Hurts

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Saszka

Hurts

Post autor: Saszka »

Hurts – brytyjski duet synth popowy założony w 2009 roku.
Wokalistą zespołu jest Theo Hutchcraft, a kompozytorem muzyki Adam Anderson.
Obrazek

Wonderful Life:
http://www.youtube.com/watch?v=1TB1x67Do5U
Stay:
http://www.youtube.com/watch?v=15uFb2wjxjg

Co sądzicie o tym zespole?

Moim zdaniem jest inny od wszystkich , które do tej pory pojawiły się na rynku muzycznym.
Mogłabym rzec dziwni ;]

Wonderful Life live:
http://www.youtube.com/watch?v=4jazk_-N1QE
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Zakochałam się w "Wonderful Life"!! japrosic
Generalnie muzycznie przypominają mi Schillera. Myślę, że chopaki się rozwiną na rynku muzycznym, bo póki co to co pokazali jest po prostu cudowne! :-)
Napweno są inni. I chwała im za to. Bo pitbulami, akonami, czikabombami i innymi seksami, tudzież golizną wymiotuję.

Okej, spadam.
Obrazek
Awatar użytkownika
Saszka

I właśnie o to chodzi wyróżniają się od tej całej masy szaraczków, którzy "istnieją" na rynku.
Jak najbardziej plus dla nich.
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Tak, tak Piosenkę 'Wonderful Life' też pokochałam.
i tak jak dori od razu skojarzyłam ich sobie z Schillerem.
Bardzo podobne brzmienie.

Płytka też całkiem dobra:))) przynajmniej coś innego.

czekam na koncert w Polsce, jeśli tylko pojawią się gdzieś blisko śląska, na 100% się wybiorę:) Także Hurts przybywajcie ;-)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

Uwielbiam! Słuchałam ich albumu niejednokrotnie i jest naprawdę przyjemny. Muzyka zupełnie "niedzisiejsza", co sprawiło, że przypadli mi do gustu. Proste, nieprzekombinowane, delikatne. Ukłony w ich stronę japrosic
Obrazek
yarek

Post autor: yarek »

Są świetni. Bardzo dobrą płytę nagrali, wiele naprawdę dobrych pozycji poza najbardziej znanym pierwszym singlem. Mi osobiście troszkę podchodzą pod Depeche Mode zmiksowane ze swoistym 'ejtisowym' brzmieniem. Z albumu wymienię jeszcze "Blood, Tears & Gold", z pewnością godne uwagi.
Obrazek
Awatar użytkownika
Julia94

Post autor: Julia94 »

Zdecydowanie oryginalni. Miło jest posłuchać czegoś nowego. Album "Happiness" jest bardzo ciekawym i dobrym wydawnictwem.
Są warci uwagi. Czekajmy kiedy pojawią się w Polsce. ;-)
Mandey

Post autor: Mandey »

Niecały miesiąc temu jak byłem w poznańskim EMPiK-u to biła zewsząd okładka ich debiutu. Chwyciłem w łapki poczytałem i na tym koniec. Jakiś czas później trafiłem na YT na ich klip do Wonderful Life i wtedy załapało. Ciekawy cały album... Są dla mnie połączeniem Pet Shop Boys, OMD i troszkę New Order. Uważam, że są jednym z najciekawszych debiutów w ostatnich latach na scenie brytyjskiej. Czas pokaże jak rozwinie się ich kariera. Takich rzeczy jak Blood, Tears & Gold mogę słuchać godzinami :)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Biorąc pod uwagę, jak wielu fanów Hurts mają już w tej chwili w Polsce, to było tylko kwestia czasu - w styczniu duet z Manchesteru zagra u nas aż trzykrotnie.

Panowie zagrają w piątek 21 stycznia w Krakowie w Studio, w sobotę 22 stycznia w warszawskiej Stodole oraz w niedzielę 23 stycznia w gdańskim Parlamencie. Już wkrótce do sprzedaży trafią bilety na te koncerty.

źródło: Hurts na trzech koncertach w Polsce

:D
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
Julia94

Post autor: Julia94 »

endka pisze:Panowie zagrają w piątek 21 stycznia w Krakowie w Studio, w sobotę 22 stycznia w warszawskiej Stodole oraz w niedzielę 23 stycznia w gdańskim Parlamencie. Już wkrótce do sprzedaży trafią bilety na te koncerty.[/i]

:happy: :happy: :happy:

Świetna wiadomość! I do tego Kraków... Czekajmy teraz na info dot. biletów.

Dzięki endka ;-)

Tymczasem... http://www.youtube.com/watch?v=pGoy9YhJ8iE
Można słuchać bez końca...
Awatar użytkownika
wakeskadi

Post autor: wakeskadi »

"Już o godzinie 8:00 dnia 2. listopada na stronie ticketpro.pl rusza sprzedaż biletów na polskie koncerty zespołu Hurts. Cena: 110zł"

(hurts.pl)

Na ten gdański bym się wybrała nawet...
Awatar użytkownika
Saszka

Dzisiaj będąc w Emipku dowiedziałam się, że można już zakupić bilety w cenie 110 zł.
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Zgadzam się, że płyta jest bardzo ciekawa. I, mimo że naprawdę jestem kibicem, niestety muszę szczerze przyznać, że tu i ówdzie noga im się powinęła.

Genialne "Silver Lining", potem uzależniające "Wonderful Life", nie pokochane przeze mnie, ale w porządku "Blood, Tears & Gold", żeby wejść z masakrycznym "Sunday". Chyba tylko gorsze od tego jest "Better than Love", które jest pierwszym singlem o.O

Są perełki, jest ich kilka. Nie rozumiem tylko tych łupanek wciśniętych w środek. Mam nadzieję, że ich muzyka się wykluwa i że nie jest to kolejny przykład: "mieliśmy pomysł na fajną muzykę i to by było na tyle".

Koncert? Chętnie. Szkoda, że nie Wrocław :(
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Ja także pokochałam Wonderful Life japrosic
Chłopaki mają talent!
Może bym się wybrała do Warszawy , kto wie?
Awatar użytkownika
Saszka

Spóźniłaś się już nie ma biletów.
ODPOWIEDZ