Pomoc przy pracy licencjackiej dotyczącej postaci Michaela
Pomoc przy pracy licencjackiej dotyczącej postaci Michaela
Moja praca licencjacka opierać się będzie na postaci Michaela, a dokładniej plotkach na jego temat i tego w jaki sposób był postrzegany przez ludzi własnie przez pryzmat niesprawdzonych doniesień. Dokładnie będzie to brzmiało mniej więcej tak: Postrzeganie osoby medilanej przez pryzmat plotki-studium przypadku Michaela Jacksona, bądź Plotka a kształtowanie wizerunku medialnego- studium przypadku M.Jacksona. Jeżeli ktokolwiek wie jakie książki, linki, zdjęcia, artykuły mogą być przydatne, to proszę pomóżcie!

A jaki kierunek studiujesz? Przede wszystkim dowiedz się czy Twój promotor lubi Michaela Jacksona.
Mój odrzucił pracę koleżanki przed samą obroną, bo mu nagle temat przestał się podobać; był o kartach płatniczych
Dlatego ryzykowną sprawą jest wybór tematu pracy, wszystko niestety zależy od ("rodzaju") promotora.
Mój odrzucił pracę koleżanki przed samą obroną, bo mu nagle temat przestał się podobać; był o kartach płatniczych

Dlatego ryzykowną sprawą jest wybór tematu pracy, wszystko niestety zależy od ("rodzaju") promotora.
Studiuję Dziennikarstwo i Komunikację Społeczną, stąd też praca będzie się odnosić do mediów. Chcę w niej opisać cały proces tabloidyzacji, tanich sensacji i ciągłych plotek oraz opisać jak ludzie przez to postrzegają daną osobę, w tym wypadku Michaela. Promotor już mi zaakceptował :) Zresztą nie zawracałabym komukolwiek głowy gdybym nie była pewna tematu mojej pracy :) Mówił, że problemu nie będę mieć bo rzeczywiście książek i źródeł informacji jest dużo. Ja jestem w posiadaniu:
Aneta Ostaszewska- Post Scriptum. Po śmierci Michaela Jacksona, Aneta Ostaszewska- Michael Jackson jako bohater mityczny. Perspektywa antropologiczna; Michael Jackson-Moonwalk; Sławomir Szyszka- Michael Jackson; K. Fox- Sekrety Raju utraconego; LaToya Jackson- Naga prawda o mojej rodzinie; I love You Poland i nie wiem jaka jeszcze ksiązka, czy też publikacja może być jeszcze przydatna. Jakieś pomysły?
Aneta Ostaszewska- Post Scriptum. Po śmierci Michaela Jacksona, Aneta Ostaszewska- Michael Jackson jako bohater mityczny. Perspektywa antropologiczna; Michael Jackson-Moonwalk; Sławomir Szyszka- Michael Jackson; K. Fox- Sekrety Raju utraconego; LaToya Jackson- Naga prawda o mojej rodzinie; I love You Poland i nie wiem jaka jeszcze ksiązka, czy też publikacja może być jeszcze przydatna. Jakieś pomysły?
My Family, The Jacksons - Katherine Jackson KLIK
Michael Jackson Conspiracy - Aphrodite Jones KLIK
J. Randy Taraborrelli - The Magic & The Madness
Ogólnie polecam stronę MJTranslate, dużo wywiadów, cytatów, wypowiedzi innych o Michaelu.
Wszystko przejrzyście zebrane w jednym miejscu :)
I tutaj klik klik
Pomyślałam też, że może Ci się przyda książka Papy Joe, tłumaczona na forum TU.
Michael Jackson Conspiracy - Aphrodite Jones KLIK
J. Randy Taraborrelli - The Magic & The Madness
Ogólnie polecam stronę MJTranslate, dużo wywiadów, cytatów, wypowiedzi innych o Michaelu.
Wszystko przejrzyście zebrane w jednym miejscu :)
I tutaj klik klik
Pomyślałam też, że może Ci się przyda książka Papy Joe, tłumaczona na forum TU.