Harry Potter

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
bercia.bella

Post autor: bercia.bella »

Przeczytałam wszystkie książki o Harrym , ale za filmami nie przepadam bo nawet nie obejrzałam żadnego do końca nenene .
Ale jeśli ktoś z was lubi książki fantastyczne polecam 3 książki o atramentowym świecie. Pierwsza to Atramentowe Serce- Cornelia Funke.
Jest świetna dla tych którzy są wrażliwi i mają bogata wyobraźnię .Ja osobiście nie mogłam się od nich oderwać. blabla
<<Głos dostałem od Boga, ale to pozwoliliście żeby świat mnie usłyszał.>>
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

Jakieś 5 lat temu przeczytałam Harry Potter i Komnata Tajemnic w około tydzień.
Ostatnio, gdy Paris ubrała się w pelerynę Slytherin'u, przypomniało mi się, że przecież mój kolega jest tego fanem. No i przeczytałam 1. cz. w 3 dni.
I... bardzo to lubię.
Jak wrócę do domu, to pożyczę natępną część.
I jutro oglądnę... bo chyba na tvnie będzie HP i więzień.
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

aaa bardzo lubię HP :D od zawsze...
Harry to jeden z ukochanych moich filmów...książki czytałam 3 części ale przyznam,ze wolę film co zazwyczaj jest u mnie odwrotnie.
invincible_girl ;) pisze:Ostatnio, gdy Paris ubrała się w pelerynę Slytherin'u

Paris nie ma ze Slytherin'u peleryny... :mj: Slytherin ma inne logo 'takiego węża' a ona ma logo Ravenclaw(Rowena Ravenclaw)- czarownica słynącą z pomysłowości i kreatywności.Członkowie domu Ravenclaw posiadają bystry umysł, mądrość, kreatywność i inteligencję , prawdopodobnie stąd wzięło się, że trzeba odpowiedzieć na pytanie, żeby dostać się do dormitorium Ravenclawu,
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

M.J.[*] pisze:
invincible_girl ;) pisze:Ostatnio, gdy Paris ubrała się w pelerynę Slytherin'u

Paris nie ma ze Slytherin'u peleryny... :mj: Slytherin ma inne logo 'takiego węża' a ona ma logo Ravenclaw
Rzeczywiście, masz rację. Przyjżałam się i ona ma tam kruka :-)
Nawet Hermina mówiała, że "gdyby dostała się do Ravenclawu, to też by było dobrze". Nawiązując do Gryffindoru oczywiście.
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
MJwroc

Post autor: MJwroc »

Jej, Harry Potter to esencja całego mojego dzieciństwa...
Zaczęło się gdy miałam 7 lat. Pamiętam wszystkie premiery, te emocje, nocne wyjścia do Empiku- byłam na czwartej i siódmej premierze i nie zapomnę tego nigdy.
Pamiętam, że chciałam być taka jak Hermiona- to była moja największa motywacja do nauki! I to właśnie dzięki Michaelowi i HP nauczyłam się angielskiego, bo nie ma to jak rozumieć teksty piosenek i przeczytać ulubioną książkę w oryginale.
Przykro mi że ta przygoda już się kończy... Nie mogę doczekać się listopadowej premiery filmu, chociaż wiem, że to nie będą te emocje co premiera książki w Empiku.

Ciekawe, czy przyszłe pokolenia też będą sfazowane na punkcie HP jak moje pokolenie... Cóż, Władca Pierścieni wygrał z upływem czasu;)
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

O rany Harry Potter był moim idolem przed Michaelem. Pamiętam, że jak miałem 4 lata zaintersowała mnie okładka kasety z pierwszym filmem. Dostałem ją i film tak mnie zaintersował, że do dziś jestem potteromaniakiem. Na piąte urodziny dostałem box z pierwszymi czterema częściami książek i tak się zaczęła moja przygoda z młodym czarodziejem. Nie mogę się doczekać 7 części w kinach.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Post autor: Dama Kameliowa »

Oo, Harry! Była na premierze siódmej części, jestem nawet na nagraniu, jak podajemy książki do tyłu :) Poszła mi niestety krew z nosa i prawie mnie zadeptano, jak szłam w stronę wyjścia, więc ksiązkę dostałam już nad ranem. Pochłonęłam ją w 4 dni.
A Pottera lubię, odkąd jestem mała :) Zawsze mło mi się go czyta i ogląda. Jak miałam 7 lat byłam zakochana w Harrym :>
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Nie lubię książek fantastycznych, magików, elfów czy czego tam jeszcze. Nudzi mnie to po prostu. Osobiście nie lubię również Harry'ego Pottera a nawet powoduje u mnie irytacje.
Obrazek
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

Jeszcze w podstawówce razem z moją przyjaciółką szalałyśmy za Harrym...Kurcze, fakt, mój pierwszy idol, jednak tylko do pewnego momentu. Nie wiem dlaczego ale część "HP i Książe Półkrwi" nie spodobała mi się już tak bardzo jak poprzednie...Za to moją ulubioną jest do dziś "Komnata tajemnic" ;)
Jeśli chodzi o filmy to osobiście nie bardzo za nimi przepadam...Harry (tzn aktor grający Harrego) był ładny jako chłopiec, gdy dorósł wcale mi się już nie podobał... A same filmy z perspektywy czasu wydają mi się trochę śmieszne ;-)
Awatar użytkownika
mikela

Post autor: mikela »

Ja przeczytałam każdą czesc ksiazek o Harrym. tez go uwielbialam przed Michaelem ;) nie wiem dlaczego ale juz tak bardzo za nim nie przepadam ;))
"...Moja gwiazda będzie mała, skromna, raczej niepozorna.
Ziemię zamieszkuje ponad pięć miliardów ludzi.
Każdy człowiek potrzebuje choćby skrawka nieba, swej szczęśliwej gwiazdy!" ~MJ
Awatar użytkownika
invincible_MJ

mikela pisze:Ja przeczytałam każdą czesc ksiazek o Harrym. tez go uwielbialam przed Michaelem ;) nie wiem dlaczego ale juz tak bardzo za nim nie przepadam ;))
Trzeba przyznać że J.K Rowing jes świetna, w świat, który stworzyła naprawdę można nieźle się wciągnąć...to jest takie oderwanie się od rzeczywistości. Szkoda tylko, że filmy na podstawie jej książek już tak nie zachwycają :-/
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Wow, widze, że nie tylko ja kocham przygody Harrego :D
Ja Harrym zainteresowałam się właściwie niedawno, w 1,5 tygodnia przeczytałam wszystkie 7 części, ale również dodatki typu Baśnie barda Beedl'a, Quidditch przez wieki oraz Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć. Myślę, że moje ulubione części to Więzień Azkabanu, Zakon Feniksa, Książe Półkrwi i Insygnia Śmierci, z tym że ta ostatnia część jest taka trochę pogmatwana.
Filmy też oczywiście lubię, ale niestety nie oddają w pełni wszystkich wydarzeń... przykładem jest ekranizacja Zakonu Feniksa - gdybym wcześniej nie przeczytała książki, zupełnie nie wiedziała bym o co chodzi. Ekranizacja Zakonu Feniksa jest fatalna. Według mnie najlepszą jest Więzień Azkabanu.
A z postaci lubię najbardziej braci Freda i Georga, Syriusza, Lupina, Snape'a, Dumbledore'a, Voldemorta i Longbottoma.
Z niecierpliwością czekam na Insygnię w kinach... trailer robi wrażenie.
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

Harry, Harry, stary dobry Harry, hehhe

Jeszcze w (chyba) 2kl SP tata zabrał mnie do kina na pierwszą część, byłam oczarowana, heh :) Niedługo potem dostałam dwa pierwsze tomy, które czytałam i czytałam, aż w końcu zaczęłam sobie wyobrażać, że Harry przyleci po mnie na miotle i zabierze do Hogwartu glupija
Potterowa mania równie szybko znikła co przyszła, co nie zmienia faktu, że oglądałam wszystkie części ;) Kiedyś też miałam ochotę przeczytać całość, ale coś mi to nie wyszło.. hmm - może dlatego że wcześniej oglądałam filmy..

Tak czy inaczej jak to powiedziała Jeanne trailer do Insygnii robi wrażenie i z wielką przyjemnością wybiorę się do kina ;-)
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Iskierka pisze:Niedługo potem dostałam dwa pierwsze tomy, które czytałam i czytałam, aż w końcu zaczęłam sobie wyobrażać, że Harry przyleci po mnie na miotle i zabierze do Hogwartu

A ja myślałem, że jak skończę jedenaście lat to pójdę do polskiej szkoły magii i czarodziejstwa. Wydawało mi się nawet, że mam magiczną moc. :smiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
invincible_MJ

marcinokor pisze:
Iskierka pisze:Niedługo potem dostałam dwa pierwsze tomy, które czytałam i czytałam, aż w końcu zaczęłam sobie wyobrażać, że Harry przyleci po mnie na miotle i zabierze do Hogwartu

A ja myślałem, że jak skończę jedenaście lat to pójdę do polskiej szkoły magii i czarodziejstwa. Wydawało mi się nawet, że mam magiczną moc. :smiech:
To ze mną było jeszcze lepiej...jak byłam mała strugałam sobie różczki z kijków i latałam z nimi po dworze wymachując i krzycząc "Wirgaldium lewiosa...Nie Lewiosaaaa, tylki lewiooosa!" :smiech:
ODPOWIEDZ