Ale jeśli ktoś z was lubi książki fantastyczne polecam 3 książki o atramentowym świecie. Pierwsza to Atramentowe Serce- Cornelia Funke.
Jest świetna dla tych którzy są wrażliwi i mają bogata wyobraźnię .Ja osobiście nie mogłam się od nich oderwać.

invincible_girl ;) pisze:Ostatnio, gdy Paris ubrała się w pelerynę Slytherin'u
Rzeczywiście, masz rację. Przyjżałam się i ona ma tam krukaM.J.[*] pisze:invincible_girl ;) pisze:Ostatnio, gdy Paris ubrała się w pelerynę Slytherin'u
Paris nie ma ze Slytherin'u peleryny...Slytherin ma inne logo 'takiego węża' a ona ma logo Ravenclaw
Trzeba przyznać że J.K Rowing jes świetna, w świat, który stworzyła naprawdę można nieźle się wciągnąć...to jest takie oderwanie się od rzeczywistości. Szkoda tylko, że filmy na podstawie jej książek już tak nie zachwycająmikela pisze:Ja przeczytałam każdą czesc ksiazek o Harrym. tez go uwielbialam przed Michaelem ;) nie wiem dlaczego ale juz tak bardzo za nim nie przepadam ;))
Iskierka pisze:Niedługo potem dostałam dwa pierwsze tomy, które czytałam i czytałam, aż w końcu zaczęłam sobie wyobrażać, że Harry przyleci po mnie na miotle i zabierze do Hogwartu
To ze mną było jeszcze lepiej...jak byłam mała strugałam sobie różczki z kijków i latałam z nimi po dworze wymachując i krzycząc "Wirgaldium lewiosa...Nie Lewiosaaaa, tylki lewiooosa!"marcinokor pisze:Iskierka pisze:Niedługo potem dostałam dwa pierwsze tomy, które czytałam i czytałam, aż w końcu zaczęłam sobie wyobrażać, że Harry przyleci po mnie na miotle i zabierze do Hogwartu
A ja myślałem, że jak skończę jedenaście lat to pójdę do polskiej szkoły magii i czarodziejstwa. Wydawało mi się nawet, że mam magiczną moc.