Mamy zaszczyt zaprosić Was na kolejną Michaelową imprezę- tym razem jest to Smooth Criminal Party. Razem z Michaelem przenosimy się do gangsterskiego Chicago przełomu lat 20. i 30., gdzie nocami miastem rządzi mafia, oficjalnie nie wolno pić alkoholu, a każdy facet (ale też niejedna kobieta) nosi przy sobie spluwę.
Jest to impreza przebierana, więc nie zapomnijcie, że przed wojną kobiety były kobietami, a mężczyźni mężczyznami

Potańczyć będzie można nie tylko przy muzyce Michaela, ale też przy dźwiękach z epoki - bo kto nie rwie się na parkiet słysząc jazz, swing, ścieżkę dźwiękową z filmu Chicago czy big band Duke'a Ellingtona? A czy wiecie, jak brzmią covery piosenek Michaela Jacksona zagrane przez jazzowych muzyków? Nie? To się przekonacie!
Podczas imprezy będziecie też mogli wziąć udział w kostiumowej grze fabularnej typu LARP (Live Action Role Play) pt. "Kto zabił Annie". Na drużynę, która dojdzie do prawdy, czeka nagroda-niespodzianka.
Z nowymi tanecznymi układami wystąpi też oczywiście nasz zespół MJ Wrocław Dance Team. Przygotujcie się na interaktywny taniec z publicznością - chcielibyśmy razem z Wami na żywo odtworzyć klip Smooth Criminal w wersji z filmu Moonwalker :)
By łatwiej było nam się przenieść owego wieczora w tamte stare czasy, przygotowujemy specjalny wystrój klubu a na telebimach będą wyświetlane stare filmy i niektóre z teledysków Michaela w wersji czarno-białej.
Podczas imprezy będziecie też mogli wspomóc finansowo Pogotowie Opiekuńcze "Przystanek Dobrej Nadziei" znajdujące się przy ul. Borowskiej we Wrocławiu.
Smooth Criminal Party odbędzie się w sobotę 20 listopada. Startujemy o 20.00. Klub "Salonik" znajduje się w dość ukrytym miejscu (no ale przecież kluby z muzyką i alkoholem są nielegalne, pamiętacie?), ale Wy- wtajemniczeni z pewnością będziecie wiedzieli, jak go znaleźć idąc prostą drogą od pl. Jana Pawła II lub placu Orląt Lwowskich.
Zapraszamy!
IMPREZA JEST DLA OSÓB W WIEKU 18+.
UWAGA UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mapki, które ułatwią znalezienie klubu (klub jest nieoznaczony, wisi tylko mały baner jakiegoś browaru, chyba Warki, generalnie nie ma nazwy ani nic, prawdziwy klub z Moonwalkera :P Klub jest w podziemiach Polskiego Związku Głuchych (to nie żart, naprawdę!!!

Mapka dla wrocławian: http://dl.dropbox.com/u/7070097/mapa%20 ... %20jp2.jpg
Mapka dla osób przyjezdnych (z uwzględnieniem dworca PKP): http://dl.dropbox.com/u/7070097/mapa_pkp.jpg
Mapki przygotowała jedna z dziewczyn z naszego zespołu (Justyna-rozi), która kształci się na geodetę, więc to prawdziwa profeska:) Macie też na nich napisane, jakimi tramwajami i nocnymi autobusami można dojechać na miejsce.
Ok, to ja teraz napiszę coś od siebie jako give_in_to_me a nie w imieniu zespołu:
Na poprzednią fanowską imprezę (MJ Memory Night 25 czerwca) we Wrocławiu przyszło 130 osób. Podjaraliśmy się tym i też tym, że było tak fajnie i od razu praktycznie padł pomysł, że trza zrobić coś na jesień. Wtedy był nasz dziewiczy występ i generalnie ogromny stres. Teraz już nam się wydaje, że jesteśmy bardziej wyluzowani, ale coś mi się zdaje, że znowu będzie serce w gardle

Ta impreza ma być inna. Zabawa, energia, śmiech i czysta radość. To nie jest impreza, na której będziemy myśleć, że Michael odszedł. Ja chcę się na niej cieszyć, że wciąż coś dzięki niemu robimy i że nam się chce. Nie będę też oszukiwać, że to będzie impreza stricte Michaelowa. Bo nie będzie. Muzyki będzie pół na pół- pół Michaela, a drugie pół to muzyka z epoki i jazzowe wariacje na temat MJ'a. Plus występy dance teamu i fabularna gra. I będzie super, jeśli jak najwięcej osób się przebierze. Już nawet nie pamiętam, kto pierwszy rzucił pomysł, że to powinno być Smooth Party i impreza w klimacie. To w sumie nieważne. Tak się stało, bo Michael nas, swoich fanów, inspiruje. Bo pomaga nam odkrywać nowe rzeczy, nową muzykę, jakieś dziwne filmy i prądy filozoficzne. Nie ogranicza nas, nie jest tak, że patrzymy tylko na niego, wręcz przeciwnie, rozwija nas. Żyje w nas, swoich fanach.
I mam nadzieję, że to Smooth Criminal Party będzie okazją, by się tym wszystkim tak po prostu pocieszyć. Zapraszamy oczywiście nie tylko Wrocław :) Impreza jest w sobotę, nie trzeba zwalniać się z pracy, można spędzić weekend w Mieście Spotkań

Zostało jeszcze półtora miesiąca, jeśli macie jakieś pomysły, coś chcielibyście dodać lub o coś zapytać, to piszcie tu w tym wątku albo na PW do mnie lub MJowitka.
It's all for L. O. V. E. !!!