Smooth Criminal Party - Wrocław 20.11.2010

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

mam dylemat - pojechałabym naprawdę, już wszystko pozałatwiane z pracą itp no ale....kraków coś sie zebrać nie może :-/ a samej troche sie boję potem nocą wracać :( chyba nie tym razem...
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

To co? Kraków nie jedzie???
moni pisze:nocą wracać
jak nocą? impreza do rana, a powrót w dzień.
Jeszcze jest trochę czasu. Ogarnijcie się dziewuchy noo, nie róbcie nam tego! :surrender:

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

To wracaj nad ranem ;-) nie masz żadnych pociągów wtedy?

A co do bycia samej na imprezie, to podczas LARPa i tak wszystkich podobieramy w (najprawdopodobniej) dwuosobowe zespoły. Więc właściwie nawet jakby się było zatwardziałym samotnikiem, to i tak się wyląduje z kimś jeszcze, wybranym lub (dla samotnych przyjezdnych) - z przydziału.

Z kolei podczas interaktywnego tańczenia Smooth Criminala, podzielimy sale na kilka grup, z których każda będzie tańczyć wybrane ruchy postaci występujących w tle teledysku.

Wyjdzie na pewno smerfnie. Bo to nie będzie wymagać znajomości kroków i w ogóle obycia z tańcem, tak jak pisałam gdzies na początku - zależy nam na integracji, na tym, żeby bawić się na imprezie nie tylko z tymi, z którymi się przyszło. Z tego zbiorowego tanca zapewne wyjdzie parodia, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Zresztą - zobaczymy. Sama jestem ciekawa :party:
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

Moni, ja bym pojechała. ;-) Tylko nie wiem jak z wolnym. :wariat: Jakby to była MJ-owa impreza na 100% to w ciemno jazda, a tak to pojawiają się za i przeciw. Musimy to obgadać na próbie teamu. ;-)
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
MJowitek

Jak wiecie, jest to impreza pół na pół Michaelowa, staramy się aby obie połówki były dopracowane.

A zatem, w klubie będą dwa ekrany, jako wystrój. Na jednym będzie Michael, w wersji przerobionej na stare kino (próbka w postaci SC do obejrzenia na naszej stronie www.mjwdt.pl ) a na drugim, ta daaaam....to oto:

1. Brzdąc - czyli Chaplin w szczytowej formie, 1921 rok.
2. Nosferatu: Symfonia grozy - pierwszy filmowy horror, 1922 rok.
3. Sokół maltański - Jak criminal, to criminal. Bogart rządzi, 1941 rok.
4. Piętro wyżej - chyba najlepsza przedwojenna polska komedia. No i piosenka "Sex Appeal", 1937 rok.
5. Śpiewak jazzbandu - pierwszy film dźwiękowy, 1927 rok.
6. Metropolis - pierwszy film science-fiction, 1927 rok.

Ta impreza jest w szczególności ukłonem w stronę fanów, którzy obok Michaela cenią sobie też inne meandry tego świata, a także dla ludzi spoza środowiska fanów, którzy będą mieć ochotę stawić się na imprezie poświęconej aż w połowie Michaelowi Jacksonowi. Do zobaczenia zatem :party:
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Hej, hej, hej MJowitku, nie zdradzaj wszystkiego o imprezie nenene
To nasza słodka danceteamowa gładko-kryminalistyczna tajemnica;)
Awatar użytkownika
MJowitek

Nie zdradzam wszystkiego, ale przecież nie wszystko może być tajemnicą. Niespodzianki niespodziankami, ale jakby jakieś inne miasto by organizowało MJowa imprezę, a ja bym dopiero po czasie się dowiedziała, że były rzadkie filmy (co lubię), to bym im nie darowała, że nic nie powiedzieli.

To nie jest tylko MJowa impreza.
Jadąc do Łodzi na MJowisko wiem, że tam będzie 100% Michaela, i nie muszę znać szczegółów, chociaż wolę wiedzieć wcześniej co będzie w kinie (choć dla niektórych to jest decydujący argument, czy jechać). Ale skąd mam wiedzieć, czy wybrać się na, dajmy na to "Bad Party - 50% Michaela", jeśli prawie wszystko co z ta impreza związane - jest niespodzianką? Mimo mojego podejścia do życia, przeważnie świadomie wybieram miejsca, w które idę. Niespodzianką może być ciasteczko gratis do kawy, ale nie całe menu!

Mam nadzieję, że spełnimy oczekiwania naszych gości:)
Awatar użytkownika
Chriek

Post autor: Chriek »

Na naszej denstimowej stronie pojawiła się już mapka, która powinna ułatwić dotarcie na miejsce imprezy. Póki co jest to udogodnienie dla osób znających choć trochę Wrocław, a dziś wieczorem pojawi się plan i opis jak dotrzeć od dworca PKP.
www.mjwdt.pl - Michael Jackson Wrocław Dance Team
Monika75

Post autor: Monika75 »

...juz nie moge sie doczekac, ja zabieram męża i przyjaciólke, ktora specjaline jedzie do nas z Włoch...mogłyby w innym terminie ale z racji tej imprezki przybędzie własnie niedługo... ,super ta WASZA wrocławska stronka, pozdrawiam i do zobaczenia :-)
Awatar użytkownika
MJowitek

Ha!

<werble>

Odebrałam dziś rano zezwolenie z Urzędu Miejskiego, z Wydziału Spraw Obywatelskich, na przeprowadzenie podczas imprezy zbiórki pieniędzy na dzieci z Pogotowia Opiekuńczego.
Takie ładne, z pieczątką "z upoważnienia prezydenta". Ha! Dało się, dało!
I to wcale nie musieliśmy do tego być nigdzie zarejestrowani, zwykłe MJówki Szeregowe mogą wszystko! Choć do celu dochodziłam nieco zygzakiem, bo kompletnie drogi nie znalam. Okazało się banalnie proste.

No, to będziemy mieć w pełni legalną zbiórkę, a o jej przeprowadzeniu będzie poinformowana straż miejska i policja :wariat: ale to już nas nie dotyczy w praktyce, to już jakieś abra papierki kadabra i nic mi do nich. Na szczęście.

Koniec ogłoszeń drobnych.

<werble>

EDIT. Jakiś czas temu martwiłam się dymem z papierosów w klubie, niepotrzebnie. 15 listopada tego roku wchodzi zakaz palenia w klubach, restauracjach itp. Zatem to samo się rozwiązało.
Ostatnio zmieniony pn, 08 lis 2010, 23:09 przez MJowitek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Kochani! Zedytowałam swojego pierwszego posta- dałam tam dwa linki do MAPEK, jak dojść do klubu, proszę spojrzeć.

I chcę Wam jeszcze przekazać, że MJ Wrocław Dance Team ostro trenuje, żeby dać Wam i Michaelowi wspaniały występ! Nasze party już za niecałe dwa tygodnie :)!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Za tydzień o tej porze będziemy latać jak z pieprzem, szykując się już na SC Party :) Będą ostatnie poprawki fryzur, makijaży, a bicie serca będzie tak głośne jak na początku piosenki Smooth Criminal.

Jeśli ktoś wciąż nie ma pomysłu, jak się ubrać lub wciąż nie jest pewien, jak strój na taką imprezę powinien wyglądać- zachęcam do odwiedzenia naszej strony, bo przed chwilą pojawiło się tam coś dla Was- kilka fotek z naszej dzisiejszej próby, na którą wszyscy stawili się w strojach :)

Zapraszam! ---> http://www.mjwdt.pl
Awatar użytkownika
Chriek

Post autor: Chriek »

Mamy jeszcze jedną niespodziankę dla wszystkich Pań, które przyjdą na imprezę, choć ucieszą się pewnie przede wszystkim wrocławianki. Każda z Was dostanie zaproszenie na darmowy profesjonalny kurs wizażu. Więcej informacji jak zwykle na naszej stronie :)
www.mjwdt.pl - Michael Jackson Wrocław Dance Team
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

No ja widzę że u naszego bratniego dance teamu wszystko zapięte na ostatni guzik.Nic tylko odliczać i nie spać po nocach-uwielbiam czas oczekiwania na takie rzeczy....Widzę że udało Wam się nieźle odzwierciedlić image lat 20' i 30'.Z mojej strony szacun-świetne stroje a przede wszystkim zdjęcia ;-)
Poznań też szykuje kilka niespodzianek co by nie zostać w tyle nenene

P.S.Mam nadzieję że wyrażenie:"przede wszystkim "pisze się osobno-może ktoś mnie wyprowadzić z błędu?
P.S.2 Z przedmiotu orientacja w terenie miałam ocenę :celujący ale ta wasza mapka jest dla mnie średnio czytelna albo to ja jestem średnio kumata.Podobno od dworca miały być do klubu dwa przystanki tramwajem.Czyż nie? :knuje:
Obrazek

Post autor: Estrella »

Kochani poszukujemy towarzystwa do pokoju wieloosobowego do Wrocławia do hostelu.. tzn. ja z Basią "po-cichu".
To co udało mi się wyszukać:
http://www.eholiday.pl/noclegi-dr6357.html
http://www.eholiday.pl/noclegi-ho1214.html
To dwie opcje z dziesiątek, które przejrzałyśmy.

Chciałybyśmy jechać w piątek (19.11) i zostać do niedzieli (21.11), czyli dwa noclegi ale myślę, że jeśli będzie więcej ludzi nawet na jedną nockę to i tak jakoś damy radę.

Jeśli jest ktoś chętny to proszę o PW ;-)
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
ODPOWIEDZ