STYL MODA UBRANIA - Michael Jackson

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Dangerous Dancer

Post autor: Dangerous Dancer »

Też sobie kupie, ale mam nadzieję, że nie będzie tak jak na video.
Mati, po prostu on wygląda na za duży, ale jest super!
Gone too soon...
Awatar użytkownika
--Mati--

Post autor: --Mati-- »

Dlatego wymieniam na mniejszy. Kupując, byłem tak podekscytowany, że nawet nie rozważyłem tego, że może się "nieco" rozciągnąć.
Dangerous Dancer

LUBIĘ TO!
Gone too soon...
Awatar użytkownika
MJkacper

Post autor: MJkacper »

Ja wpadłem na pomysł żeby kupić Kryształy Swarovki'ego i samemu je doczepić do rękawiczki z cekinami.Myślałem że to nie wyjdzie drogo bo jeden kryształ kosztuje 70gr-1,50zł.Na oko na rękawiczce jest około 100 cekinów a po szczegółowym przeliczeniu równiutko 600!!Czyli 420 zł na kryształy+jakieś mocowania na nie to około 500zł!!Ale znalazłem ciekawą alternatywę.Otóż na stronie qnszt.pl znalazłem plastikowe diamenciki podobne do tych kryształów za około 130 sztuk 1.25zł do tego mają dziurkę na przyszycie :knuje: :mj: więc może niedługo będę miał plastikową podróbkę Michael'owej rękawiczki ;-) A co do innych strojów to zamierzam zrobić sobie cekinowe pagony do czarnej koszule i przerobić czarną marynarkę na taką z białymi klapami jak w This Is It :knuje: :dance: Klapy obszyję białym materiałem i do jednej z nich poprzyczepiam brożki :happy: Jak wam się podobają moje pomysły na tanie Michael'owe repliki ciuszków?
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
Awatar użytkownika
--Mati--

Czytałem kiedyś na innym forum, że plastikowe podobno słabo odbijają światło. Ale jeśli się nie spróbuje to nigdy nie poznamy efektu. Sam może takie zamówię i jak będą wporządku, przyszyję do skarpetek.
Dangerous Dancer

Nie wiecie może czasem skąd wytrzasnąć taki "bandażyk" jaki MJ miał w Jam?? i W ogóle w czasie Dangerous Tour?
Gone too soon...
Awatar użytkownika
--Mati--

Dangerous Dancer

a skądś indziej?
Gone too soon...
Awatar użytkownika
chodziarz91

Post autor: chodziarz91 »

a ktoś kupował już z tego sklepu ?? pewny towar ?? bo wiele już widziałem takich sklepów i wszystkie były trefne :surrender:
Awatar użytkownika
Scholl

Post autor: Scholl »

Z tego sklepu kupowała M.Dż. wiec pewny towar. Miałem przyjemność dotykania, bardzo fajne. Polecam
Awatar użytkownika
MJkacper

Post autor: MJkacper »

weronika_poznan pisze:cześć:)
jestem na wątku nowa, jednym tchem przeczytałam wszystko o czym piszecie. takie majsterkowanie to najlepsze co można dla MJ robić - rozwijać siebie, swoje zainteresowania. Ja jakiś czas temu postanowiłam zrobić sobie rękawiczkę z BAD. Obie zorbiłam trochę w innym stylu. Jedna była z kryształkami - ta była bardziej kobieca, glamour, druga rockowa - tylko ze sprzączkami. W najbliższym czasie zrobię foty - to Wam pokażę. Potem zaczełam się zastanawiać jak zrobić białą rękawiczkę z black or white. Kiedy ją zrobiłam rozpierała mnie duma. Wyskoczyłam w niej na imprezę MJ w moim mieście. Ludziom się podobała, za chwilę miałam zamówienia.
Zaczęłam kombinować. Zrobiłam rękawicę black or white całą czarną - nazwalam ją mercedes, jestem fanką tego koloru, wyglądała bardzo elegancko. Zaszalałam, zrobiłam całą srebrną. Powstała też rękawiczka mieniąca się różnymi kolorami - jak w HIStory. Kiedy patrzę na moją pierwszą - już zresztą zmasakrowaną i poprutą bo potrzebowałam części i porównuję ją z ostatnią rękawicą, którą uszyłam myślę, że jakąś maleńką ścieżynę sobie udeptałam. A jest przy tym cholernie dużo radości :). eksperymentuję z ćwiekami, łańcuchami, najchętniej zamieszkałabym w pasmanterii. Szyję wieczorami, po nocach, dla odprężenia - uwielbiam taką dłubaninę, wykroje, makiety, prototypownie.
Szyję tez czarne maseczki chirurgiczne MJ. Nic trudnego - naprawde każdy może taka sobie zrobić :)

bardzo fajnie, że jest ten wątek. Super, że się rozwijamy:)

co do marynarek - tego lata kupiłam swoją w H&M. odprułam te mosiężno-złote guzły i naszyłam srebrne - niecierpię złota.

generalnie to, co mi się podoba w modzie MJ jest mieszanie faktur, jakości materiałów, krojów. Podoba mi się myślenie całościowe - płyta - klimat - strój - wizerunek itd. Przepadam za czarnym welurem, dosłownie topię się w jego miękkości i głębi. MJ to dla mnie kolory: czarny, biały, srebrny, złoty, czerwony. Błyski, podkreślenie magii ruchów, te wszystkie lampasy na nogawkach, białe plastry na palcach - dużo, dużo teatru :)

a tu foty mojego dłubania (wszystko wyłącznie ręcznie):
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek
autorka cytowanego posta robi takie więc do niej napisz napewno dużo bardzij ci się to opłaci niż kupować oryginalną ;-)
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
Awatar użytkownika
Scholl

MJkacper pisze:
weronika_poznan pisze:cześć:)
jestem na wątku nowa, jednym tchem przeczytałam wszystko o czym piszecie. takie majsterkowanie to najlepsze co można dla MJ robić - rozwijać siebie, swoje zainteresowania. Ja jakiś czas temu postanowiłam zrobić sobie rękawiczkę z BAD. Obie zorbiłam trochę w innym stylu. Jedna była z kryształkami - ta była bardziej kobieca, glamour, druga rockowa - tylko ze sprzączkami. W najbliższym czasie zrobię foty - to Wam pokażę. Potem zaczełam się zastanawiać jak zrobić białą rękawiczkę z black or white. Kiedy ją zrobiłam rozpierała mnie duma. Wyskoczyłam w niej na imprezę MJ w moim mieście. Ludziom się podobała, za chwilę miałam zamówienia.
Zaczęłam kombinować. Zrobiłam rękawicę black or white całą czarną - nazwalam ją mercedes, jestem fanką tego koloru, wyglądała bardzo elegancko. Zaszalałam, zrobiłam całą srebrną. Powstała też rękawiczka mieniąca się różnymi kolorami - jak w HIStory. Kiedy patrzę na moją pierwszą - już zresztą zmasakrowaną i poprutą bo potrzebowałam części i porównuję ją z ostatnią rękawicą, którą uszyłam myślę, że jakąś maleńką ścieżynę sobie udeptałam. A jest przy tym cholernie dużo radości :). eksperymentuję z ćwiekami, łańcuchami, najchętniej zamieszkałabym w pasmanterii. Szyję wieczorami, po nocach, dla odprężenia - uwielbiam taką dłubaninę, wykroje, makiety, prototypownie.
Szyję tez czarne maseczki chirurgiczne MJ. Nic trudnego - naprawde każdy może taka sobie zrobić :)

bardzo fajnie, że jest ten wątek. Super, że się rozwijamy:)

co do marynarek - tego lata kupiłam swoją w H&M. odprułam te mosiężno-złote guzły i naszyłam srebrne - niecierpię złota.

generalnie to, co mi się podoba w modzie MJ jest mieszanie faktur, jakości materiałów, krojów. Podoba mi się myślenie całościowe - płyta - klimat - strój - wizerunek itd. Przepadam za czarnym welurem, dosłownie topię się w jego miękkości i głębi. MJ to dla mnie kolory: czarny, biały, srebrny, złoty, czerwony. Błyski, podkreślenie magii ruchów, te wszystkie lampasy na nogawkach, białe plastry na palcach - dużo, dużo teatru :)

a tu foty mojego dłubania (wszystko wyłącznie ręcznie):
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
autorka cytowanego posta robi takie więc do niej napisz napewno dużo bardzij ci się to opłaci niż kupować oryginalną ;-)
a dokładnie w jakim emacie jest ta weronika_poznan może skontaktuje się z nią:) pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Podpowiem że weronika_poznan jest najaktywniejsza w dziale spotkania fanów-wejdz na poznańskie spotkania fanów albo temat o poznańskim denstimie-tam na pewno ją znajdziesz ;-)
Obrazek

Cześć wpadłem na pomysł żeby zrobić sobie mundur w stylu MJ'a narazie mój projekt wygląda tak zobaczcie sami. Możecie również podsunąc mi pomysł :)

http://img842.imageshack.us/f/img5905wh.jpg/
(powiększcie)
Pozdrawiam Scholl
Awatar użytkownika
--Mati--

Tak jak pisałem wcześniej, zamówiłem mniejszy rozmiar fedory. Mimo, że od zakupu poprzedniej minęły tylko dwa miesiące, to teraz robią je lepiej.
Mianowicie są nieco sztywniejsze przez co lepiej się je formuje.
Ostatnio zmieniony ndz, 02 sty 2011, 16:48 przez --Mati--, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ