Planet Michael [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.
Awatar użytkownika
anialim

Planet Michael [koment.]

Post autor: anialim »

Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

...ciekawe...jakieś informacje na temat odpłatności za rozgrywkę ?
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

dzięki, anialim.
jeśli dobrze zrozumiałam, to oprócz gry ma powstać portal społecznościowy? hm.. coś jak Facebook tylko dla fanów Michaela? wydaje się to być znakomitym pomysłem, zgromadziłoby największą "armię" fanów z całego świata, nawet bardziej niż kilka światowych for MJa.
ciekawe ile czasu im to zajmie, czy to w ogóle jest realne, bo na razie to chyba tylko pomysł + plany... brzmi jednakże interesująco!
czekam na dalsze info. :))
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Jeśli dobrze rozumiem ideę, to chyba chodzi o coś na kształt Second Life. Pomysł uważam za fajny, mam tylko nadzieję, że producentom nie zabraknie zapału do jego zrealizowania.
akaagnes pisze:ciekawe ile czasu im to zajmie
zapowiadają się z dość dużym wyprzedzeniem, bo na koniec przyszłego roku. Myślę, że 12-14 miesięcy to realny czas, żeby taka platforma faktycznie powstała.
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Hi hi, zabawny pomysł, mam nadzieję, że się uda. A nawet jeśli nie, to warto spróbować.
Taka gra przyciągnęła by pewnie wielu nowych fanów, starszym dałaby unikalną możliwość rozerwania się (a anty-fanom powód do śmiechu).

...ciekawe...jakieś informacje na temat odpłatności za rozgrywkę ?
Podają, że gra będzie opierała się na mikropłatnościach.

:happy: ależ mnie to rozweseliło. Pocieszne :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Abe

Post autor: Abe »

SuperFlyB. pisze:Podają, że gra będzie opierała się na mikropłatnościach.

ZielonoMi ależ mnie to rozweseliło. Pocieszne :)
..no tak, z tymi mikro-płatnościami to różnie bywa, tzn. w części gier gdzie ogólnie rozgrywka jest za free dokupywać można jakieś lepsze itemy poprzez mikro-płatności właśnie ...
Ciekawe jak to zostanie rozwiązane w tym tytule ... ;-)
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Abe pisze: ..no tak, z tymi mikro-płatnościami to różnie bywa, tzn. w części gier gdzie ogólnie rozgrywka jest za free dokupywać można jakieś lepsze itemy poprzez mikro-płatności właśnie ...
Podejrzewam, że właśnie tak. Jest to w każdym razie najpopularniejszy sposób.
Już widzę jak klikam na ikonkę "Michael's Shop" i... "Witaj w świecie rządzonym przez pieniądz, który przecież non olet"... Ech, okrutne :-/
Obrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Info ze stronki gry.onet.pl
źródło na dole.

nie wiem czy się to nadaje do faktów, więc na razie podaję tutaj.

Tego chyba fani króla popu się nie spodziewali.
Studio SEE Virtual Worlds pracuje nad grą MMO bazującą na twórczości Michaela Jacksona. Nosi ona tytuł "Planet Jackson" i ukaże się w wersji na komputery osobiste w przyszłym roku.

Nie wiadomo, jakiego dokładnie typu produkcją będzie "Planet Jackson", ale ma nam ona pozwolić na wykonywanie różnych czynności wspólnie z innymi internautami, a świat gry będzie wypełniony muzyką Jacksona, elementami z jego życia, a także związanymi z nim tematami, które były poruszane przez media i fanów trakcie jego kariery. - Cała zawartość zostanie stworzona tak, by uczcić geniusz Michaela w sposób, który odzwierciedla jego status największego artysty wszech czasów - zapowiadają autorzy.
Zabawa w "Planet Jackson" będzie darmowa. Producent nie planuje wprowadzania miesięcznych abonamentów, ale oczywiście w grze pojawi się system mikrotransakcji, na którym twórcy będą zarabiać.

"Planet Jackson" to niejedyna gra o twórczości króla popu, jaka aktualnie powstaje. Francuski Ubisoft pracuje nad "Michael Jackson: The Game", wysokobudżetową produkcją przeznaczoną na Wii, DS oraz PSP (premiera w listopadzie), a także na Kinecta oraz PlayStation Move (na początku przyszłego roku).

Powstanie MMO o Michaelu Jacksonie
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
MichuP15

Post autor: MichuP15 »

Mam nadzieję, że gra nie będzie płatna.
Skoro to jest MMO (Massive Multiplayer Online) to nie powinno być za opłatą.
Fajny taki pomysł poza tym, że niektórzy nie mają konsoli, a gra która wychodzi z MJ'em z tego co wiem będzie chyba na WII. Wiem, że nie na kompa.
endka pisze:"Michael Jackson: The Game", wysokobudżetową produkcją przeznaczoną na Wii, DS oraz PSP (premiera w listopadzie), a także na Kinecta oraz PlayStation Move (na początku przyszłego roku).
O!!O to mi chodziło :-)
Jestem ciekaw jak to będzie wyglądać.
Bardzo jestem ciekaw :-)
Mikropłatności??
:surrender:
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

no to wsiąkniemy...i trzeba w pampersy zainwestować bo nawet na siku nie będzie czasu.Umrę w wirtualnym świecie nie orientując się nawet jaka to pora dnia glupija
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

co to jest?jakaś słabizna pewnie.Zwykłe naciąganie kasy i wykorzystywanie nazwiska Michaela Jacksona
Awatar użytkownika
Trinity

Post autor: Trinity »

Też uważam, że będzie to coś w stylu Second Life czy Free Realms, miejmy nadzieję, że nie będzie trzeba płacić za "membership'a" lepszego.
Może dzieciaczki MJ'a też w to pograją :P Ba! Pewnie będą Beta testerami xD
Awatar użytkownika
Final Cloud

Post autor: Final Cloud »

Damianos60 pisze:co to jest?jakaś słabizna pewnie.Zwykłe naciąganie kasy i wykorzystywanie nazwiska Michaela Jacksona
Interesuje się grami od dziecka i pewnie sprawdzę też i "Planet Michael" jak wyjdzie, ale tu kolega raczej ma racje. Wątpię by wyszło coś z tego dobrego :P.

-> temat posprzątany 29 września 2010.
mav.
ODPOWIEDZ