Teledyski Michaela zablokowane dla Polaków!

O Michaelu rozmowy luźne.
Awatar użytkownika
_Nicole_

Teledyski Michaela zablokowane dla Polaków!

Post autor: _Nicole_ »

Kilka dni temu weszłam na youtube ki pomysłałam a włącze sobie thrillera i weszłam a tu nagle:
,,Ten film wideo zawiera treść od partnera Vevo, który zablokował go w Twoim kraju na mocy praw autorskich.''
Moim zdaniem tak nie powinno byc bo wśród zablokowanych teledyskow pojawily się np. Billie Jean Thriller i Bad
Nie zaczęsto puszczaja je na MTV a teraz jeszcze to
To troche dziwne prawda ?
:mj: Smooth Criminal :mj:
Nicole .......
She was more like
a beauty queen from a movie scene. I said don´t mind, but what
do you mean I am the one who will dance on the floor in the round
? She said I am the one who will dance on the floor in the round. [...]
Awatar użytkownika
KarolinaMandolina

Post autor: KarolinaMandolina »

Youtube w Polsce wykorzystuje jakas lukę prawną i nie płaci t.zw. royalities..W większości Państw youtube płaci artystom za odtawarzanie muzyki..to jest np. kilka centów za jedno odtworzenie..

Natomiast w Polsce tak nie jest. Polskie MTV tez nie płaci, bo nadaje przez UK i omija prawo co jest skandalem od wielu lat i artysci sa wkurzeni. Dlatego wiekszość oficjalnych kanałów nie może byc wyswietlana w Polsce.

Wyobrazcie sobie tez taka sytuacje, ze pewni artysci w Polsce zrobili hit letni, ktory mial 11 mln obejrzen.
Przyjechal szef youtuba i pogratulowal im, byl oficjalny obiad i mowil, szkoda ze jestescie w Polsce bo w innej sytuacji przywiozl bym wam czek na milon dollarów. :) Jest to smutna prawda z której przychodzi sie polskim artystom gorzko smiac.

-> temat posprzątany 6 września 2010.
mav.
ODPOWIEDZ