Twórczość Xscape'a

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
mrpiter

Post autor: mrpiter »

Ok. To normalne, że się z niektórymi moimi spostrzeżeniami nie zgadzasz. Na tym polega uroda tego świata. Ważne jednak żeby o tym normalnie rozmawiać ;-)

Co do tego nieszczęsnego kółka wzajemnej adoracji to bardzo możliwe, że zasugerowałem się wypowiedzią krecika. Po prostu po przesłuchaniu utworów, komentarze wydały mi się trochę nieadekwatnie zbyt pozytywne w stosunku do wokalu. I tak oto zrodziła się myśl, że bardzo możliwe iż po prostu znajomi tutaj walą drzwiami i oknami i stąd taki odzew ;-) Ja nie znam specyfiki tego forum, nie wiem kto się tutaj z kim zna (czy też "zna" z pisania na forum), więc tym bardziej moje uwagi o kółku adoracji to były bardziej domysły niż stwierdzenie faktów.

Jeśli się z tymi domysłami nie zgadzasz... Spoko... Masz pełne prawo i wielce możliwe, że to właśnie Ty masz rację.

O przecenianiu wszystko napisałem w poprzednim poście. Takie odniosłem wrażenie, ze względu na Twoją agresywną reakcję na krytykę. Ale cieszę się, że było to tylko wrażenie i zdajesz sobie sprawę, że musisz swój głos doskonalić.

Jednej rzeczy nie rozumiem jednak.
Czy warto było zaznaczać,że nagrywane było to dawno,że wrzucam to ale za jakiś czas usunę bo nie jestem zadowolony z tego wykonania,tak jak chciałbym być ? No…teraz widzę,że takie coś sensu nie ma,więc za każdym razem kiedy teraz coś zamieszczę,to będzie to coś z czego ja sam będę na tyle zadowolony,że będę mógł się tym z kimś podzielić.
Nie rozumiem, co ma zmienić to, że zaznaczałeś, że jesteś niezadowolony, że to było dawno itd? Skoro sam zdawałeś sobie sprawę, że np Smile Ci średnio wyszło to czemu potem się dziwisz, że ktoś to skrytykował? Wiesz. Troszkę to wygląda tak, że się usprawiedliwiłeś od razu, że to było dawno i nieprawda więc nie wolno krytykować ;-) Dobrze, że doszedłeś do wniosku, że to bez sensu bo wg mnie to jedyny słuszny wniosek. Po prostu trzeba było nie ulegać namowom i wrzucić dopiero coś na lepszym poziomie.

Pozdrawiam.

PS: Wrzuć jakiś żywszy kawałek. Już wiemy jak brzmisz w balladach.
MrPiter - TYLKO WIDZEW RTS
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

....
Ostatnio zmieniony wt, 31 gru 2013, 3:12 przez Xscape, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik »

Xscape przestań się w kółko tłumaczyć, weź się za robotę.... ;-)
Obrazek
daria3891

Post autor: daria3891 »

Popieram w 100% Pana krecika, żeby nie było.

Xscape, nie ma tragedii, jak już wcześniej wspomniałam. Ale świetny też nie jesteś. Po prostu- średni, jak wiele innych. Czekam na nowy materiał z Twego serducha.
cut that out!
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

Wchodzę na wątek Twórczość Xscape, ale zamiast słuchać utworów mogę się dowiedzieć jaki jest wykonawca. nenene

Dajcie już spokój, a Ty Xscape nagrywaj. Czekamy. ;-)

PS- mógłbyś udostępnić podkład do much too soon?
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Canario

Post autor: Canario »

:smiech:

Prosze moderatorów o wyrozumiałość dla Krecika. Bez niego to forum będzie dużo nudniejsze.

:smiech:
M - chora z 'Miłości'.
J - Jebus z pseudo mafii.
P - zakompleksiony Psychol/og o tysiącu nickach.
T - użyteczne Tłuki.

-------------------> MJPT <-------------------
Awatar użytkownika
Natalia88

Post autor: Natalia88 »

mrpiter pisze:To może ja zabiorę na chwilę głos jako totalnie postronny obserwator.

Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że mimo wszystko Xscape dosyć mocno przecenia swoje OBECNE umiejętności wokalne. Specjalnie piszę "obecne" bo pracując nad głosem można bardzo dużo osiągnąć, zwłaszcza jeśli już na początku przygody z nauką śpiewania prezentuje się niezły poziom. A Ty Xscape właśnie taki niezły poziom prezentujesz i dobrze rokujesz. Ale tak jak mówię. Wydaje mi się, że mimo wszystko trochę za bardzo przeceniasz swój obecny śpiew. Wnioskuję to po tym z jaką agresją i buńczucznością zareagowałeś na krytykę, która w moim odczuciu jednak niesie ze sobą sporo prawdy niezależnie od formy jej wygłaszania. Zwłaszcza zadziwiło mnie to, że tak ostro zareagowałeś Xscape na opinię hubertousa. Wg mnie on trafił w sedno sprawy mówiąc, że śpiewasz wszystko bardzo podobnie z tymi samymi manierami itd i że powinieneś udać się na lekcje śpiewu. Nie wiem czemu poczułeś się tym tak urażony. Wg mnie to była konstruktywna krytyka... Twoja odpowiedź o tym żeby hubertous w takim razie sam zamieścił swoje nagrania i pokazał na co go stać była dla mnie sporym zawodem... Bo nawet gdyby się okazało, że on śpiewa duuuuużo gorzej od Ciebie to co z tego? Co to zmienia dla Ciebie? Podbudowałoby Cię to, że na tle kogoś śpiewającego gorzej Ty wypadasz bardzo dobrze? Chyba nie o to chodzi... Skup się na sobie. Tylko tak możesz do czegoś dojść jeśli naprawdę Ci na tym zależy. Poza tym to, że on by gorzej śpiewał nie znaczy, że nie ma dobrego słuchu i nie może wygłosić konstruktywnej krytyki. Ja np też wcale nie jestem jakimś wielkim śpiewakiem (co z resztą możesz sobie sprawdzić w moim wątku ;-) ), ale słuch mam naprawdę dobry. Ponadto z tego co wiem to nawet Elżbieta Zapendowska nie ma umiejętności wokalnych a mimo to chyba nie podważysz jej autorytetu?

Jeśli chodzi o krecika to ewidentnie z jakiegoś powodu ten użytkownik nie darzy Cię sympatią i jego komentarze są dosyć ostre i przesadzone. Ale akurat z tym, że tworzy się tutaj pewne kółko wzajemnej adoracji to ma rację. Wystarczy, że wejdziesz sobie na stronę www.ising.pl i zobaczysz o co chodzi. Tam jest pełno osób które nieprawdopodobnie wyją i fałszują, ale mimo to ludzie im piszą jak to pięknie zaśpiewali, tylko dlatego bo mają się wzajemnie wśród znajomych... Tutaj jest trochę podobnie. Oczywiście nie mówię, że wyjesz i fałszujesz, ale z drugiej strony nie jest też tak super jakby to wynikało z komentarzy ;-) Jeżeli więc zależy Ci na naprawdę obiektywnych opiniach zamieść swoje nagrania na forach wokalnych, gdzie nikt Cię nie zna. Wbrew pozorom zbyt dużo pozytywnych komentarzy na tym forum może spowodować więcej szkód niż pożytku. Możesz bowiem zbyt szybko uwierzyć w swoje obecne umiejętności i w ten sposób zatrzymać się w wokalnym rozwoju. A z pewnością jest sporo rzeczy do poprawienia. Zdecydowanie najlepiej wyszła Ci piosenka "Much Too Soon", ale już w "Gone Too Soon" czy "Smile" ja słyszę naprawdę sporo niedoskonałości, nieczystości itd. Zwłaszcza "Smile" wg mnie poszło Ci naprawdę słabo. Konieczne jest doskonalenie głosu i wykonywanie ćwiczeń wokalnych. Popracuj zwłaszcza nad kończeniem fraz bo wtedy masz największy problem.
Chyba lepiej się tego nie dało ująć japrosic
Zgadzam się z każdym słowem.

Much Too Soon bardzo mi przypadło do gustu :-)
Obrazek
See You Michael, In Neverland...
Moje Last FM: http://www.lastfm.pl/user/natyska88
Awatar użytkownika
Xscape

Krecik pisze:Xscape przestań się w kółko tłumaczyć, weź się za robotę....
Chyba po raz pierwszy muszę się z Tobą, chociaż po części zgodzić ahahah :)
Po części bo niektóre uwagi bywają strasznie irytujące. Ale ciesze się z tego,że w miarę szybko zdałem sobie z tego sprawę jak bardzo mam na to "wywalone". Tutaj i tak przecież nic nie osiągnę. Mogę zamieszczać jakieś tam z kolei filmiki. Mogą się podobać mniej lub bardziej,jedni mogą się zachwycać a inni wciąż krytykować i jechać po mnie jak po dzikiej świni...
A znając i analizując dzieje forum wiem,że moje odpisywanie na niektóre posty wytworzy dziwną atmosferę i będzie tzw "odbijaniem piłeczki". A mnie to już "lotto" :)
Zastanowiłem sie też nad stwierdzeniem śpiewasz jak jeden z wielu :) Ja chciałbym zobaczyć,czym wyróżnia się osoba która to napisała. Poza tym w porównaniu do tego ile osób w ogóle potrafi w jakikolwiek sposób zaśpiewać to jednak z tych wielu robi sie naprawdę niewielu.
Mimo wszystko cieszę się,że zdecydowałem się zamieścić te nagrania,bo dzięki wielu ludziom nabrałem większej ochoty aby spróbować gdzieś swoich sił.
Pozdro.
Awatar użytkownika
Xscape

Słuchajcie,zaczęły się castingi do x factor. Myślałem nad różnymi utworami,które mógłbym zaśpiewać. Na myśl przychodzą mi aint no sunshine,killing me softly...i na tym na razie zamykam listę. Myślę ,że musi być to coś co może trochę rozruszać ludzi,no bo jakbym poszedł z takim much too soon,którego mimo wszystko dużo osób nie zna,to podejrzewam,że byłaby lipa.
Macie jakieś propozycje ?
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Wybierasz się na x factor? Świetnie! Trzymam kciuki.
Według mnie najlepiej Ci poszło właśnie z "Much Too Soon", ale skoro nie to... to może "Gone Too Soon"?
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

A to nie czasem porywanie się z motyką na słońce?
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

Ale dlaczego od razu z motyką na słońce ;-) ? Jak chłopak czuje się na siłach i ma szansę żeby się pokazać to czemu nie ;-).Gdy się już zdecydujesz to na pewno wszyscy z forum(no może oprócz kilku osób,gdyż zawsze się takie trafią ) będą trzymać za Ciebie kciuki.

Powodzenia
Awatar użytkownika
kacperr95

Post autor: kacperr95 »

ja bym proponowal cos szybkiego z repertuaru michaela.
Idz tam z Dirty Diana lub Another part of me. <--- . o/.
Jak, co to kazdy smsa wysle. nenene nenene
Awatar użytkownika
Xscape

majkelzawszespoko pisze:A to nie czasem porywanie się z motyką na słońce?
Nie ogarniam czy chodzi Tobie o utwory,które mógłbym zaśpiewać,czy też może o mój udział w programie. Jeśli masz na myśli to drugie to ja myślę,że po to taki program jest,aby móc spróbować. Spróbować zawsze można. W mam talent w finale zdarzały się takie dętki,że moim zdaniem nie powinny tam się w ogóle znaleźć. Wszystko jest kwestią gustu. Zresztą programy te często są również bardzo nieobiektywne. Wiadomix..głosuje publiczność :)
Gdybym ja miał wybierać nigdy nie zwyciężyłaby ta dziewczyna,która teraz wygrała mam talent. Nie odbieram jej talentu broń Boże,ale były w finale lepsze osoby. O niebo lepsze !

No nic, trzeba ogranąć gdzie i kiedy są jeszcze castingi i ruszyć spróbować.
Pozdro.
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

Xscape pisze:Słuchajcie,zaczęły się castingi do x factor
Jeśli casting byłby w Krk też bym poszła, ale oczywiście nie ma. :-/
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
ODPOWIEDZ