MJowisko 2006

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Ok. program w końcu doszedł do siebie, będzie vers. z napisami wklejonymi. Chciałem zrobic lepszy produkt ale kit, bedzie wklejone. Kini wysyłam płytke jutro, i mam nadzieje, że bedzie wszystko OK. No i niestety, nie beda one do wyboru, włącz lub wyłącz, ale za to, na sam zlot wystarczą, myślę. bardziej chodzi o to, aby obejżec to w bardzo dobrej jakości i na DUŻYM EKRANIE, mam nadzieję, że wszystkim sie spodoba, bo przecież robie wszystko z myślą, aby wszystkim sie podobało. Kocham jak Michael robić cos dla innych, nawet tylko dla przyjemności, to takie piękne. A skoro sie zanagażowałem, to i skończę (Sorki, za tamten post u góry tzn. ostatni na 4 str.)
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Emmm...
Ja wiem, że życie prywatne Kini ważna rzecz i że jest jeszcze dużo czasu, ale czy wiadomo już coś oficjalnie? Z detali?

Na Polish Team wirtualnie nie miałam jak wracać, bo ciągle tu byłam, ale zaniedbałam inne MJowe miejsca, w tym MJJF Europe. Od kilku dni powolutku robie tam come back, z postami nie szaleję, ot przyzwyczajam się na nowo do starych klimatów.

Odkopałam przed chwila tamtejszy wątek o naszym MJowisku, bo a nóż ktoś zagraniczny znów by był zainteresowany przyjazdem /chyba nic nikt tam nie pisał o tegorocznej imprezie... nie zauważyłam przynajmniej.../. No chyba, że nagle się zamykamy na świat, a Litwini niech sobie wracają z innych pieszych wycieczek...

No cóż.. napisałam, że więcej szczegółów o zlocie wkrótce. Mam taka nadzieję. Ale tak jak mi w sumie wsio ryba niemal, bo będe i tak i mam stosunkowo blisko, to potencjalni zagraniczni woleliby chyba móc sprawę przemyśleć i jakoś sobie czas zaplanować... Jeden "europejski" MJówek zdążył już wyrazić zainteresowanie...
A ja bym chciała mieć co odpisać...

Mike, czy ten film jest pewny? Kilka ostatnich postów wyglądało dość podejrzanie, ale mam nadzieję, że wyszedłeś na prostą. A więc..czy film jest pewny?

Czy można Kinię poprosić o oderwanie się od malowania kafelków w Michaela i napisanie czegoś o zlocie? Czy jest jeszcze za wcześnie? Na wszelki wypadek tulam. MJowitek...
Awatar użytkownika
Mike

Droga Jowitko, film jest pewny, tylko jeszcze sam czekam na odpowedź, czy napisy sa dostatecznie duże, choć podejżewam, że ostatnia wer. którą zrobięłm to powinna wystarczyc, i to na 90%, ale te 10% to Kinia, i jej odpowiedź. Jesli by coś tam napisy były zbyt małe,m w co teraz już wątpie, to szybko robie kolejną wer. i bedzie ok. ale myśle, ze Kinia poinformuje, że jest Git! :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Mike pisze:Droga Jowitko, film jest pewny, tylko jeszcze sam czekam na odpowedź, czy napisy sa dostatecznie duże, choć podejżewam, że ostatnia wer. którą zrobięłm to powinna wystarczyc, i to na 90%, ale te 10% to Kinia, i jej odpowiedź. Jesli by coś tam napisy były zbyt małe,m w co teraz już wątpie, to szybko robie kolejną wer. i bedzie ok. ale myśle, ze Kinia poinformuje, że jest Git! :-)
Najwyżej usiądziecie bliżej ekranu :-)
thewiz

Post autor: thewiz »

THRILLER pisze: Najwyżej usiądziecie bliżej ekranu :-)
W moim wypadku to musialoby byc 3 cm od ekranu, ale po co ja sie tam wypowiadam, skoro i tak mnie nie bedzie glupija
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

thewiz pisze:
W moim wypadku to musialoby byc 3 cm od ekranu, ale po co ja sie tam wypowiadam, skoro i tak mnie nie bedzie glupija
Rozumiem że nic poza czubkiem swojego nosa nie widzisz?
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Kochani!
Od niemal dwóch tygodni w zasadzie nie istnieję dla żywych (dla tych nieumarłych też w zasadzie mnie nie ma więc już sama nie wiem, co się ze mna tak na serio dzieje).
Moje zycie osobiste to ważna rzecz - prawda MJowitku- tym bardziej, ze go w zasadzie nie zauważyłam ostatnio :wariat:
Siedzę (chociaż chyba powinnam napisać chodzę, bo ostatnio robię za dwie osoby przy czym kazda z nich ma biurko w innym końcu biura :wariat: ) w pracy (fajnie mają Ci, co mają wakacje :glupi: ) po 12 h i więcej, w domu mam remont, pomiedzy remontami, a pracą mam jeszcze resztki załatwiania związane z kredytem hipotecznym (a więc codziennie słyszę: łelkom tu de bank glupija ), a dodatkowo... a co dodatkowo to już chyba nie będę pisała na forum publicznym nawet tak rodzinnym , jak to... :smutek:
Bardzo martwię się o tegoroczne MJowisko, ale będe robiła co w mojej mocy, zeby się odbyło.
Wszystkich, którzy mają dostęp do zagranicznych stron, for, chatów - prosze o pomoc w rozsyłaniu wieści na temat naszej imprezy. Im więcej będę miała maili ze zgłoszeniami tym szybciej skrystalizuję plan.

Na dzień dzisiejszy moge powiedzieć, ze:
Czekam na zgłoszenia do końca lipca. jesli do tego czasu na liście nie będzie 50 osób - raczej nici z imprezy.
Poza tym opłata 50 zł.

Caly czas - kiedy łapię w pracy oddech - staram się sklecić plan imprezytaki, jaki sobie zamarzyłam. Sama marzę o tym, by wreszcie go napisać i móc Wam przedstawić.

Przy okazji : jesli ktoś z forum jest z Łodzi bądź z okolic i chciałby pomóc - to będę wdzięczna. Ja niestety nie mam wakacji :smutek:

pozdrawiam serdecznie
Kinga_aka_siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
thewiz

Post autor: thewiz »

THRILLER pisze:
thewiz pisze:
Rozumiem że nic poza czubkiem swojego nosa nie widzisz?
Trafiles w sedno!!! :-)
Buszmen

Post autor: Buszmen »

siadeh_ pisze: Przy okazji : jesli ktoś z forum jest z Łodzi bądź z okolic i chciałby pomóc - to będę wdzięczna.
MJOWITEK:
A na odległość nic nie masz?
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

siadeh_ pisze:

Czekam na zgłoszenia do końca lipca. jesli do tego czasu na liście nie będzie 50 osób - raczej nici z imprezy.
Poza tym opłata 50 zł.
Kiniu a mogłabyś powiedzieć ile osób na chwilę obecną masz na liście, bo zaczynam się poważnie niepokoić... :nerwy:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Mike

Lika pisze:
siadeh_ pisze:

Poza tym opłata 50 zł.
Kiniu a mogłabyś powiedzieć ile osób na chwilę obecną masz na liście, bo zaczynam się poważnie niepokoić... :nerwy:
Yeah, me too :nerwy:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Hmm....mam złe przeczucia....
Myślę że już niedługo zobaczymy tu szczegółowy plan tej imprezy który muszę poprzesyłać do fanów którzy nie mają dostepu do forum.
Obrazek
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Kochani!
Poniżej plan, który mam nadzieję dojdzie do skutku:
W tym roku postanowiłam przedłużyć nieco MJowisko. Rozkręcać zaczniemy się już w piątek późnym popołudniem bądź wieczorem (wszystko zależy od pogody oraz od ilości osób, które będą mogły przybyć do Łodzi już w piątek 25.08.2006).
Wersje są dwie - zależne właśnie od pogody.
Pierwsza optymistyczna zakłada, iż w piątek wieczorem będziemy mieli bardzo ładną, ciepłą pogodę , która pozwoli nam zintegrować się przy ognisku, kiełbaskach, piwie i nie nachalnej (może też niekoniecznie michaelowej) muzyce.
W tym roku - nauczona doświadczeniem- stawiam bardziej na integrację całej MJówczej rodziny. Wiem, jak trudno jest się odnaleźć będąc 'nowym' gdziekolwiek stąd mój pomysł na to ognisko, podczas którego byłby czas na poznanie się, na rozmowę (, na którą bardzo często podczas samej imprezy sobotniej nie ma już czasu!) etc.
Druga wersja jest jeszcze do obgadania. Ja proponuję wyjście do kina na jakiś pogodny film (Michael jest kinomaniakiem i myślę, ze obejrzenie jakiejś ciekawej pozycji może być zaczątkiem interesującej dyskusji na temat michaelowego zdania, co do tegoż tytułu :party: ), a następnie udanie się na coś dobrego do któregoś z pubów, bądź zafundowanie sobie wieczoru klubbingowego (albowiem w Łodzi pubów jest od groma i ciut ciut! ;-) ) w dużym MJówczym gronie.
Ze względu na to, że zdarzało się podczas wcześniejszych imprez, ze część Mjowek nie miał gdzie spać- w tym roku postaram się załatwić umowę z jakąś szkołą, która udostępniłaby nam salę gimnastyczną na dwa, trzy noclegi. Myślę, ze może być to naprawdę fajny pomysł - 50 Mjówek w jednej sali nocą....hohohooooo.... ;-) Oczywiście wiąże się z tym to, że osoby zainteresowane tym noclegiem (nikogo nie przymuszam - można sobie także szukać czegoś na własną rękę...) będą zmuszone załatwić sobie jakiś śpiwór i - ewentualnie - karimatę. Wszystko to są jednak szczegóły, które leżą już po Waszej stronie :-) Oczywiście podam wam także za jakiś czas adresy hoteli, schronisk itd.
W sobotni poranek - jeśli tylko pomysł ze wspólnym noclegiem wypali i się Wam spodoba - czeka większość (pewnie bez tych , co będą biegać i dopinać wszystko na ostatni guzik :cool: ) MJówek wspólne sniadanko J Po napełnieniu brzuszków :knuje: zapraszam Was na wycieczkę po Łodzi. Nie będzie to jednak zwykła wycieczka. Podzieleni na grupy, zaopatrzeni w przybornik MJówki_wędrowniczki_ (dostaniecie go ode mnie :-) ) będziecie szukać Michaela w najciekawszych miejscach Łodzi. Co Wy na to?
Oczywiście wiem, ze nie każdy ma możliwość przybycia wcześniej do Łodzi, nie każdy może się zwolnić z pracy, wyrwać od rodziców etc. dlatego też główna część MJowiska to wieczór sobotni i...gorąca sobotnia noc :-)
Dzięki Mike'owi będziemy tym razem w kinie oglądać Private Home Movies! Po kinie czeka nas całonocna zabawa przy muzyce Michaela... z tortem i szampanem oczywiście :)

Dokładne godziny, miejsca podam Wam na początku sierpnia ponieważ w tej chwili zwyczajnie ich nie znam. Uprzedzając pytanie osób, które będą mogły uczestniczyć jedynie w sobotniej części imprezy - odpłatnośc jest cały czas ta sama: 50 zł ponieważ płacicie tylko za główną część MJowiska. Wszystko, co będzie się działo poza kinem i dyskoteką będzie albo fundowane przeze mnie, albo będzie tzw. 'składkowym' (mówię tutaj głównie o ognisku czy wspólnym śniadaniu).
Moje dane potrzebne do uiszczenia opłaty wyślę do każdego privem, ponieważ zdarzyło mi się żałować , iż swój numer telefonu i adres podałam do publicznej wiadomości. (pieniądze zbieram do 15 sierpnia). Od razu zaznaczam, iż brak opłaty do tego czasu równa się skreśleniu z listy. Osoby, które zapłacą pieniądze , a następnie zrezygnują z imprezy muszą mnie poinformować o tym do 15 sierpnia - w innym wypadku nie dokonam zwrotu wpłaconej sumy. Dla wyjaśnienia: ponieważ MJowisko odbywać się będzie w dniach 25.-27.08.2006 wszelkie opłaty, zaliczki etc. muszę wpłacić nie później niż 15.08.2006.

Na zgłoszenia - jak już pisałam wcześniej -czekam do końca lipca. Obecnie na liście mam taką liczbę, ze lepiej nie mówić, bo to nawet jeszcze liczba nie jest tylko cyfra zwykła :smutek:

Czekam na Wasze opinie , co do planu. Będę wdzięczna za wszelkie pomysły oraz konstruktywną krytykę.
Pisałam o tym wczoraj, ale jeszcze dzisiaj dodam- bardzo liczę na pomoc w nagłośnieniu imprezy na zagranicznych forach. Na Polskich zresztą też. Ponieważ sama mam czasu tyle, co kot napłakał, proszę wszystkich, którzy chcą się tą informacją podzielić z osobami z for, chatów na swoich stronach, bądź na stronach, na które uczęszczają o umieszczenie tego postu i / lub odnośnika do tego tematu oraz podanie mojego maila, siadeh@o2.pl jako namiaru na organizatora.

Pozdrawiam serdecznie
Siadeh_MJówka_głównodowodząca_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Mike

Mnie tam sie bardzo podoba, całość, choc nie wiem czy już w Piątek bedę mugł być, ale to sie jeszcze zobaczy. Po za tym, plan MJowiska jest bardzo atrakcyjny jesli chodzi o ognisko itp. wiecie jak przyjadą z innych krajów, to wiecie mozna sie poznać, apewnie bedzie Magic, jesli zbierze kase, i chyba tam jeszcze z 2 osoby... ale tego do końca nie wiem.
Obrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Jak an razie news /przetłumaczony na ang przeze mnie i Busza, oj pomógł mi, pomógł...]trafił na:

-mjjf
-e-mjjf
-jakieś włoskie

JAK KTOŚ ZNA JESZCZE INNE STRONY NA KTÓRYCH JEST /LUB NIE/ ZALOGOWANY, TO POPROSZĘ. ALBO SAMI POWSADZAJCIE, nie będziemy się kłócic sądowo o prawa autorskie ;]
Ostatnio zmieniony czw, 13 lip 2006, 20:21 przez MJowitek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ