Film umarł
Co ja Ci Marcin będę zasuwał, skoro inni już wyłożyli kawę na ławę. Czasem trzeba wiedzieć, kiedy zamilknąć..
Piszesz jakąś pracę czy co? ;)
Trudno cokolwiek wnioskować głębszego po czołówce, która bardziej dla mnie jest aktem sztuki filmowej, niż obrazem psychologicznym bohatera. Ma być sugestywna. Ma nasuwać bezpośrednie skojarzenia z fabułą serialu, nie będąc jednak dosłowną. Krwawy grejpfrut, krwawy befsztyk, krwawe poranne golenie, jajko z ketchupem, komarzyca na żarełku... Takie nic, a jednak wszyscy wiedzą, o co biega. Nie bez powodu ta czołówka została nagrodzona, chyba Emmy, jak się nie mylę.
Piszesz jakąś pracę czy co? ;)
Trudno cokolwiek wnioskować głębszego po czołówce, która bardziej dla mnie jest aktem sztuki filmowej, niż obrazem psychologicznym bohatera. Ma być sugestywna. Ma nasuwać bezpośrednie skojarzenia z fabułą serialu, nie będąc jednak dosłowną. Krwawy grejpfrut, krwawy befsztyk, krwawe poranne golenie, jajko z ketchupem, komarzyca na żarełku... Takie nic, a jednak wszyscy wiedzą, o co biega. Nie bez powodu ta czołówka została nagrodzona, chyba Emmy, jak się nie mylę.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Oficjalna zapowiedź powrotu Hanka Moody'ego proszę państwa! Wraca w styczniu 2011 z 4 sezonem. Filmik promujący z nowymi scenami:
http://www.swiatseriali.pl/seriale/cali ... vId,203917
Mam nadzieję że 4 seria będzie lepsza od poprzedniczki.
http://www.swiatseriali.pl/seriale/cali ... vId,203917
Mam nadzieję że 4 seria będzie lepsza od poprzedniczki.
- give_in_to_me
GosiOla, my kończymy właśnie z mężęm 3 serię Californication i nie możemy się doczekać kolejnych odcinków o tych popieprzonych snobach z L fucking A! Ten serial rozkłada nas na łopatki. I też lubimy Charliego Runkle, w ogóle bardzo miło wspominamy Evana Handlera który go gra z jego wcześniejszej roli męża Charlotte w serialu Seks w wielkim mieście i filmów pod tym samym tytułem. Łysy rządzi! Jak to go Moody nazwał kiedyś po pamiętnej nocy, kiedy Marcy zobaczyła, jak pewna pani opryskała jej mężowi twarz: Runkulus Maximus :)
Dla fanów Dextera:
Zapowiedź sezonu 5
http://www.youtube.com/watch?v=CUbCMbW-BRE
Nie wiem czy w Polsce był już emitowany 4 sezon, jeśli nie i ktoś nie oglądał - niech nie psuje sobie niespodzianki i nie ogląda powyższej zapowiedzi.
Dexter rządzi.
Zapowiedź sezonu 5
Nie wiem czy w Polsce był już emitowany 4 sezon, jeśli nie i ktoś nie oglądał - niech nie psuje sobie niespodzianki i nie ogląda powyższej zapowiedzi.
Dexter rządzi.

Jeanne ma rację. Jeżeli nie oglądałaś/eś 4 sezonu, nie myśl nawet o zapowiedzi 5 sezonu, po prostu zapomnij i nie klikaj poniższego linku!!
Ten film jest przeznaczony dla dorosłej widowni. Jeanne, skąd wiesz, że Dexter rządzi?

Jeanne pisze:Zapowiedź sezonu 5
Ten film jest przeznaczony dla dorosłej widowni. Jeanne, skąd wiesz, że Dexter rządzi?
Dla fanów Californication
- od 20 lipca pierwszy sezon serialu dostępny na DVD:
http://www.newsweek.pl/dvd/seriale/cali ... 22,1,61122
UWAGA: jeśli ktoś jeszcze nie widział pierwszego sezonu (a wiele osób z forum nie powinno go oglądać ze względu na wiek (choć raz się cieszę z powodu swojego wieku)) to uprzedzam,że pod podanym linkiem znajdują się opisy poszczególnych odcinków pierwszego sezonu serialu
A określenie Piotruś Pan wcale nie kojarzy mi się z Michaelem Jacksonem tylko z Hankiem Moody'm!
Dla fanów Dextera - ponoć 5 seria ma być ostatnią
http://aleseriale.pl/gid,7000,img,240555,fototemat.html
, ale najważniejsze że będzie i może też wkrótce doczekamy się DVD. No a najbardziej najważniejsze, że Michael C. Hall wraca do zdrowia i może wkrótce zostanie tatusiem skoro Debra, tzn. Jennifer łyka witaminy.
UWAGA: pod podanym powyżej linkiem można obejrzeć zdjęcia nowych aktorów, którzy pojawią się w 5 sezonie.

http://www.newsweek.pl/dvd/seriale/cali ... 22,1,61122
UWAGA: jeśli ktoś jeszcze nie widział pierwszego sezonu (a wiele osób z forum nie powinno go oglądać ze względu na wiek (choć raz się cieszę z powodu swojego wieku)) to uprzedzam,że pod podanym linkiem znajdują się opisy poszczególnych odcinków pierwszego sezonu serialu
Ileż tam jest pamiętnych scen, których samo wspomnienie wywołuje banana na twarzy. Kiedy się je ogląda, to po prostu człowiek wstydzi się czasem za tych czubków. Ale cicho sza bo nieletni się zaraz dorwą do oglądania.give_in_to_me pisze:my kończymy właśnie z mężęm 3 serię Californication i nie możemy się doczekać kolejnych odcinków o tych popieprzonych snobach z L fucking A! Ten serial rozkłada nas na łopatki. I też lubimy Charliego Runkle, w ogóle bardzo miło wspominamy Evana Handlera który go gra z jego wcześniejszej roli męża Charlotte w serialu Seks w wielkim mieście i filmów pod tym samym tytułem. Łysy rządzi! Jak to go Moody nazwał kiedyś po pamiętnej nocy, kiedy Marcy zobaczyła, jak pewna pani opryskała jej mężowi twarz: Runkulus Maximus :)
A określenie Piotruś Pan wcale nie kojarzy mi się z Michaelem Jacksonem tylko z Hankiem Moody'm!
-----------------------------------------------------------give_in_to_me pisze:Łysy rządzi!
Dla fanów Dextera - ponoć 5 seria ma być ostatnią
http://aleseriale.pl/gid,7000,img,240555,fototemat.html

UWAGA: pod podanym powyżej linkiem można obejrzeć zdjęcia nowych aktorów, którzy pojawią się w 5 sezonie.
Jeanne pisze:Dexter rządzi
Łysy rządzi!

Dexter rządzi
Hm, nie rozumiem Twojego pytania. Oczywiście, że wiem, iż serial jest przeznaczony dla widowni dorosłej, jednak (że tak powiem) sceny wulgarne, czy to słowem czy czynem, możemy znaleźć w serialach czy filmach nieoznakowanych znaczkiem czy wyrażeniem "tylko dla dorosłych". Jeśli nie o to chodzi, prosiłabym o wyjaśnienie. :)huczek pisze:
Tutaj inny zwiastun, również przestrzegam przed klikaniem, jeśli ktoś nie widział 4 sezonu.
http://www.youtube.com/watch?v=tNBj3LFvmWI
Ten<< zwiastun zapowiada więcej..
Bitter you'll be if you don't change your ways
- majkelzawszespoko
Tak tak, ulubiony miesiąc dla serialowiczów w końcu wkracza w decydującą fazę. Już niebawem powrót takich hitów jak Dexter, House M.D., czy The Vampire Diaries. Także będzie co oglądać i będą emocje.
Ja tu natomiast chciałem porozmawiać z kimkolwiek o serialu, którego pierwszy sezon nie przekonał mnie w ogóle, był słaby, tandetny i jak flaki z olejem, natomiast od połowy drugiego sezonu, (nie wiem, czy wpływ na to miała jakaś zmiana scenarzysty, bądź reżysera może?) jest już zdecydowanie lepiej, no i teraz jest klasyczna reakcja łańcuchowa - 'odcinek za odcinkiem'. Co prawda dopiero kończe 2. sezon, dlatego nie chciałbym wyrokować zbyt wcześnie, bo okazuje się, że jestem od niektórych daleeeko do tyłu, dlatego chciałbym poznać Wasze opinie, oczywiście każdy spoiler będzie odpowiednio karany ; ) Czy nie uważacie, że serial ten jest ciekawym źródłem, poznawania zjawisk paranormalnych? Przedstawiona walka z tymi zjawiskami, sposoby jej zwalczania, ale też ciekawe folklorystyczne legendy i mity, o których słyszałem gdzieś tylko kilka słów, są teraz na moim ekranie. Mnóstwa rzeczy dowiedziałem się dzięki serialowi. Oczywiście bez zbędnej naiwności, że wszystko opiera się na prawdziwych legendach, ale np. motyw nawiedzonego samochodu, krwawej mery, croatoan, Herman Webster Mudgett? Interesting!
A chodzi mi oczywiście o serial Supernatural.

Wiem, że mamy tu bodaj kilka fanek, wypowiedzcie się proszę. Okussa?
Ja tu natomiast chciałem porozmawiać z kimkolwiek o serialu, którego pierwszy sezon nie przekonał mnie w ogóle, był słaby, tandetny i jak flaki z olejem, natomiast od połowy drugiego sezonu, (nie wiem, czy wpływ na to miała jakaś zmiana scenarzysty, bądź reżysera może?) jest już zdecydowanie lepiej, no i teraz jest klasyczna reakcja łańcuchowa - 'odcinek za odcinkiem'. Co prawda dopiero kończe 2. sezon, dlatego nie chciałbym wyrokować zbyt wcześnie, bo okazuje się, że jestem od niektórych daleeeko do tyłu, dlatego chciałbym poznać Wasze opinie, oczywiście każdy spoiler będzie odpowiednio karany ; ) Czy nie uważacie, że serial ten jest ciekawym źródłem, poznawania zjawisk paranormalnych? Przedstawiona walka z tymi zjawiskami, sposoby jej zwalczania, ale też ciekawe folklorystyczne legendy i mity, o których słyszałem gdzieś tylko kilka słów, są teraz na moim ekranie. Mnóstwa rzeczy dowiedziałem się dzięki serialowi. Oczywiście bez zbędnej naiwności, że wszystko opiera się na prawdziwych legendach, ale np. motyw nawiedzonego samochodu, krwawej mery, croatoan, Herman Webster Mudgett? Interesting!
A chodzi mi oczywiście o serial Supernatural.

Wiem, że mamy tu bodaj kilka fanek, wypowiedzcie się proszę. Okussa?
Ja jestem akurat w połowie 5 sezonu, odcinki z czasem są coraz bardziej przewidywalne, może to kwestia obycia z tematyką, bohaterami i schematem postępowania a może zmęczenie materiału, nie wiem. Oglądam z ciekawości co będzie dalej, jakie znajda rozwiązanie, no i nie ukrywam, że dodatkowo jest na co popatrzeć.. przynajmniej dla przedstawicielek płci pięknej. W ogóle zaczęłam oglądać ten serial bo chciałam zobaczyć Jensena w nieco późniejszej roli niż "Cień anioła". Z czasem wciągnęło mnie też dlatego, że lubię taka tematykę (choć wyjątkowo nie pasuje mi to jak wykreowali wampiry). Mity, legendy itp które przewijają się przez odcinki faktycznie pojawiają się poza serialową fikcją, kilka np. znalazłam tutaj. Metody walki z całym tym tałatajstwem w różnych podaniach, filmach, serialach są różne, ale te z Supernatural chyba są najbardziej zbliżone do tych najpopularniejszych (choć uporczywie degradują czosnek
), przyznam, że trzeba mieć wyobraźnię aby wszystkie teorie dopracować w najdrobniejszych szczegółach na potrzeby serialu.
Ciekawa jestem Waszej opinii o późniejszych odcinkach, mam wrażenie, że co serię coś zmieniają, nie mówiąc o tym, że w głównych bohaterach zachodzą zmiany, tak jak to by wypadało na przestrzeni czasu i z nowym bagażem doświadczeń, no i ta walka z nieuniknionym.
Uwielbiam fragment, który zamieścili na końcu jednego z epizodów w 3 serii "Eye of the Tiger" nie zdradza treści więc to pod karę nie podlega ;) a gość jest niesamowity.

Ciekawa jestem Waszej opinii o późniejszych odcinkach, mam wrażenie, że co serię coś zmieniają, nie mówiąc o tym, że w głównych bohaterach zachodzą zmiany, tak jak to by wypadało na przestrzeni czasu i z nowym bagażem doświadczeń, no i ta walka z nieuniknionym.
Uwielbiam fragment, który zamieścili na końcu jednego z epizodów w 3 serii "Eye of the Tiger" nie zdradza treści więc to pod karę nie podlega ;) a gość jest niesamowity.
But if you came to see
The truth, the purity
It's here inside a lonely heart
The truth, the purity
oj kopeć. aż się ucieszyłam jak zobaczyłam że zacząłeś temat supernaturala. Jeśli chodzi o mnie to szczerze mówiąc zostałam zmuszona do obejrzenia kilku pierwszych odcinków i zupełnie nie byłam przekonana co do tego czy warto to oglądać. Jednak im dalej w las tym więcej odcinkow ktore wciagnely mnie tak na maxa ze nie moge sie od tego oderwac do tej pory. nie bede tutaj spoilerowac, ale uwazam ze SN rozkreca sie od polowy serii 2 albo od początku serii trzeciej. takie jest moje osobiste zdanie. co do tematu demonow, swiata poza grobowego itd, uwazam ze jest to bardzo dobre zrodlo informacji i wbrew pozorom fikcja serialu jest oparta na dawnych wierzeniach amerykańskich, samej biblii i wierzeniach słowiańskich. Uwazam ze połączenie scen czasem drastycznych z humorystycznymi ironicznymi dialogami bohaterow wyszlo rezyserom idealnie. Sama obsada wydaje mi sie ze niesamowicie dobrze wpasowala sie w role, czego niestety w I sezonie troszke mi zabrakło. Jest kilka takich odcinków, nie bede tutaj dokladnie pisac o co mi chodzi, w kazdym badz razie sa drastycznie różne od calej reszty, dzieki czemu nigdy nie wiadomo czego sie spodziewać w kolejnym. Kazdy odcinek widzialam conajmniej 2 razy wiec wiem o czym mowie;p Supernatural wciagnal mnie na tyle ze postanowilam sprawdzic ile prady jest w tym co pokazuja na ekranie w porownaniu z zapisami legend dotyczacych tych roznych dziwadel, i takim sposobem stalam sie posiadaczem Księgi Demonow Polskich, i mowie wam, niektore odcinki prezentuja te potwory dokladnie tak, jak dawniej w nie wierzono. Przywolujac tutaj chociażby demona "z wody"
i jeszcze ogolny opis:
Serial opowiada o dwóch braciach - Samie i Deanie Winchester, których matka zginęła ponad 20 lat temu w pożarze. Nie był to jednak zwykły pożar - ich ojciec widział coś, co zabiło jego żonę i od tamtego momentu postanowił nie spocząć, dopóki nie odnajdzie zabójcy. Wkrótce potem, dowiaduje się, że wszystkie koszmary o jakich kiedykolwiek słyszał i nie chciał w nie uwierzyć, były prawdą. Zło istnieje i zabiło jego żonę. Postanowił więc na nie polować i w tym samym duchu wychował swoich synów.
Wstępem do serialu jest zaginięcie ojca, który wyruszył na polowanie, ale nie odzywał się już od kilku dni, więc bracia Winchester wyruszają na jego poszukiwania, zwalczając przy tym całe zło, jakie napotykają na swojej drodze.
Supernatural powstał w 2005 roku. Pomysłodawcą serialu jest Eric Kripke, który początkowo pragnąć nakręcić serial o dziennikarzu, podróżującym po Stanach Zjednoczonych, który pisałby o zjawiskach nadprzyrodzonych. Ta koncepcja nie spodobała się jednak producentom, potrzebowali oni czegoś więcej. Gdy więc Eric Kripke wpadł na pomysł z braćmi, którzy walczyliby ze złymi mocami, producenci byli zachwyceni i podjęli decyzję o stworzeniu serialu.
Kolejnym etapem powstawania serialu, był oczywiście casting. Na początku znaleziono aktora do roli Sama, przynajmniej tak mogłoby się wydawać, gdyż miał nim być... Jensen Ackles. Wszystko się zmieniło, gdy producenci poznali Jareda Padaleckiego i ostatecznie to on dostał rolę Sama, zaś Jensen został Deanem. Z wyboru wszyscy byli zadowoleni - obaj aktorzy pochodzą z Teksasu, więc odrazu się zaprzyjaźnili i znaleźli wspólne tematy, a po sukcesie serialu, Jensen wyznał, że kiedy czytał scenariusz przed castingiem, bardzo spodobała mu się rola Deana, gdyż był zabawny, więc wcale nie żałował, że nie został Samem.
Premiera pilotażowego odcinka pierwszej serii odbyła się 13 sierpnia 2005 roku, natomiast season finale odbył się 4 maja 2006. Od 28 sierpnia 2006 roku do 17 maja 2007 roku w Stanach emitowany był drugi sezon serialu. Premiera trzeciego sezonu serialu odbyła się 4 października 2007 roku.
Początkowo Supernatural emitowany był przez stację The WB. 24 stycznia 2006 roku połączyła się ona z UPN i utworzyła The CW jesienią tego samego roku. Serial niezmiennie emitowany jest przez stację The CW, w każdy czwartek o godzinie 8 czasu centralnego.
W Polsce prawa do emisji serialu wykupiła stacja TVN. Tytuł serialu Supernatural został przetłumaczony na Nie z tego świata, jednakże więkoszość fanów woli tytuł oryginalny. Emisja pierwszego sezonu serialu w Polsce, rozpoczęła się 20 listopada 2006 roku w poniedziałek o godzinie 22:35 oraz po wielu przejściach (niespodziewane zmiany pory emisji oraz niezapowiadane przerwy) stacja TVN wyemitowała 10 września 2007 roku finał pierwszego sezonu. Natomiast emisję drugiego sezonu 6 września 2007 roku (4 dni przed zakończeniem emisji pierwszego sezonu w stacji TVN) rozpoczęła stacja TVN7. Dotychczas wyemitowano trzy z pięciu sezonów serialu
ciekawostki:
nie bede napewno wypisywac tutaj miliona ciekawostek dotyczacych serialu ale kilka istotnych:
- bracia w serialu jezdza Chevroletem Impalą z 1967 roku, do produkcji serialu kupiono 5 takich samochodow
- strona internetowa Pogromcow duchow o ktorej mowa w jednym z odcinkow naprawde istnieje, sa tam np. filmiki jak sobie poradzic z duchem ktory nas odwiedzi;p;p takie pierdolki;p
- w jednym z odcinkow Dean podaje swoj nr telefonu: podczaas emisji tego sezonu dzwoniac pod ten numer mozna bylo uslyszec: Czesc tu Dean Winchester, nie moge teraz odebrac telefonu (po ang). Nie wiem czy dalej tak jest
-wszystkie tytuły odcinkow sa jednoczesnie tytulami horrorow, badz utworow muzycznych.
Dobra wystarczy;p
Jednym słowem. Z zapartym tchem czekam na sezon nr. sześć.
no i kończąc już -Jensen Ackles rulez;p
i jeszcze ogolny opis:
Serial opowiada o dwóch braciach - Samie i Deanie Winchester, których matka zginęła ponad 20 lat temu w pożarze. Nie był to jednak zwykły pożar - ich ojciec widział coś, co zabiło jego żonę i od tamtego momentu postanowił nie spocząć, dopóki nie odnajdzie zabójcy. Wkrótce potem, dowiaduje się, że wszystkie koszmary o jakich kiedykolwiek słyszał i nie chciał w nie uwierzyć, były prawdą. Zło istnieje i zabiło jego żonę. Postanowił więc na nie polować i w tym samym duchu wychował swoich synów.
Wstępem do serialu jest zaginięcie ojca, który wyruszył na polowanie, ale nie odzywał się już od kilku dni, więc bracia Winchester wyruszają na jego poszukiwania, zwalczając przy tym całe zło, jakie napotykają na swojej drodze.
Supernatural powstał w 2005 roku. Pomysłodawcą serialu jest Eric Kripke, który początkowo pragnąć nakręcić serial o dziennikarzu, podróżującym po Stanach Zjednoczonych, który pisałby o zjawiskach nadprzyrodzonych. Ta koncepcja nie spodobała się jednak producentom, potrzebowali oni czegoś więcej. Gdy więc Eric Kripke wpadł na pomysł z braćmi, którzy walczyliby ze złymi mocami, producenci byli zachwyceni i podjęli decyzję o stworzeniu serialu.
Kolejnym etapem powstawania serialu, był oczywiście casting. Na początku znaleziono aktora do roli Sama, przynajmniej tak mogłoby się wydawać, gdyż miał nim być... Jensen Ackles. Wszystko się zmieniło, gdy producenci poznali Jareda Padaleckiego i ostatecznie to on dostał rolę Sama, zaś Jensen został Deanem. Z wyboru wszyscy byli zadowoleni - obaj aktorzy pochodzą z Teksasu, więc odrazu się zaprzyjaźnili i znaleźli wspólne tematy, a po sukcesie serialu, Jensen wyznał, że kiedy czytał scenariusz przed castingiem, bardzo spodobała mu się rola Deana, gdyż był zabawny, więc wcale nie żałował, że nie został Samem.
Premiera pilotażowego odcinka pierwszej serii odbyła się 13 sierpnia 2005 roku, natomiast season finale odbył się 4 maja 2006. Od 28 sierpnia 2006 roku do 17 maja 2007 roku w Stanach emitowany był drugi sezon serialu. Premiera trzeciego sezonu serialu odbyła się 4 października 2007 roku.
Początkowo Supernatural emitowany był przez stację The WB. 24 stycznia 2006 roku połączyła się ona z UPN i utworzyła The CW jesienią tego samego roku. Serial niezmiennie emitowany jest przez stację The CW, w każdy czwartek o godzinie 8 czasu centralnego.
W Polsce prawa do emisji serialu wykupiła stacja TVN. Tytuł serialu Supernatural został przetłumaczony na Nie z tego świata, jednakże więkoszość fanów woli tytuł oryginalny. Emisja pierwszego sezonu serialu w Polsce, rozpoczęła się 20 listopada 2006 roku w poniedziałek o godzinie 22:35 oraz po wielu przejściach (niespodziewane zmiany pory emisji oraz niezapowiadane przerwy) stacja TVN wyemitowała 10 września 2007 roku finał pierwszego sezonu. Natomiast emisję drugiego sezonu 6 września 2007 roku (4 dni przed zakończeniem emisji pierwszego sezonu w stacji TVN) rozpoczęła stacja TVN7. Dotychczas wyemitowano trzy z pięciu sezonów serialu
ciekawostki:
nie bede napewno wypisywac tutaj miliona ciekawostek dotyczacych serialu ale kilka istotnych:
- bracia w serialu jezdza Chevroletem Impalą z 1967 roku, do produkcji serialu kupiono 5 takich samochodow
- strona internetowa Pogromcow duchow o ktorej mowa w jednym z odcinkow naprawde istnieje, sa tam np. filmiki jak sobie poradzic z duchem ktory nas odwiedzi;p;p takie pierdolki;p
- w jednym z odcinkow Dean podaje swoj nr telefonu: podczaas emisji tego sezonu dzwoniac pod ten numer mozna bylo uslyszec: Czesc tu Dean Winchester, nie moge teraz odebrac telefonu (po ang). Nie wiem czy dalej tak jest
-wszystkie tytuły odcinkow sa jednoczesnie tytulami horrorow, badz utworow muzycznych.
Dobra wystarczy;p
Jednym słowem. Z zapartym tchem czekam na sezon nr. sześć.
no i kończąc już -Jensen Ackles rulez;p
okussa a czy trafiłaś na książkę bardziej ogólną, tzn nie ograniczającą się do stworów związanych z naszym krajem? Szukam w necie i jakieś pozycje się przewijają ale może miałaś coś ciekawego w ręku i możesz polecić?
Poza tym chyba uderzę do Ciebie na pw bo tutaj to są niewtajemniczeni i trzeba uważać co się pisze
Szkoda, że takie cudeńka nie dość, że kosztują bajońską sumę to drugie tyle trzeba mieć na paliwo i ewentualne naprawy.
Ja jestem zakochana akurat w Mustangu- Shelby GT500, rocznikowo to samo co Impala, może kiedyś będzie mnie stać..........
Poza tym chyba uderzę do Ciebie na pw bo tutaj to są niewtajemniczeni i trzeba uważać co się pisze

To jeden z tych atutów serialu, dla których go oglądam, samochód z duszą i jedyna "kobieta" z którą Dean jest w stałym związkuokussa pisze:bracia w serialu jezdza Chevroletem Impalą z 1967 roku

Szkoda, że takie cudeńka nie dość, że kosztują bajońską sumę to drugie tyle trzeba mieć na paliwo i ewentualne naprawy.
Ja jestem zakochana akurat w Mustangu- Shelby GT500, rocznikowo to samo co Impala, może kiedyś będzie mnie stać..........
But if you came to see
The truth, the purity
The truth, the purity
- majkelzawszespoko
no tu się zgodzę, a która kreacja najbardziej przypadła Ci do gustu?Estrella pisze:(choć wyjątkowo nie pasuje mi to jak wykreowali wampiry)
Mówię oczywiście o filmowo-serialowej i wiem, że nie będzie to Zmierzch ;d
czosnek nie jest przypadkiem za banalny i głupi jak na wampiry? ; >Estrella pisze:(choć uporczywie degradują czosnek Wariat )