Dance team'owanie w Łodzi :)

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Gusia_19

Post autor: Gusia_19 »

Ale z resztą widać że na początku dużo osób interesowało się tematem, potem nagle zainteresowanie tematem spadło i jakoś tylko pare osób udziela sie teraz w temacie i nie ma co i z kim ustalać(pisze za mało ludzi), a nikt nie będzie decydował za wszystkich :surrender:
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

Gusia_19 Ten najbardziej znany ma taką i jakoś im wyszło a więc i nam pójdzie..chocairz oni mieli próby pewnie:D Lepiej powiedz jaką wersję Thrillera wolisz- to będzie bardziej pomocne, bo trzeba to wybrać i to szybko ;)
megi1013
W wersji z teledysku w międzyczasie MJ robi jeszcze jakieś "wygibasy" :D Wersja z tego tutorialu będzie najlepsza i na serio bezpieczniejsza, bo chyba nie mamy zamiaru robic tego wielgaśnego wymachu nogą przez którego po 1 można się przewrócić a po 2 wybić komuś zęby ;) no czyli zgadzam się z Tobą ;)
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Gusia_19 Sądzę, że jak nikt się nie wypowiada to właśnie trzeba zdecydować. inaczej ani my ani oni nie będą znali tej wersji ktorą tańczymy. Dzisiaj wieczór ostateczna narada ;))
Sory za dwa posty pod sobą
Awatar użytkownika
Gusia_19

Co do Thrillera to ja umiem TTW, ale z teledysku moge się nauczyć ;-) tzn. ten fragment z choreografią.
Co do wersji zamieszczonej przez Eta jeśli chodzi o rozliczenie kroków ok, ja na flash mobie miałam podobne, tylko brdziej chodzi o ruchy żeby były jak w teledysku, bez "wygibasów" :smiech: które mógłby robic jakiś nasz "nadworny" Majkel :smiech:, którego chyba nie mamy, moze tancerz, chyba ze ktoś inny chętny? Ale to już jak tam chcecie. Mnie tylko załamuje że niektórzy umieli by trzy wersje jednego układu glupija
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

hah dobra niech będzie ta wersja co ten chinczyk tanczy bo jak te wygibasy mialyby dojsc do skutku to proba bylbay jeszcze bardziej potrzebna zeby sie dowiedziec w ktorym momencie ma sie reszta "zmrozić" i do jakiego momentu :D buahaha :D

Thriller to zaraz poszukam jakiejs wersji. Bo TTW raczje nie dojdzie do skutku bo to jest cala piosenka ;) Dance teamy potrafia ja to wiem ale tu chodzi o szarych człowieczków ktorzy maja dobre checi a przyswajanie kroków powolne ;))
the Drill od Travisa.
Awatar użytkownika
megi1013

Post autor: megi1013 »

http://www.youtube.com/watch?v=wWozpTF5 ... re=channel proponuje z tego możemy się uczyć Thrillera, może facet nie pokazuje ruchów tak bardzo dokładnie ale każdy mniej więcej wie o co chodzi.
Więc Beat it od Chińczyka.
The Drill od Travisa
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Słuchajcie a przewidujemy jakąś próbę?Bo jeśli nie to ja rezerwuję miejscówkę w ostatnim rzędzie :smiech:
Proponuję powołać komisję nadzorującą projekt żeby potem na miejscu się nie okazało że nikt temu nie przewodniczy,wszyscy się rozejdą a po zlocie będzie wiecie co....a dlaczego nikt nie dylał?Chodzi o to żeby ludziom dać cynka w którym momencie się zbieramy ;-)
Ktoś na ochotnika?Gusia_19?,La_Pantera_Rosa?

Został już tylko tydzień nenene

P.S.Chciałabym jeszcze dodać że na zlocie będzie na pewno dużo osób spoza forum i dla nich zobaczenie fanów w takiej akcji będzie mega przeżyciem,więc wiecie.....wszystko powinniśmy dograć bez żadnych niespodzianek.Kto załatwi muzykę?
Obrazek

La_Pantera_Rosa pisze:Thriller to zaraz poszukam jakiejs wersji.
(1:38- 3:48) http://www.youtube.com/watch?v=UgHE4hbzn5E gość który tańczy Thrillera. Moim zdaniem tu widać wszystko, a w teledysku są przerwy kiedy MJ nie pokazują co robi.
A tu teledysk (3:56- 5:53) http://www.youtube.com/watch?v=D-nSCb9MnPM Wkórzyłam się bo $ony zablokowało ileś filmików z "Thirllera" :rocky: , a ten na razie aktywny.
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Jeanny100 Moja koncepcja jest taka.

Miało być jakieś spotkanie integracyjne. Po tym spotkaniu myśle będzie gdzieś godzina 16-17( Jeśli ludzie się o 15 zbiorą.. niewiadoo czy wszystkim pasuje itp itd). Idziemy przed kino na próbę bo tam nikt nie będzie widział na tym dziedzińcu, ale jak nas dużo wyjdzie to może być nieco ciasno ;). Idziemy na ulicę Piotrkowską na deptak i tam tańczymy.

Próba nie powinna trwać więcej niż 45 minut- tak sądzę.
Ze wszytskim wyrobimy się do 19 :)
Chociarz może jeszcze tak być, że nie będa nas pod tym kinem trzymać wtedy czysto teoretycznie trzeba będzie załatwić sprawę, znacyz się omówić. Jeśli to a być flash mob i wszytskei osoby nie będą znały wszystkich 3 ukladów musimy je jakoś ułożyć
1. Beat It
2. The Drill
3.Thriller
tak mi jakoś pasuję nie wiem sama czemu. Macie inną propozycję?
Jeszcze jest problem z Beat It a mianowicie: Tańczymy pierwszą zwrotkę i refren, czy tylko tą rzeczywistą sekcję taneczną??

Co do thrillera proponuję tą wersje :http://www.youtube.com/watch?v=v5hxwIYc ... re=related z dance along a więc szkoła Travisa ;)) heh tak najłatwiej po mojemu ;) i tutaj już spór może być rozwiązany

Jeszcze kwestia jedna : między piosenkami musi być trochę luzu aby sie ustawić

ja nie czuje sie jakąś przewodniczącą tylko troche zorganizowania musi być. ZOSTAŁ NAM TYDZIEŃ !!!!!!!!! O ZGROZO :O

P.S. Patrzcie jak ten chłopak tyłeczkiem rusza :D :dance: :smiech:

No zobaczymy czy lud zgadza się na taką wersję
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

http://www.youtube.com/watch?v=2h8h6LqI ... re=related to jest też dobre tylko troche szybkie :)
Awatar użytkownika
Eta

Post autor: Eta »

Tan pan jest Tajwańczykiem nenene
Po poście megi1013ucieszyłam się, że jest w końcu ostateczna wersja, bo te wieczne i wciąż nie kończące się rozmowy na temat co i jak tańczymy są przyczyną ogromnego spadku zainteresowania tematem- z prywatnych rozmów wiem, że ludzie najzwyczajniej w świecie zniecierpliwili się tym, że ciągle ktoś ma jakieś ale i nie można znaleźć rozwiązania. Nie rozumiem po co Wy wciąż utrudniacie sprawę.
Podałam linka do Thrill the World, bo dziewczyna bardzo dokładnie tłumaczy kroki, a w ostatnich filmikach tańczy- nie jest to wcale takie trudne, poza tym link był podany jakiś czas temu i można było spokojnie się do tego czasu nauczyć. Ponadto kroki się powtarzają, więc wystarczyłoby, żeby na przodzie stanęli Ci, którzy je pamiętają.
Ponadto jeszcze raz powtarzam- to, że wynikną jakieś różnice, to chyba nie jest aż tak istotne. Ja chcę po prostu zatańczyć dla Michaela i dla innych fanów jego twórczości.Pokazać, że można się przy tym świetnie bawić. Myślę, że to byłby dobry sposób uhonorowania go- nasze uśmiechnięte twarze i radosny taniec.

Pozdrawiam,
WiolEta.

P.S.Ktoś pytał ile osób weźmie w tym udział- szczecińska ekipa przyjedzie w co najmniej 8 osobowym składzie, z czego 7 to fani, którzy mają zamiar zatańczyć, aczkolwiek są już mocno niezadowoleni z braku ostatecznych ustaleń.
[*][*][*] na zawsze w moim sercu
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Eta co zrobisz jak polowa zatanczy w lewo a polowa w prawo wpadając na siebie ?? hah :D :smiech:
Nikt sie raczej nie uczyl Thrillera ten co nie umial, bo nie bylo zadnej wersji ustalonej.
Jak tańczymy dla MJa to ja tym bardziej chce zeby nam wyszlo jak najlepiej hah :D

No ale...
Róbta co chceta...ehhh
Awatar użytkownika
Kama

Post autor: Kama »

Szczecin zatańczy

THRILLER - Thrill the World
BEAT IT - tribute Sztokholm
THE DRILL - Travis Payne

:dance:
Obrazek
"You are not alone I am here with you Though we're far apart You're always in my heart"
Zawsze będziesz w sercu mym...
Awatar użytkownika
Gusia_19

La_Pantera_Rosa pisze:Co do thrillera proponuję tą wersje :http://www.youtube.com/watch?v=v5hxwIYc ... re=related z dance along a więc szkoła Travisa ;)) heh tak najłatwiej po mojemu ;) i tutaj już spór może być rozwiązany
Dobre, patrzyłam na ostatni ich filmik i całkiem dobre nie ma specjalnych odchyleń między nimi a teledyskiem :dance: W końcu to Travis ;-)
Eta pisze:że ciągle ktoś ma jakieś ale i nie można znaleźć rozwiązania. Nie rozumiem po co Wy wciąż utrudniacie sprawę.
Nikt sprawy nie utrudnia, ale widać sugestie innych ma się gdzieś i uznaje się swoją za słuszną, nie wyraża się zdania od razu co robimy jeśli są inne sugestie do rozparzeenia, aby zobaczyć czy tak lepiej czy tak. Tylko potem się wparuje do tematu i mówi że ludzie utrudniają. Nie utrudniają tylko chcą dialogu żeby coś ustalić, jeśli ktoś ma inną wizję.
Awatar użytkownika
Kama

Post autor: Kama »

Gusia_19 pisze:Nikt sprawy nie utrudnia, ale widać sugestie innych ma się gdzieś i uznaje się swoją za słuszną, nie wyraża się zdania od razu co robimy jeśli są inne sugestie do rozparzeenia, aby zobaczyć czy tak lepiej czy tak. Tylko potem się wparuje do tematu i mówi że ludzie utrudniają. Nie utrudniają tylko chcą dialogu żeby coś ustalić, jeśli ktoś ma inną wizję.
w takim razie takie debaty powinniśmy zacząć dwa lata temu teraz został tydzień i jest już troszkę za późno na nauki
więc czas podjąć konkretne decyzje bo takie dywagacje sprawy nie polepszą

my chcemy zatańczyć i zatańczymy :dance:
Obrazek
"You are not alone I am here with you Though we're far apart You're always in my heart"
Zawsze będziesz w sercu mym...
ODPOWIEDZ