Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
JuliaM pisze:Mam zamiar kupić kolejną płytę, tylko zastanawiam się jaką. Hmm... :D
Ja bym na twoim miejscu kupiła albo płytę Dirty Deeds Done Dirt Cheap
albo Back In Black.
Jeanne pisze:Mama wybrać tylko jednego? Bojowy -wojna no dobra... Angus
Niekoniecznie jednego
Jakie podobne zespoły do AC/DC jeszcze lubicie ?
Ja jak już wspomniałam lubię m.in Kiss, Van Halen, Motley Crue, Iron Maiden, Accept, Whitesnake, Twisted Sister...
Ale zdecydowanie moim ulubionym zespołem jest AC/DC !
straaaasznie..nie lubię... na samą myśl o usłyszeniu Iron Maiden robi mi się słabo.Po przesłuchaniu Rainmaker dwa razy nigdy nie powróciłam do tego zespołu...kiedyś jeszcze puścili jakąś ich piosenkę w filmie i to już było potwierdzenie,że to zdecydowanie nie dla mnie zaspół
za to bardzo lubię jeszcze gunses roses ;) mmm Paradise City,Don't Cry,Sweet Child O' Mine i piękny Axl Rose
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Fanom AC/DC polecam zespół Airbourne (bardzo współczesny) - niemalże klony naszych mistrzów. Ich pierwsza płyta "Running wild" wcisnęła mnie w siedzenie i nie puszczała do ostatniej nuty. To wspaniale, że dzisiaj można tworzyć taką muzykę.
Również polecam zespół Answer i płytę "Rise" - mieszanka Led Zeppelin i AC/DC. Mam nadzieję, że rosną nam następcy
ja uwielbiam AC/DC! wychowałam się przy Led Zeppelin, AC/DC, metallice i guns n' roses. najbardziej lubie T.N.T, you shook me all night long, touch too much, back inblack i highway to hell. na chwilę obecną słucham głównie kaset, głównie z braku kasy na płyty, zbieram na gitare, ale wbrew pozorom kasety nie mają gorszego dźwięku niż płyty cd :)
Dzisiaj (3 września) o godz. 22:10 będzie nadawany koncert AC/DC:
Rockowy początek nocy, AC/DC - Live at The Hippodrome 1977
AC/DC zostało założone w Sydney w 1973 roku, przez braci Angusa i Malcolma Youngów. Zespół sprzedał ponad 200 milionów albumów na całym świecie, wliczając w to ponad 69 milionów w samych Stanach Zjednoczonych.. W programie obejrzymy koncert AC/DC z 1977 roku, który prezentuje początkowy etap twórczości pionierów hard rocka. Wokalistą grupy jest tutaj Bon Scott, który zmarł trzy lata później w 1980 roku.