Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Ostatnio tak sobie oglądałam programy muzyczne i natknęłam się na tego wykonawcę. W ucho wpadła mi piosenka ,,BEAUTIFUL MONSTER''. Taka jakaś.. podobna do stylu Michaela. A Ne-Yo bardzo podobnie wygląda. Tak samo zauważyłam, że wiele innych gwiazd się na nim wzoruje. Bardzo mnie to cieszy, widać, że Michael nie odszedł w nie pamięć. A co wy sądzicie o gwiazdach które się na nim wzoruje? I jaka piosenka tych gwiazd się Wam podoba?
Lubię jego piosenkę, właśnie tę .
Ogólnie, to bardzo pozytywne wrażenie na mnie wywarł. Fajnie nauczone ruchy, głos też dobry. Po prostu dobry artysta .
Pamiętam, że miałem gdzieś w .pdf'ie wywiad MJ z kimś. Nie pamiętam z kim i gdzie go mam, jeśli w ogóle gdzieś jest na kompie. Michael zapytany o to kto jest takim dzisiejszym Michaelem Jacksonem, odpowiedział, że właśnie Ne-yo wykonuje kawał dobrej roboty. Może ten wywiad był w 2005-06 roku? Nie mam pojęcia. Wiem, że Michael bawił się IPhone'em podczas wywiadu. Jeśli ktoś wie to niech da mi znać gdzie mogę znaleźć ten wywiad
Wracając do Ne-yo. Nawet lubię 'Closer' i pare innych. Z Rihanną fajna jest piosenka, to było kilka lat temu ale podobała mi się. Pewnie każdy wie, że Ne-yo po 25.06 rozpłakał się podczas swojego koncertu.
Piękny potwór jest naładowany elektroniką i to mi się trochę nie podoba. Dobrze, że Davida Guetty nie ma tutaj bo bym nie słuchał w ogóle tego.
Susie<3 pisze:Plis, oglądnijcie cały teledysk. Na końcu robi coś takiego jak MJ.
Ja widziałem to w TV i nie tylko robi coś takiego na końcu np. na początku pochyla się jak w Smooth Criminal, a w niektórych ujęciach widać białe skarpetki i w ogóle jego strój przypomina ten w którym MJ wykonywał Dangerous.
marcinokor, no wiem ale koniec najbardziej skojarzył mi się z MJ gdy Ne-Yo zrobił ten ruch głową. Ne-Yo ma talent, nic dodać, nic ukryć amj, a ja nic nie słyszałam o tym wywiadzie, ale to nie dziwne. Jak się natknę na niego to wstawię
Ne-Yo się zainteresowałam właśnie kilka tygodniu temu jak obejrzałam teledysk do "Beautifil Monster". Bardzo podoba mi się taniec na końcu i sama piosenka również :)
W kilku jego teledyskach można od razu zauważyć, że wzoruje się na Michaelu. I nawet podoba mi się to co robi. Bo nieraz już się spotkałam z tym, że ktoś naśladuje Michaela, a nie wychodzi mu to najlepiej. U Ne-Yo wydaje się to naturalne.
Z jego piosenek polecam jeszcze "Closer"i "Mad".
Teraz jakoś (wrzesień czy październik) ma pojawić się nowy album Ne-Yo, z którego właśnie pochodzi "Beautifil Monster". Czekam na niego z niecierpliwością
Liczę na to, że jego świeża płyta nie będzie tak naładowana elektroniką jak Beautiful Monster. Teledysk jest ciekawy, choć śmichy są gdy pojawia się tytułowa potworzyca. Zwróćcie uwagę na kroki tancerzy. Jest trzymanie się obiema rękami za krocze przy jednoczesnym poruszaniu ramionami oraz groźne łapy z Thrillera (wybaczcie nazewnictwo).
Ne-Yo jest super!! Nie wiem, pewnie się mylę, ale wydaje mi się, że jako jedyny zrobił tribute dla Michaela/poświęcony jego pamięci.
To naprawdę cudowne, że o tym pomyślał.
Amelia pisze:Zwróćcie uwagę na kroki tancerzy. Jest trzymanie się obiema rękami za krocze przy jednoczesnym poruszaniu ramionami oraz groźne łapy z Thrillera (wybaczcie nazewnictwo).
Dokładnie. Przez wiele lat będziemy widzieli, jak inni będą robić kroki jak on, jak będą próbować pójść w jego ślady. Ale według mnie tron jest na zawsze zajęty przez Michaela
Nigdy nie słyszałam o tym wykonawcy....co do Jego muzyki nie przepadam , wole zdecydowanie rockowe kawałki ....ale widać że facet całe Tribute wykonał tak wiecie z głębi serca............przynajmniej takie odniosłam wrażenie , sama nie wiem może mylne. Bynajmniej ode mnie plusik dla Ne-Yo .
NAZAWSZE w moim sercu!!!!!!MICHAEL JACKSON 1958-2009
Nie mam nic do ne-yo, jednak ciekawią mnie te piosenki, które rzekomo skomponował dla Michaela. Chętnie bym to usłyszała, chociaż jestem prawie pewna, iż by mi się nie spodobały hehe
Piosenka wg mnie niezła, jednak "Beautiful Monster" wydaje mi się lepsza.
A w teledysku jest dużo tańca, czyli to co lubię najbardziej Podoba mi się, jak Ne-Yo wplata w swoje choreografie Michaelowe ruchy
No, mi też się to podoba... ale jakoś... jeśli nie znam za bardzo np wykonawcy jak Ne-Yo to inne jego piosenki mi nie wpadają w ucho, ale tylko pierwsza którą usłyszę. Z Michaelem było inaczej... posłuchałam ,,Bad'' z 50 razy i zebrałam się na odwagę i weszłam na inne piosenki, które również pokochałam. Styl MJ to też mój styl. Innych rzeczy nie mogę słuchać. Jak jestem u przyjaciółki, która jest fanką Nightwisha, puszcza ich płytę i się bawimy. Ale nie to, że zabawkami, tylko przerabiamy plakaty nielubianych gwiazd i tym podobne.. wiecie, jej brat siedzi zawsze przy komputerze (ma 21 lat xD). Ale ja tego Nightwisha nie mogę słuchać. Już jej nic nie mówię, bo nie chcę jej robić przykrości, ale uszy mi więdną...
Też przyznam,że wpadła mi w ucho muzyka Ne-Yo
ma to coś w sobie,napewno odrobine MJ.
Podoba mi sie jego styl i taniec,choć i tak nie przebije Michaela
ma wielki plus za Tribute MJ-widać że szczere
''Dear Michael"
Every day create
your HIStory... 20.09.96-...
Również podoba mi sie ta piosenka i wizerunek Ne- Yo oraz niektóre gesty nawiązujące do Michaela tworzą jedną całosc znakomitego wykonawcy . Bardzo lubie wszystkich naśladowców , znam jeszcza Justina Timberlaka który jest naśladowcą ale lepiej podoba mi sie Jason Derulo i jego piosenka " In My Head" on jest nawet podobny do Ne-Yo ale "In My Head" lepiej wole , pozatym w wideoklipie nawiązuje troche do teledysku " In The Closet " MJ oraz " The Way You Make Me Feel" bo ugania sie za taką laską jak Michael
Bardzo ździera z MJ i dobrze mysle że Michelowi by sie to podobało.
To link z jego klipu http://www.youtube.com/watch?v=UyG1FG3H6rY
A słyszeliście "Smooth Criminal" w wykonaniu Alien Ant Farm ?Rewelacja , polecam , kiedyś nie podobała mi sie ta przeróbka ale jak gdzieś przeczytałam o tym że Michael powiedział o tej piosence iż mu sie bardzo podoba i słucha jej codziennie to i mnie jakoś tak się spodobała :D http://www.youtube.com/watch?v=CDl9ZMfj6aE