Trapi mnie to od dawna...wyżalanie się...

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Ło jezu.
Jak na tej karteczce miałaś jakieś naprawdę prywatne sekrety to ci współczuję Marta. Ja bym nie chciała, żeby mi to ktoś przeczytał i rozgadywał po szkole :surrender:
Dobrze, że masz przyjaciółkę, która może się wstawić za tobą w tej sytuacji, napewno się bardzo lubicie ;).
Ja mocno trzymam kciuki i życzę powodzenia! :*
Awatar użytkownika
Susie<3

Post autor: Susie<3 »

Dziękuję ;**
A więc, jak obiecałam, piszę jak było ;)
Hm. Ogólnie to nie było mojej przyjaciółki, zaraziła się od mamy, ale siedziałam z koleżankami na schodach w szkole, gadałam, a ten gościu się w ogóle do nie nie odzywał i udawał, że mnie nie widzi. Było ok.
Dziękuję wam wszystkim ;** !!!
W razie co ja też jestem do dyspozycji ^^
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

Susie<3 pisze:A więc, jak obiecałam, piszę jak było ;)
Hm. Ogólnie to nie było mojej przyjaciółki, zaraziła się od mamy, ale siedziałam z koleżankami na schodach w szkole, gadałam, a ten gościu się w ogóle do nie nie odzywał i udawał, że mnie nie widzi. Było ok.
Dziękuję wam wszystkim ;** !!!
W razie co ja też jestem do dyspozycji ^^
No widzisz! ;-) Sam olał sprawę, a tak się martwiłaś. ;-)

To czas na mnie, takie najświeższe z dziś...

Zacznę od pytania. Mianowicie, czym jest dla Was Wasza prywatność, jak ją chronicie i czym jest dla Was prywatność Waszej najbliższej osoby i jak jej chronicie?

Dziś po raz kolejny się na tym przejechałam, dowiadując się, że bliska mi osoba rozmawia sobie na temat moich problemów z inną i oczywiście nie widzi w tym nic złego. Nadmienię, iż nie chodziło tu o to jaki mam rozmiar spodni tylko bardzo ważne i poważne dla mnie sprawy.

Czuję się w pewien sposób oszukana? I na pewno zawiedzona.

Dla mnie moja prywatność i moich bliskich to SACRUM.
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
Susie<3

Ja bym z taką osobą poważnie porozmawiała. Jak tak można? Jeśli ta osoba okazywałaby obojętność co do mojej osoby i mojej prywatności, zerwałabym kontakt.
Moja prywatność? Za dużo powiedziane. Nie mam prywatności, co doprowadza mnie do szału. Jedyną moją prywatnością jest mój mózg. :-/ Więc nie mam jak swojej bronić bo nawet jej nie mam.
Bliskiej osoby?
Cóż, powiedzmy, że jak ktoś mnie wypytuje albo chce wyciągnąć informacje, stoję za tą osobą murem i mówię ,,Nie twój interes''. Zamykam temat, po co się męczyć? Oczywiście, jeśli by tej osobie groziło niebezpieczeństwo, musiałabym tą osobę wydać. :( Wiem, pokazałabym się z nie najlepszej strony z punktu widzenia tej osoby, ale wtedy bym mogła spać spokojnie wiedząc, że jest bezpieczna.
Pozdrawiam, S. :*
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

Zamierzam poważnie porozmawiać. Aczkolwiek to nie jest zwykła znajomość w grę wchodzą większe uczucia... Więc siła rzeczy stoję pod ścianą.

Susie<3 - jeśli chodzi o prywatność w domu, również nie posiadam jej za grosz.

Nie sądziłam, że można tak sypać komuś na temat tak bliskiej osoby... Nie po to się zwierzam, aby się dowiedzieć, że każdy o tym może wiedzieć. Jestem w szoku, oczywiście jak zwykle górę wziął przypadek i... Moja intuicja. Głupio się wydało, ale po raz kolejny nie chcę tego tolerować. Ewidentny brak szacunku.
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
Susie<3

Masz rację. Najgorsze jak komuś ufasz a ten ktoś cię wydaje :( BRR koszmar
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

Susie<3 pisze:Masz rację. Najgorsze jak komuś ufasz a ten ktoś cię wydaje :( BRR koszmar
I uważa, że nic się nie stało i że jestem przewrażliwiona.

PS - Susie<3 Jak będziesz w Krk to zapraszam na gorącą czekoladę. ;-)
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

Awatar użytkownika
Susie<3

Wiesz, Dzwoneczek MJJ, nie am co się zadawać z taką osobą. Z Twoich postów wnioskuje iż to jest Twój chłopak, nie wiem dlaczego, nasunęło mi się. Wiem, będzie trudno z nim zerwać kontakt, ale tak będzie lepiej. Chyba że wolisz z nim żyć w świecie pełnym nieufności i o niczym mu nie mówić.
Twój wybór, ja tylko doradzam.
Naprawdę mi Cię szkoda.
Trzymam kciuki :*

EDIT : O, dziękuję, chętnie się skuszę, tylko zależy czy tam się zjawię, mam nadzieję, że pojadę kiedyś :D
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

Sprytna Bestia z Ciebie. nenene

Poczekam do rozmowy.

Jestem zaręczona, więc to nie jest takie byle co... :-/

Jeszcze raz ZAPRASZAM! ;-)
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

Awatar użytkownika
Susie<3

Hehe, dziękuję, dziękuję xD
No, nie byle co, poważna sprawa :-/
Trafiłaś w mój gust bo kocham czekoladę, haha! xD
Obrazek
Awatar użytkownika
Mrkariinka

Post autor: Mrkariinka »

Dzwoneczek MJJ pisze:Dziś po raz kolejny się na tym przejechałam, dowiadując się, że bliska mi osoba rozmawia sobie na temat moich problemów z inną i oczywiście nie widzi w tym nic złego. Nadmienię, iż nie chodziło tu o to jaki mam rozmiar spodni tylko bardzo ważne i poważne dla mnie sprawy.
Dzwoneczku znowu podobna sytuacja. Dwa dni temu dowiedziałam się, że dobra koleżanka, której niby zawsze mogłam się zwierzać powiedziała o tym także swojemu bratu. I co w takim momencie zrobić, jak on mi to powiedział w tajemnicy że ona mu powiedziała? Powiem jej że wiem to ona się na niego obrazi, a zarazem on że mi powiedział a ja wypeplałam. A znowu jak nie zwrócę na to uwagi to będzie więcej gadać. I to też nie chodzi o rozmiar spodni, buta.. To MOJE rodzinne sprawy, o których jej się zwierzyłam bo nie miałam tak naprawdę już nikogo komu mogłabym o tym powiedzieć. Dziewczyna ma ponad 20 lat, a taki numer mi wywinęła i do tego mówiła, że nie powie że mogę na nią liczyć, stara gadka szmatka......
Ostatnio zmieniony wt, 23 lis 2010, 19:19 przez Mrkariinka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

Susie<3 pisze:Trafiłaś w mój gust bo kocham czekoladę, haha! xD
Wyczytałam to z oczu z Twojego avatarka. :smiech:

Do końca tygodnia się wyjaśni. Mam nadzieję.

Mrkarrinka- Osoba, którą mam na myśli jest jeszcze starsza... Zatem przepychanki z piaskownicy to to nie są. Jestem maks zraniona, ale postanowiłam, że wyjawię co wiem. Nie mogę dłużej tego nosić.

Liczyłam, na to że w pewnym wieku takich sytuacji się nie wciela w życie. Dojrzałość, lata doświadczeń itp. Widać to tylko bujda i nieraz o wiele młodsza osoba może być mądrzejsza.
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

Awatar użytkownika
Mrkariinka

Post autor: Mrkariinka »

Ta dziewczyna ma 28 lat, także skoro mówi że nie powie, to myślałam że mogę bardziej jej zaufać niż młodszej osobie. I to też była bardzo poważna sprawa...
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ

Mrkariinka pisze:Ta dziewczyna ma 28 lat, także skoro mówi że nie powie, to myślałam że mogę bardziej jej zaufać niż młodszej osobie. I to też była bardzo poważna sprawa...
Prawie 30... nenene Przebiłam Cię.

Kolejny stereotyp obalony.
One by one
Only the Good die young
And life goes on -
Without you...

Awatar użytkownika
Susie<3

Dzwoneczek MJJ pisze:Wyczytałam to z oczu z Twojego avatarka.
A no tak xD Mogłam się domyślić :smiech:
Tak to jest. Kiedyś na forum o MJ innym niż te pisałam posty i jakaś dziewczyna że mądra ze mnie 19-latka a ja : O.O . A tam taki 19 latek wgl. błagał o stołek moda itp... I tak go skarciłam za jego spam i wgl. że wszyscy byli zdziwieni xDD Masakra.
Więc racja, starszy nie znaczy mądrzejszy.
Obrazek
ODPOWIEDZ