Spróbuj może zrobić bardziej okrągłe teczówki... Tzn bo lewe oko wydaje się hmm "spływać", nie wiem jak to określić ;d I przez to Michael nie patrzy w jednym kierunku. Ale poza tym - kończ, kończ, kończ! Bez dwóch zdań :)
Śliczne cieniowanie twarzy i zapełnienie tla. Może pogrubiłabym trochę tę kreskę pod lewym okiem i ten odblask we włosach jest może troche nienaturalny... Ale to szczególy, portret jest świetny ;) bardzo mi się podoba.
A poprawiałaś jakoś ten rysunek po zeskanowaniu (na przykład kontrast)czy jest dokładnie taki na żywo? ;) I ile czasu rysowałaś i jakim ołówkiem? ^^
Genialny rysunek , ale . . . Jest też ale .
Najgorszą rzeczą , którą widzę na tym portrecie są usta . Może rób otwarte bardziej , bo te mi do gustu nie przypadły , ale i tak świetna robota
ona pisze:odblask we włosach jest może troche nienaturalny
No więc rysunek nie jest zeskanowany, tylko sfotografowany, stąd to odbicie ;) Rysowałam dosyć krótko, choć nie umiem powiedzieć dokładnie ile - koszula, włosy, oczy i brwi zrobiłam ołówkiem 8B a twarz jakimś zwykłym HB. Wstawiając faktycznie trochę go skontrastowałam, żeby był wyraźniejszy, ale nieznacznie
Zosia-MJ pisze:Najgorszą rzeczą , którą widzę na tym portrecie są usta
a co dokładnie jest w nich nie tak? Bo nie wiem co poprawić.
WOW WOW WOW! Wielkie WOW .
Piękny rysunek moja droga ! ;)
Realistyczny , cienie genialne , no chylę czoło
A pomysł z tym pająkiem . . . bardzo ciekawy :)
pozdrawiam!