nie innej.Ja staram się nie przejmować tym za bardzo bo i tak , żeby niewiem co ludzie gadali na Mandaryne i tak ją będe wielbił ... Szczerze mówiąc moge nawet śmiało powiedzieć , że kocham zarówno Mandaryne jak i Michała wisniewskiego.Kocham ich za to jacy są.Kocham ich też za to że swoimi utworami i tekstami zrobili dla mnie tyle co nikt inny.Jak Michał śpiewa jakiś utwór to mam zupełnie wrażenie jakby opowiadał nie tylko o swoim życiu ale także o moim ... A Marta natomiast nadaje kolr każdemu mojemu następnemu dniu i gdy ją widze lub słysze to poprostu chce mi się żyć :-) Niestety przyzwyczaiłem się do tego , że są tacy co niestety tego nie rozumieją i potem bluzgają nie tylko na moich idoli ale i także na mnie samego chodz wogóle mnie nie znają :smutek:
Czemu w dzisiejszych czasach tak jest że ludzie są oceniani po tym jakiej muzyki słuchają ??
Napiszcie prosze co Wy sądzicie o tym problemie , który zapewne wielu z Was równierz czasem dotyka.
Pozdrawiam.
doskonale cie rozumiem!tez kiedys bylam wielkąąąąąąąąąąą fanką ich troje,jak widzialam wisniewskiego w teledysku powiedz,to az mi serce podskakiwalo do góry taki był przystojny,mialam wszystkie ich kasety,kochalam ich,jednak czas zrobil swoje i przestałam juz ich lubic i zaczełam interesowac sie muzyką michaela!teraz kiedy oglądam te wszystkie teledyski,to wracają wspomnienia,z pewnoscią ich troje to nie jest szajs,poprostu wypadli juz z mody,i dlatego tak wszyscy dokuczają tym co ich jeszcze słuchają,tak samo z michaelem,on juz nie jest na topie! teraz przyszedł czas na pokazywanie w teledyskach,przemocy,przeklinanie,sex,to teraz kreci nastolatków,hip-hop ,rap,rock itd!to juz jest xx1 wiek,i czas robi swoje!!!
Nawet Najlepsi Przyjaciele Mogą Nas Czasem Zranić i Trzeba Im To Wybaczać.............
Awatar użytkownika
wojtek_p-ce

Post autor: wojtek_p-ce »

Mnie też niektórzy wysmiewają, z powodu że słucham Michaela Jacksona. Ktos bezczelnie mi powiedział, że każdy fan Michaela Jacksona to pedał. :smutek:
Awatar użytkownika
Paweł

Re: Dyskryminacja ze względu na muzyke jakiej się słucha :-(

Post autor: Paweł »

mjatka pisze:z pewnoscią ich troje to nie jest szajs,poprostu wypadli juz z mody,i dlatego tak wszyscy dokuczają tym co ich jeszcze słuchają!!!
Ja osobiscie nie jestem fanem ich troje,ale mam szacunek do tego zespołu i nie sądze,zeby byl to problem mody,glownym czynnikiem w tym przypadku jest zawiść.
mjatka pisze: teraz przyszedł czas na pokazywanie w teledyskach,przemocy,przeklinanie,sex,to teraz kreci nastolatków,hip-hop ,rap,rock itd!to juz jest xx1 wiek,i czas robi swoje!!!
ee nie jest tak do końca,poprostu tamte lata byly "magiczne"(walka z komuną,konflikty,szybki rozwój muzyki itp.),a drugą sprawą jest,ze teraz przychodzi jakis frajer (niby raper)nagrywa kilka kawalków i juz ma niewyobrażalną kasę ,zresztą nie będe sie rozpisywać,to juz jest juz nowy temat(który moze warto zalożyc) ;-)
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Doskonale jest to powiedziane w filmie"PODZIEMNY KRĄG"

"Historia o nas zapomniała".
Obrazek
Awatar użytkownika
Janet Jackson ;)

Post autor: Janet Jackson ;) »

Ja nie przepadam za zespołem Ich trocje ani za Michałem a tym bardziej Mandaryną :hahaha:

Też czesta spotykam sie z tekstami typu;
-co tam słychać u Michaela?
-a dalej mu nos popada?
-słuchasz tego pedofila?
Najbardziej denerwuje mnie to,ze mówią to osoby które w życiu usłyszały może 1-2 jego piosenek,a tak na prawde to niewiele wiedza o nim samym.Kieruja sie tylko tym co przeczytaja w brukowcach.
:-/
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
Awatar użytkownika
Grincz

Post autor: Grincz »

Ja postanowiłam sprawdzić kiedyś swojego kolegę :diabel: więc wysłałam mu na skypie zdjątko Michaela (Victory Tour) i zapytałam czy wie kto to jest...no i nie wiedział. Wykręcał się, że to takie trudne, a potem zapytał kto to. Na to ja napisałam mu, że to Michael. A on odpowiedział mi : aaa, Michael Jackson - kolega, który łapie się za fujare? To już wiem. :wariat:
Obrazek
Awatar użytkownika
Bartek13

odpowiedź

Post autor: Bartek13 »

Tacy ludzie którzy w pewnien sposób dyskryminują słuchają o wiele gorszej muzyki. Chcą zostac na topie ponieważ nie wiedzą czym jest muzyka. CO stego że słuchają raz Dody jak za kilka miesiecy będączegoś innego bo doda już jest nie modna. Mnie tam nie obchodzi co ludzie gadają. Słucham to co lubie!
Obrazek
Awatar użytkownika
Moonwalker27

Re: odpowiedź

Post autor: Moonwalker27 »

kate pisze:Ktoś coś wspomniał o tym, że Michael kiedyś był bogaty, a teraz jest w długach. Nie pozostanę obojętna, postaram się wytłumaczyć. Kiedy zaczęłam mówić coś „na obronę” usłyszałam „no nie mów że go lubisz!! Tego pedofila?!”. Stwierdziłam, że został uniewinniony. „Przekręt w sądzie”. Kiedy na wstępie słyszę takie słowa wiem, że po prostu nie ma sensu dłużej zabawiać się z daną osoba, bo do niej i tak nic nie dotrze. Lepiej dać sobie spokój i pozwolić komuś popisać się swoją wysoko rozwiniętą kulturą :wariat: Być może z czasem sam zrozumie (ale ze mnie optymistka :] ). W moim otoczeniu takie negatywne komentarze zdarza mi się usłyszeć dość często, bo nastolatkowie niewiele wiedzą o Michaelu (a nie pofatygują się żeby swą wiedzę pogłębić) i jakoś nie zdają sobie sprawy z tego, że media nie przedstawiają samej prawdy. Mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu i kiedyś się na tym wszystkim poznają.
Mam dokładnie to samo z moim najlepszym kumplem. Można do niego gadać i gadać, a on dalej swoje - a że pedofil, a że dzieciakiem manipulowali, a że Michael miał kasę, adwokatów i korupcja i takie tam pierdoły. :-/ Po prostu nie ma siły na takiego, co i tak wie swoje (chociaż z drugiej strony, to tacy my też wiemy swoje. glupija) Koło się zamyka, nie ma wyjścia z sytuacji.
Bartek13 pisze:Tacy ludzie którzy w pewnien sposób dyskryminują słuchają o wiele gorszej muzyki. Chcą zostac na topie ponieważ nie wiedzą czym jest muzyka. CO stego że słuchają raz Dody jak za kilka miesiecy będączegoś innego bo doda już jest nie modna. Mnie tam nie obchodzi co ludzie gadają. Słucham to co lubie!
Niekoniecznie. Mój kolega (ten sam) poza tym słucha podobnej muzyki co ja. Tu raczej chodzi o wpływ mass-mediów, brukowców i stereotypów.
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself
And then make a change!
ODPOWIEDZ