1. Kropka powinna znajdować się po cudzysłowie zamykającym cytat Michaela.
2. Przed wyrazem "dając" konieczny jest przecinek.
3. Po wyrazie "wydarzenie" również wymagany jest przecinek.
Pozdrawiam

mi też ta data śmierci się nie podoba i to nie ma znaczenia ,że believers czy nie ..po prostu data śmierci kojarzy mi się z nagrobkiem a to nie jest przecież miejsce pochówku MJ:( Wiadomo ,że smutno się robi jak się na to patrzy..BasiaM pisze:może warto aby zamiast daty śmierci był napis forever:
To ja też przyczepię się do kropek ;)component pisze:Kilka uwag stylistyczno-gramatycznych:
1. Kropka powinna znajdować się po cudzysłowie zamykającym cytat Michaela.
2. Przed wyrazem "dając" konieczny jest przecinek.
Pozdrawiam
Potwierdzam:)ioreta pisze:W liczbie 100 000 nie powinno być kropki. Tak zalecają poloniści ;)
Zgadza się.component pisze:1. Kropka powinna znajdować się po cudzysłowie zamykającym cytat Michaela.
Component ma rację, aczkolwiek... można zasady pisowni zinterpretować dwojako. W zapisie linearnym (zwyczajnie zapisanym zdaniu) wszelkie znaki interpunkcyjne są konieczne. Inaczej jest w przypadku zapisu nielinearnego, czyli wtedy, gdy zdanie (jego części) zapisane jest w kilku linijkach, lub poszczególne wyrazy rozrzucone są po całej stronie. Wtedy interpunkcję można pominąć. Dałoby się to zastosować w przypadku płyty, bo jak sami możecie zobaczyć - mamy tam taki właśnie nielinearny zapis.component pisze:2. Przed wyrazem "dając" konieczny jest przecinek.
wtedy byłoby (w moim mniemaniu) składniejNa zawsze żywy w naszej pamięci
i naszych sercach..."