W związku z komputerem.

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Oczywiście chodziło mi o system operacyjny, bo w nim tkwi przyczyna.
Dzięki amj za doprecyzowanie.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Hejka mam mały problem .

a mianowicie gdy najezdzam kursorem na ikonke dysku C wyskakuje mi:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

... aby odworzyc musze wchodzić poprzez eksploruj

...wiecie jak to naprawić..?
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Man in the mirror pisze:wiecie jak to naprawić..?
ten sam problem jak kolega wyżej, format dysku potrzebny.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJkacper

Re:

Post autor: MJkacper »

A jak sformatuje tą partycje na której jest Windows to będę go dalej miał czy muszę instalować?
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

No tu chodzi przecież tylko i wyłącznie o zainstalowanie windowsa na nowo. 30 minut roboty a pomaga na każdą tego typu usterkę. Po drugie dobry antywirus i przeskanowanie całego dysku (wszystkich partycji) w poszukiwaniu wirusów, które te usterki powodują. Są to niewielkie wirusy, ale szkody które wyrządzają są bardzo denerwujące.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MacJack50

Program do tworzenia filmików

Post autor: MacJack50 »

Witam mam wielką prośbę: Czy zna ktoś z Was program do tworzenia filmików , edycji etc , który jest sprawdzony oraz bardzo dobry.Bawiłem się już w Ulead VideoStudio oczywiście w WIndows Movie Maker'ze, Pinnacle VideoSpin itd.Lecz poszukuję czegoś innego , czegoś sprawdzonego przez innych i godnego uwagi.A więc w jakich programach tworzycie filmiki ?
Z góry dziękuję.

mzs -> kolego szukamy odpowiedniego tematu zanim utworzymy nowy.
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Detox

Re: Program do tworzenia filmików

Post autor: Detox »

MacJack50 pisze:Witam mam wielką prośbę: Czy zna ktoś z Was program do tworzenia filmików , edycji etc , który jest sprawdzony oraz bardzo dobry.Bawiłem się już w Ulead VideoStudio oczywiście w WIndows Movie Maker'ze, Pinnacle VideoSpin itd.Lecz poszukuję czegoś innego , czegoś sprawdzonego przez innych i godnego uwagi.A więc w jakich programach tworzycie filmiki ?
Z góry dziękuję.

mzs -> kolego szukamy odpowiedniego tematu zanim utworzymy nowy.
Jeżeli chodzi Ci tylko o montowanie filmów z ładnymi przejściami itd. to najlepszy będzie Sony Vegas. Jeżeli zależy tobie na czymś bardziej "kinowym" np. jakieś kule energi , fale ognia czy pioruny trzymane w rękach to polecam Adobe After Effects. ;-)
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Post autor: Dama Kameliowa »

Ostatnio dzieje się u mnie coś takiego:
Jeżeli cokolwiek wcisnę, czy to ikona, czy strona internetowa raz, klika się samo 5 razy. Nie daj Boże nacisnąć 2 razy, wtedy się wszystko blokuje.
Wirus?
Awatar użytkownika
megi1013

Post autor: megi1013 »

Mam taką prośbę, nie wiem czy to odpowiedni temat, jeśli nie to proszę przenieść.
Czy jest ktoś kto mógł by mi zremixować 3 piosenki ze sobą, jeśli umie i się na tym zna? japrosic

Jeśli tak to proszę pisać na PW, wtedy napiszę co i jak. :)

Pozdrawiam
Obrazek
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

amj pisze:
billiejean89 pisze:Możesz mi powiedzieć jakiego programu do tego używasz?
Oczywiście. Z YouTube.com zawsze ściągam za pomocą Save2pc. Bardzo fajny program ;-) Ciężko go znaleźć na necie wersję jakiej się poszukuje. Przynajmniej ja miałem problemy. Dlatego wrzuciłem, żeby każdy mógł sobie pobrać. Jest w jednym pliku. Nie trzeba instalować. Można ściągać w różnych formatach np.: .avi, .mp4, .3gp, .mp3. Jest też opcja High Quality do zaznaczenia przed ściąganiem ale nie wiem ile to daje.

MediaFire - POBIERZ

Pozdrawiam ;-)
Mam prośbę. Ściągnęłam ten program i chciałam zacząć ściągać filmy ale w momencie jak klikam "Get video" pojawia mi się : HTTP:/1.1 404 Not Found Error3. Może ktoś mi wyjaśnić co mam dalej zrobić bądź podać jakiś inny -podobny- program?
Awatar użytkownika
--Mati--

Post autor: --Mati-- »

Ja do ściągania z YT polecam stronę downtube.eu

Wkleja się link, akceptuje skrypt java, i ściąga. Potem trzeba tylko skonwertować to interesującego nas formatu (polecam Total Video Converter).

Programy takie jak wyżej typu VDownloader często mają problem z pobraniem (jest problem z adresem url). Sposób, z którego ja korzystam nigdy mnie jeszcze nie zawiódł.
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Mam kolejny problem z moim komputerem ;/ Gdy chce włączyc przeglarke (mam Mozille Firefox) pojawia mi się taka ramka

Obrazek

Klikam OK i pojawia się taka:

Obrazek

Znowu OK i taka:

Obrazek

Muszę kliknąc pare razy i wtedy się odpala. Robi sie tak za każdym razem kiedy chce otworzyc nowe okno, np też jak pisze e-mail.

Błagam, pomóżcie mi, bo już nie moge z tym.
Obrazek
Awatar użytkownika
AgnesJackson

Post autor: AgnesJackson »

Witam!
Mam do Was ogromną prośbę, aby ktoś pomógł mi i powiedział, jak sprawić, by Windows Movie Maker odczytywał format .mp4 i bym mogła obrabiać takie filmiki?
Bardzo proszę o pomoc! Jeśli trzeba będzie, to się odwdzięczę.
Obrazek
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

AgnesJackson pisze:Witam!
Mam do Was ogromną prośbę, aby ktoś pomógł mi i powiedział, jak sprawić, by Windows Movie Maker odczytywał format .mp4 i bym mogła obrabiać takie filmiki?
Bardzo proszę o pomoc! Jeśli trzeba będzie, to się odwdzięczę.
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

Wiecie może co zrobić jak nie da się usunąć folderów? Format nie wchodzi w grę. Próbowałem kilku programów ale nie da się usunąć. Zna ktoś może jakieś. Jest kilka głupich folderów, które naprawdę mi zawadzają :-/
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ