Ciekawostki i nowostki z królestwa fanów..

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.

Jak oceniasz stronę główną MJTEAM.PL?

Najlepsza w sieci!
13
21%
Super.
19
31%
Lepsza od poprzedniej.
8
13%
Taka sobie.
16
26%
Beznadzieja.
6
10%

Liczba głosów: 62

Awatar użytkownika
gusiaj

Post autor: gusiaj »

Nowa strona zdecydowanie zmieniła sie na lepsze ;-)
A co do forum weszłam raz i już zostałam. ;-) Luźna atmosfera, fajni ludzie. :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
bercia.bella

Post autor: bercia.bella »

Naprawdę fajna stronka. Pewnie niedługo się zarejestruję. :dance:
<<Głos dostałem od Boga, ale to pozwoliliście żeby świat mnie usłyszał.>>
thewiz

Post autor: thewiz »

Widać ogrom czasu i pracy włożonej w zrobienie tej strony. Mi się podoba ogromnie. Na pewno sama zawartość strony zostanie rozwinięta....o artykuły i inne ciekawe treści ;-).
Detox

Post autor: Detox »

Mimo zmiany hostingu i zakupu domeny problemy nie chcą sie od nas odczepic. Jak sami mogliscie zauważyć strona do 15 nie działała :-\ Było to spowodowane pracami na serwerze ,które sie nie udały. Admin hostingu zacznie prace ponownie jutro o 0.30 do 10.30 i możliwe ,że wyskoczy ten sam błąd więc proszę się nie dziwić jak znowu strony przestaną działać...

Jeżeli nie wiecie co sie dzieje ze stroną wchodzcie na http://www.2ap.pl/forum/ - tutaj są poruszane wszystkie problemy z serwerem i będzie mogli być spokojni - jak przeczytacie co się dzieje.

Pozdrawiam i standardowo zapraszam do rejestracji na forum.mjteam.pl ;-)
Awatar użytkownika
bercia.bella

Post autor: bercia.bella »

Wow! Fajna stronka. Weszłam , zobaczyłam... i się zachwyciłam! :piwo:
<<Głos dostałem od Boga, ale to pozwoliliście żeby świat mnie usłyszał.>>
Detox

bercia.bella pisze:Wow! Fajna stronka. Weszłam , zobaczyłam... i się zachwyciłam! :piwo:
;-) Ciesze się ,że sie spodobała ;-) I niezwłocznie czekam na obecność na forum nenene

Przypominam ,że możecie tutaj także wysuwać swoje propozycje dot. strony ;-) Więc nie spać ;-)
thewiz

Ale MJowisko wolno odespać? Bo ja jeszcze nie odespałam :smiech: .
Detox

thewiz pisze:Ale MJowisko wolno odespać? Bo ja jeszcze nie odespałam :smiech: .
Śpij , śpij ;-)

Tym czasem na strone dodałem całkiem fajną flashową galerie J5 ;-)

EDIT. Strona dzisiaj cały dzień i wczoraj połowe dnia nie działała z powodu problemów z hostigniem :surrender: Chciałbym oznajmić ,że już działa i strona nadal istnieje a zaistniałe problemy nie miałem żadnego wpływu... Chyba czeka nas zmiana serwera...
Detox

Sorry za post pod postem ale ten nowy jest zupełnie na inny temat i nie ma sensu edytować starego tym bardziej ,że był już raz edytowany.. ;-)

Jako ,że pewna idea niektórych fanów MJPT nie została zaakceptowana przez szefostwo(mafię) nie pozostaje mi nic innego jak zwyczajnie wzmocnić konkurencje ;-)

1) Wiele osób narzekało na przejrzystość forum i przytłumiającą ilość działów i tematów. Tak więc uczyniłem i zredukowałem ich ilość ;-) W planach mam kolejne pomysły na przejrzystość forum ;-)

2) Wykonane zostałe nowe intro strony.. Jak zobacze pozytywne komentarze zastąpie je starym ;-) Tym razem nie jest ono jeszcze opublikowane na youtube lecz na samej górze http://forum.mjteam.pl/ oraz na http://mjonline.jud.pl/mjteam.html ;-) Czekam na opinie ;-)

3) Już dawwno temu zainstalowałem skrypt mediawiki ;-) Dzięki niemu możemy się cieszyć wikipedią Michaela czyli Michaelopedią.. Napewno natkneliście się na wiele takich tematycznych wikipedi w internecie.. Jednak bez materiałów nie jest ona wiele warta ;-) Zapraszam do pisania artykułów ;-)

W kieszeni mam miliony pomysłów i 2 miliony razy mniej czasu na ich realizacje.. Niektóre z nich naprawdę są oryginalne - przeglądając google nie natrafiłem na nic podobnego.. Jak będę brał się za coś poważnie to poinformuję ;-)
thewiz

Mi szczególnie podoba się Michaelopedia i w ramach wolnego czasu na pewno postaram się napisać jakieś artykuły z przeznaczeniem do niej ;-).
Ech, dlaczego dzień nie ma 48 godzin?
Mandey

Post autor: Mandey »

Z ciekawości dziś wszedłem na to forum i oniemiałem.
Uważam, że gdyby MJ żył i dorwał Cię w swoje łapska to stłukł by Cię na kwaśne jabłko za piractwo jakie tam uprawiasz. Linki do pobrania albumów oficjalnych itd. Brak mi słów na to wszystko. Rozumiem, rzeczy naprawdę trudno dostępne ale podstawowe płyty, które można kupić wszędzie?
Starsza siostra nie wytłumaczyła Ci, że piractwo jest beee?

Sprawę trzeba obgadać z resztą moderatorów, bo MJPT nie toleruje piractwa.
MJPT > Detox i jego temat > Jego Forum > Odpowiedni dział > Piractwo :knuje:
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
thewiz

Człowieku, najpierw warto poczytać przepisy prawa i się zastanowić, a potem wyskakiwać z oskarżeniami. Na przykład mógłbyś udzielić sobie odpowiedzi na pytanie, czy podawanie linka do serwera, na którym ktoś umieścił określony plik jest penalizowanym w polskim prawie rozpowszechnianiem utworu. Przyjmując, że osoba podająca linka czyni to w dobrej wierze i nie zakłada, że plik zostanie ściągnięty przez osobę nieuprawnioną celem osiągnięcia korzyści majątkowej. Przyszło Ci do głowy, że w istocie trzeba byłoby ustalić osobę, która wprowadziła w plik na odpowiedni serwer, a w dalszej kolejności miejsce rozpowszechnienia pliku. Oczywiście mając świadomość tego, że większość tego typu serwerów jest zlokalizowanych gdzieś w Azji. Jak widzisz, w tym miejscu już udzieliłam Ci odpowiedzi na pytanie, kto pliki rozpowszechnia.

Ponadto, jeżeli chciałbyś komuś coś skutecznie zarzucać, to na pierwszy ogień zaczęłabym od google, zgodnie z Twoją logiką giganta w zakresie nielegalnego rozpowszechniania plików. Również właściciel tego forum mógłby na podstawie Twoich wywodów być pociągnięty do odpowiedzialności za tolerowanie szeregu linków umieszczonych w tutejszym dziale download.

Swoją drogą to zabawne, bo dosłownie dziś rozmawiałam na ten temat z prokuratorem zajmującym się przestępstwami gospodarczymi :smiech: .

Polecam Ci następującą lekturę (nie jest to lektura prawnicza, więc łatwo zrozumieć wykładnię podstawowych regulacji w tym zakresie), która być może pomoże Ci w uporządkowaniu galimatiasu związanego z wykładnią przepisów prawa autorskiego:

Artykuł:
http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiado ... 48532.html

Oraz książka, w szczególności poruszająca w szerokim zakresie kwestię dozwolnego użytku:
http://www.futrega.org/wk/

W związku z powyższym jestem zażenowana ^^^^^ postem i w ogóle całą sytuacją naskakiwania publicznie na mojego brata.

PS. Ja się generalnie w sprawie naruszania przepisów prawa autorskiego nie wypowiadam, ale nie mogę znieść wyrażania opinii przez osoby, które nie znają przepisów a już stawiają zarzuty.
Mandey

Post autor: Mandey »

Ej no. Twój brat to już duży chłopak. Nie umie sam odpowiedzieć?
A więc człowieku... mam gdzieś całą tą procedurę piracenia. Tu chodzi o dobry smak. Oryginały, które są dostępne w każdym sklepie muzycznym? No nie bądźcie śmieszni bo to jest piractwo największego kalibru. To jest pierwsze forum MJa w necie, które okrada własnego idola. Na pięciu forach bywam i jeszcze tego nie widziałem bo chyba najzwyczajniej w świecie twórcy tych for mają szacunek do twórczości idola.

Odnośnie sprawy... Omówiliśmy ją w gronie moderatorów forum i co za tym następuje, użytkownik Detox otrzymuje ostrzeżenie za propagowanie piractwa.
Druga sprawa jest taka, że prosimy oto by piractwo ze swojej strony usunął. Jeśli tego nie zrobi (a ma do tego prawo) otrzyma bana na konto a informacje o jego forum zostaną usunięte z MJPT. Tym samym będzie mógł sobie piracić do woli ale bez naszego udziału. Jak sprawa się ma pokazywałem wcześniej.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Detox

Mandey pisze:Ej no. Twój brat to już duży chłopak. Nie umie sam odpowiedzieć?
A więc człowieku... mam gdzieś całą tą procedurę piracenia. Tu chodzi o dobry smak. Oryginały, które są dostępne w każdym sklepie muzycznym? No nie bądźcie śmieszni bo to jest piractwo największego kalibru. To jest pierwsze forum MJa w necie, które okrada własnego idola. Na pięciu forach bywam i jeszcze tego nie widziałem bo chyba najzwyczajniej w świecie twórcy tych for mają szacunek do twórczości idola.

Odnośnie sprawy... Omówiliśmy ją w gronie moderatorów forum i co za tym następuje, użytkownik Detox otrzymuje ostrzeżenie za propagowanie piractwa.
Druga sprawa jest taka, że prosimy oto by piractwo ze swojej strony usunął. Jeśli tego nie zrobi (a ma do tego prawo) otrzyma bana na konto a informacje o jego forum zostaną usunięte z MJPT. Tym samym będzie mógł sobie piracić do woli ale bez naszego udziału. Jak sprawa się ma pokazywałem wcześniej.
Mógłbym odpowiedzieć ale niestety dopiero teraz wróciłem do domu i jestem zszkowany tą sytuacją...

Po 1: Co ma wspólnego moja strona z moim kontem na MJPT?? Osobiście znam osoby ,które popełniają różnego rodzaju przestępstwa no i może dacie im bana?? WTF?? Może powiecie jaki punkt regulaminu złamałem??

Po 2: Tak jak już moja siostra wyżej napisała.. Nie odpowiadam za to co jest umieszczone na stronie.. Jakbyś był dobrze widzący to byś się doczytał napisu: Serwis MJTEAM nie odpowiada za treści umieszczone na stronie.

Po 3: Zapraszam tutaj: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewforum.php?f=11 :wariat: Jakby ktoś na was doniósł do ZAiKSu to byście mieli nie lada problemy.. A ja w przeciwieństwie do was bym ich nie miał bo??? Nie jest to mój upload ani nie mam nic z tymi plikami wspólnego.. A wy macie...

Po 4: No i co z tego ,że wy macie jakieś rzadsze pliki?? To działa dokładnie na odwrót niż myślisz.. Nim plik jest trudniej dostępny tym wytwórnia daje za to większe kary bo nie zależy jej na rozpowszechnianiu pliku. To widać na przykładzie youtube. Zawsze jak ktoś wrzuci coś rzadkiego to jest odrazu blokowane a piosenki nie.

Po 5: Muzyka Michaela to część strony przeniesiona ze starej części czyli tej co robiłem rok temu.. Teraz w mnogości innych funkcji wcale nie widzę potrzeby umieszania tych treści ,gdyż niewiele osób z nich korzysta.. Dlatego usuwam wszystkie piosenki Michaela i do posłuchania na stronie i do downloadu

I co z tego wynika?? Sami jesteście większymi piratami ode mnie a mnie o to oskarżacie i to jeszcze daliście mi za to ostrzeżenie...

Może Ci przyblize zupełnie inną sprawę..
Rafał - założyciel MJPT wyszedł jakieś 2 tygodnie temu z propozycją... uwaga - połączenia się MJPT z MJTEAM. Polegało by to na tym ,że strony MJTEAM i MJPOLISHTEAM to byłyby by te same strony działające pod tym samym adresem.. W tym układzie sił ,zarówno na MJTEAM jak i na MJPT znajdowałoby się to samo.. Czyli to za co teraz dałeś mi ostrzeżenie... I jakoś jemu to specjalnie nie przeszkadzało.. Idea ta została jednak odrzucona przez mafie z powodu tego ,że chciałem zachować swoje forum..

Krótko mówiąc:
To wszystko co napisałeś na mnie tyczy się także WAS a nawet bardziej was niż mnie. Zalecam więc danie po ostrzeżeniu dla wszystkich ,którzy wrzucili jakiś nielegalny plik w dziale Multimedia.. Jeżeli tego nieuczynicie to dla mnie jesteście totalnymi hipokrytami - dokładnie takimi samymi ,którzy niszczyli Michaelowi życie.. Ja juz usunąłem nielegalne treści ze strony ,wiec nie macie mnie o co oskarżyć (nawet jakbym nie usunął to byście nie mieli).. A ja was o co mam.. Oczywiście nie będę tego robił bo oprócz was jako moderatorów linki wrzucali też normalni ludzie tacy jak ja.

Poza tym.. Michael już nie żyje ,więc nic na tym nie tracił ,że były te linki umieszczone.. Traciło co najwyżej Sony ,którego ponoć tak nienawidzicie. A wy... Wrzucaliście już nielegalne materiały za życia Michaela.. I wtedy owszem - Michael na tym tracił.. Hipokryzja się przejawia na każdym kroku..

Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie i proszę albo o usunięcie mi ostrzeżenie albo danie go wszystkim - łącznie z wami ,którzy wrzucili coś nielegalnego w dziale Multimedia..

Pozdrawiam,
Detox
thewiz

Podsumuję to tylko tak: trzeba jeszcze wiedzieć, czym jest piractwo, a nie uzależniać tę kwestię od dobrego smaku, Twojego czy kogokolwiek innego. Szkoda, że nie odniosłeś się do tego co napisałam, ponieważ kwestia nie jest tak jednoznaczna jakby mogło się wydawać. Dalej brniesz w zaparte, twierdząc, że mój brat kogoś okrada, a to jest wierutna bzdura, ponieważ tego nie robi. Detox nikogo nie okrada i nie jest piratem. Proszę, zeedytuj swojego posta, nie pisz publicznie że ktoś jest złodziejem, chyba czujesz że jest to nie na miejscu.

Co do ostrzeżenia to moim zdaniem wystarczyło porozmawiać, poprosić o usunięcie kontentu, a nie od razu wlepiać kolejne, tym bardziej w kwestii co najmniej dyskusyjnej, co myślę że rzeczowo wywiodłam powyżej. Takie błyskawiczne działanie bez próby choćby rzeczowej dyskusji jest niestety ostatnio częste na forum, a ja do tej pory totalnie milczałam - po części dlatego, że mnie coś nie dotyczyło i nie chciałam się mieszać.

Twój moim zdaniem bardzo arogancki komentarz dotknął mnie do żywego i miał prawo mnie dotknąć z uwagi na treść tego co napisałeś. Tymczasem zamiast dialogu i współpracy, próby wypracowania wspólnie akceptowalnych ścieżek otrzymujemy napięcie. Tym bardziej, że ostrzeżenie zostało dane wraz z postem świadczącym o braku ustosunkowania się do tego, co napisałam. Czyli jak, zrobiłam to bez celu, nikt nawet nie spróbował zrozumieć? Czy w sumie bez znaczenia by było, co bym tam zamieściła? I tak będziesz twierdził swoje, że w Twojej opinii coś jest piractwem i tyle?

Oskarżanie kogoś o cokolwiek moim zdaniem również może być niesmaczne. Z tego wynika, że na poziom braku smaku mamy się licytować? Naprawdę wolałabym w takie dyskusje nie wchodzić, to forum dla mnie zawsze było synonimem prowadzenia dyskusji na poziomie, a nie na zasadzie - tak bo tak, bez znaczenia co Ty powiesz tudzież napiszesz.

Swoją drogą tych linków z tego co wiem nie było na forum. Kolejna sprawa, która zasługuje na sprostowanie. Po trzecie mój brat potrafi idealnie odpowiedzieć. Być może robię to w tym miejscu z uwagi na pokrewieństwo, a być może z uwagi na wybrany zawód. Nie można mi tego prawa odebrać.
ODPOWIEDZ