Michael -chórki/backgroundy

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Post Reply
TheFunkyDaria

Michael -chórki/backgroundy

Post by TheFunkyDaria »

Nie znalazłam odpowiedniego tematu.
Chciłam się dowiedzieć, czy to prawda, że MJ śpiewał chórki/backgroundy (nie wiem jak to się nazywa po polsku) do piosenki Minute by minute, What a fool believes i Takin' it to the streets?
Znalazłam bowiem taką informację
Michael claims he sang background vocals on Minute by Minute, What A Fool Believes, and Takin' It To The Streets.. is this true. i don't believe it ??
na jakimś forum,
oraz taką
"What a Fool Believes" is a song written by Michael McDonald and Kenny Loggins. The best known version was recorded by The Doobie Brothers for their 1978 album Minute by Minute (with McDonald singing lead vocals and Michael Jackson backing voice).
na wikipedii.

Była jeszcze wzmianka o piosence All I do Steviego Wondera.
he also song back up for a Stevie Wonder song called ALL I DO...
when a member of the Ojays called in to Steve Harvey to pay
tribute to him... he told that story of the Ojays and Michael doing
backup for that song for Stevie...
To prawda?

I ostatnio, słuchając piosenki Don't stand another chance Janet, usłyszałam jego głos. A raczej "hee-hee" i "don't stand another chance, babe".

Czy istnieje jakiś spis, czy strona, cokolwiek, gdzie można się dowiedzieć, w jakich innych piosenkach, już nawet nie tego zespołu, Michael śpiewał chórki/backgroundy?
Jeanne

Post by Jeanne »

O tych pierwszych trzech piosenkach, przyznam się, że nie słyszałam. Dwie pozostałe owszem - Michael brał udział w nagraniu ich.

Osobiście dysponuję poniższymi nagraniami, w których możemy usłyszeć Michaela w chórkach:

Brandy - It's not worth it
Dave Mason - Save me
Donna Summer - State of independence
Joe King Carrasco - Don't let a woman (Make a fool of you)
Paul McCartney - The man
Quincy Jones - The dude
Quo - Quo funk
Rebbie Jackson - Centipede; Fly away
Rockwell - Somebody's watching me
Siedah Garret - Groove of midnight
Stevie Wonder - Get It; All i do
Post Reply