Hubert Torzewski's music:)

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
firefenix18

Post autor: firefenix18 »

Początek wpada w ucho, ale ten bas bym poprawił bo nie za bardzo pasuję,
hmm taka moja rada ale nie wiem czy dobra bo ja na co dzień słucham rapu więc wszystko robię raczej w tym kierunku. Fajnie masz bo potrafisz się obsługiwać tym programem (bo to chyba nie jest fl studio)? Ja natomiast mam miliony pomysłów ale nie umiem się tym obsługiwać ;/
Kiedyś ludzie nie potrzebowali Boga bo mieli rozumy,
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

firefenix18 pisze:Początek wpada w ucho, ale ten bas bym poprawił bo nie za bardzo pasuję,
Bas pochodzi z Korga M50, którego to barw używam przy większości moich nagrań, także samemu programuje nowe barwy i dodaje różnego rodzaju przestery. Ten basik akurat tutaj się komponuje, jest miękki i tłusty, wtapia się w całość. To w końcu utwór pop-owy ;-)

Ten program tutaj to Cakewalk Sonar w wersji Le, który to mam podrasowany mnóstwem wtyczek Vsti, Vst, Dxi i Dx, z których używam także barw i efektów. Podkłady perkusyjne jednak zawszę tworzę w Reasonie, ze względu na świetne brzmienie sampli, które można od razu w tym programie "podrasować" efektami. Często również inne elementy podkładu dogrywam w Reasonie, jednak potem wszystkie ślady przenoszę do Sonara. Ot cały sekret ;-) Nauka obsługi programów zajmie kilka tygodni, natomiast ogólnie produkcji muzycznej uczy się człowiek całe życie. Umiejętności te rozwija się zawsze w praktyce, jednak odrobina suchej teorii nie zaszkodzi. Polecam stronę www.eis.com.pl
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
hubertous

http://www.myspace.com/huberttorzewski

Nowa wersja "Zemsty" Zapraszam serdecznie do słuchania! ;-)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
tony308

Post autor: tony308 »

hubertous powiedz mi czy ty masz klawiaturkę podłączoną do komputera? Jest to specjalny Kayboard czy istnieją takie klawiatury na USB + oprogramowanie?
Obrazek
Awatar użytkownika
megi1013

Post autor: megi1013 »

Naprawdę pięknie śpiewasz! Najbardziej podoba mi się ,,Cold,, i ,,Broken,,
A można wiedzieć jakich programów używasz?
Obrazek
Awatar użytkownika
hubertous

Dziękuję ;-)
tony308 pisze:hubertous powiedz mi czy ty masz klawiaturkę podłączoną do komputera? Jest to specjalny Kayboard czy istnieją takie klawiatury na USB + oprogramowanie?
Dowolną klawiaturę posiadającą złącze MIDI Out (np. keyboard) można podłączyć do komputera za pomocą specjalnego interfejsu MIDI USB do komputera, jednak jeśli zakupimy odpowiednią klawiaturę sterującą, możemy podłączyć ją bezpośrednio za pomocą złącza USB.
megi1013 pisze:A można wiedzieć jakich programów używasz?
Do nagrywania wokali, gitar, klawiszy, smyczków itd. używam Sonara, natomiast większość (nie wszystkie, bo część z workstation, bądź wtyczek VSTi) brzmień perkusyjnych, beatów itp. tworzę w Reasonie i poddaję odpowiedniej obróbce w tym programie, jak i później w Sonarze.
Większośc stosowanych efektów pochodzi z wtyczek VST, bądź z procesora efektów hardware (firmy Lexicon). Jest to dość droga i przy tym często trudna zabawa, ale daje świetne rezultaty brzmieniowe ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
tony308

Post autor: tony308 »

hubertous pisze:Do nagrywania wokali, gitar, klawiszy, smyczków itd. używam Sonara, natomiast większość (nie wszystkie, bo część z workstation, bądź wtyczek VSTi) brzmień perkusyjnych, beatów itp. tworzę w Reasonie i poddaję odpowiedniej obróbce w tym programie, jak i później w Sonarze.
Większośc stosowanych efektów pochodzi z wtyczek VST, bądź z procesora efektów hardware (firmy Lexicon). Jest to dość droga i przy tym często trudna zabawa, ale daje świetne rezultaty brzmieniowe ;
A używałeś kiedyś programiku FL Studio?
Obrazek
Awatar użytkownika
hubertous

Kiedyś tak i to często ;-) Jednak polecać go można raczej tylko do nagrywania muzyki klubowej, ze względu na średniej/kiepskiej jakości próbki instrumentów. Jednak można znaleźć także dziesiątki bardzo obiecująco brzmiących próbek i na pewno polecam efekty, które można nałożyć na ścieżki w tym programie. Generalnie mi ten program posłużył głównie w celach edukacyjnych.
Obrazek
Awatar użytkownika
hubertous

Kolejny raz zapraszam tym razem do odsłuchania mojej nowej ballady z współudziałem kolegi z Poznańskiego Chóru Katedralnego - Łukasza Rybackiego! Warto posłuchać ;-)

"After All The Time" -> www.myspace.com/huberttorzewski
Obrazek
Awatar użytkownika
hubertous

Nowa wersja utworu "Przebudzenie" na moim myspace -> adres post wyżej. ;-)

Szkoda, że nikt nie komentuje. :-/
Obrazek
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

Niezłe piosenki Hubert, Cold najlepsza.
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
hubertous

Tym razem coś specjalnie dla fanów tanecznych rytmów lat 80. Utwór "Take That Dance" mojej kompozycji i produkcji. Zapraszam do odsłuchania i komentowania -> www.myspace.com/huberttorzewski ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

hehe przy takich piosenkach tańczę o 3 nad ranem na weselach :D
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

Hubercie
całkiem fajne to jest i przyjemnie się Ciebie słucha
jak będę mieć więcej czasu to przeglądnę twoje inne nagrania
barwa głosu cudna
tak trzymaj :-)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
hubertous

Mój nowy, rockowy utwór "Circle" już na moim myspace!

http://www.myspace.com/huberttorzewski

Zapraszam do słuchania! ;-)
Obrazek
ODPOWIEDZ