Ostatnio obejrzany film

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Julia94

Post autor: Julia94 »

Ostatnio miałam okazję zobaczyć świetny thriller: Bezsenność

Obrazek

Już dawno żaden film tak mnie nie wciągnął jak ten. Świetni aktorzy i ich gra robi różnicę. Film do końca trzyma widza w napięciu, a ciąg wydarzeń może mocno zaskoczyć.

Nieco więcej o filmie

Bardzo polecam!
Awatar użytkownika
doriseq

Post autor: doriseq »

Obejrzałam dzisiaj film "The Last Song".
W filmie gra Miley Cyrus. Niektórzy, gdy usłyszą o obsadzie, nie obejrzą filmu. Mimo wszystko polecam. Jest to dramat, który chwycił mnie za serce. Miley dobrze zagrała. Nie jedna łza polała się podczas filmu. Jeśli ktoś lubi "Szkołę uczuć" to polecam.
Obrazek
Awatar użytkownika
Beti_90

Post autor: Beti_90 »

"Wybuchowa para"
Dawno tak się nie uśmiałam na filmie ;D. Jest świetny. Film akcji i komedia w jednym. Rozbawił mnie do łez i nie byłam jedyna, bo ludzie z sali(byłam w dniu premiery) co chwile wybuchali śmiechem xD. Żadko kiedy zdarza mi się obejrzeć tak znakomitą komedię, komedię która jest naprawde zabawna :D.
I do tego gwiazdorska obsada: Cameron Diaz i Tom Cruise.

Zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=qxuk_paR54A

Naprawde polecam!
Ostatnio zmieniony śr, 28 lip 2010, 23:46 przez Beti_90, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną
Horror, oparty na prawdziwym kolesiu, który nosił maski z ludzkiej skóry xD. Horror świetny. Moja ulubiona scena, gdy Thomas ( Psychol z piłą ) wybiega za Kristin, gdy ta chce uciec. Świetnie pokazane. Polecam !
MKK

Post autor: MKK »

Ja też ostatnio widziałam "The Last Song". Świetny film.
Awatar użytkownika
Justine

Post autor: Justine »

Zacmienie 2 cz Zmierzchu i co jedno wielkie rozczarowanie akcją ... niby coś a za chwile albo przerwali innym watkiem albo ją uratowali. Eh nie ma to jak Wywiad z Wampirem albo po prostu Dracula.
JUSTICE 4 MICHAEL!!
Janet Translate -> http://janettranslate.tnb.pl
JJPT -> www.jjpolishteam.fora.pl
Awatar użytkownika
insomniaof

Post autor: insomniaof »

Obrazek

Istota

Wczoraj byłam w kinie. Powiem szczerze, że zaliczę do gatunków tych gorszych filmów. Nie jestem fanką horrorów, ale to nawet nie był horror. Zachęcona nazwiskiem reżysera 'Labiryntu fauna' [swoją drogą niezwykły film] powędrowałam do sali kinowej i... klapa na całej linii. Para zakochanych w sobie naukowców stwarza istotę humanoidalną z genami innych zwierząt i tak powstaje z początku niewinna maszyna do zabijania. Oklaski należą się jedynie za częściową stylizację postaci Dren oraz jej wygląd [tytułowa Istota]. Ale już seks najpierw z mężczyzną, żeby potem zmienić płeć i robić to z kobietą jest niezbyt estetyczny. poniekąt uprawiał/a [?] seks z własną matką, bo przecież DNA było kobiety-naukowca. Poza tym końcowy tekst Istoty w stylu beknięcia był godny pożałowania. Sama fabuła może i innowacyjna, tylko bez tych upiększaczy erotycznych i żeby trochę podkręcić tempo akcji, bo na dobre zaczęło się na 10 minut przed końcem bodajże. Robiły wrażenie efekty dźwiękowe [piski, choć czasem za głośne] i muzyka. Fajne efekty specjalne i cała otoczka science fiction, ale scenariusz szwankował. Nie jestem zachwycona, trochę zdegustowana i stwierdzam, że straciłam niemal 2 godziny życia [oprócz tych 20 minut akcji]. Moją miarą dobrego filmowego straszaka jest to, czy będę się bała w nocy wysłuchując zagrożenia - tej nocy spałam jednak spokojnie, śniąc o koncertach rockowych. Amen
Obrazek
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

Właśnie jestem po seansie kinowym filmu "Uniwersalny żołnierz: Regeneracja"(2009). Film jest najnowszą i zdecydowanie najsłabszą częścią serii filmów z Jean-Claude Van Damme. Całkowicie pozbawiony ładu i składu, sensu i logiki :) I może właśnie dlatego tak lubię te amerykańskie sieczki ;)
Co najbardziej mi się rzuciło w oczy to ilość zmarszczek na twarzy Jean-Claude Van Damme :) To jeden z moich ulubionych aktorów , z bólem serca więc patrzyłam jak mój niezniszczalny Uniwersalny Żołnierz (1992) zmienił się w uroczego dziadka..co prawda nadal niezniszczalnego :)

Trudno ten film polecić bo nie jest niczym nadzwyczajnym ,ale jak ktoś oglądał poprzednie części i lubi tego typu kino to myślę ,że warto:)

Obrazek
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Obrazek

Monster

Oparta na autentycznych wydarzeniach historia życia seryjnej morderczyni - Aileen Wournos (Charlize Theron).
Dziewczyna, która dorastała w patologicznym środowisku, w wieku 13 lat została prostytutką i zaszła w ciążę. Później zarabiała na życie stojąc przy autostradach i obsługując klientów ciężarówek.
Film opowiada o 9 miesiącach jej życia na przełomie 1989/90 roku i skupia się na jej lesbijskim związku z młodą dziewczyną - Selby (Christina Ricci). Właśnie w tym czasie Aileen zaczęła mordować swoich klientów.
Dla mnie film jest fenomenalny. Zapisuje go do listy moich ulubionych.
Szczerze polecam.

Trailer http://www.youtube.com/watch?v=vq70brIQ ... re=related
Obrazek
Awatar użytkownika
Spidey

Post autor: Spidey »

Obrazek

Incepcja

Dom Cobb dzięki rzadkiej umiejętności , którą posiadł, jest najlepszy w swoim fachu. Jest mistrzem niebezpiecznej sztuki ekstrakcji: kradzieży bezcennych sekretów z głębokich warstw podświadomości, gdy umysł ofiary jest najmniej strzeżony przed niebezpieczeństwem - podczas snu. Nic dziwnego, że z jego usług chce skorzystać wiele firm, by kradł tajemnice, które są bezcenne w zdradliwym świecie wywiadu gospodarczego. Ta praca ma jednak swoją cenę - stracił przez nią wszystko, co kochał, i jest skazany na ciągłą ucieczkę. Nieoczekiwanie Cobb dostaje szansę na odzyskanie normalnego życia i powrotu do domu. Bogaty i wpływowy magnat Saito zleca mu zadanie infiltracji Roberta Fishera, który wkrótce ma odziedziczyć wielomiliardowy majątek swojego umierającego ojca. jednak zamiast perfekcyjnej kradzieży Cobb musi tym razem zrobić coś, co wydaje się niemożliwe - dokonać incepcji, czyli wszczepić do umysłu ofiary pewien pomysł. Cobb podejmuje się zadania. Pomaga mu w tym czuwający nad szczegółami planu Arthur; błyskotliwa studentka architektury Ariadne; wyjątkowy fałszerz Eames oraz genialny chemik Yusuf. Jednak nawet najstaranniejsze przygotowanie i doświadczenie nie są w stanie przygotować grupy do starcia z wrogiem, który przewidując każdy ich ruch okazuje się bardzo niebezpieczny. (źródło: To&Owo)

Teraz moja opinia. Muszę stwierdzić, że film bardzo, a to bardzo mi się spodobał. Naprawdę przed wczorajszym seansem nie spodziewałem się, że będzie taki dobry, i że przez następne ponad dwie godziny zostanę wciągnięty w oryginalną i ciekawą historię pełną zwrotów akcji, świetnych efektów specjalnych (jak chociażby ingerencja w świat snu) i gry aktorskiej. Moim zdaniem Leonardo DiCaprio w roli Cobba spisał się naprawdę dobrze i wiarygodnie, podobnie jak reszta aktorów w swoich rolach.
Właśnie fabuła gra tutaj ważną rolę. Wbrew pozorom jest o wiele bardziej złożona i skomplikowana niż może się na początku wydawać, a przy tym jest naprawdę świetna. Film do ostatniej sceny (dosłownie) trzyma w napięciu. Człowiek jest autentycznie ciekawy jak zakończy się ta historia, co się za chwilę wydarzy. Do całości pasuje muzyka skomponowana przez jednego z moich ulubieńców, Hansa Zimmera.

Film naprawdę wart polecenia. Tak więc polecam :D i zapewniam, że film zapewni dużo emocji i rozrywki ; ). Moja ocena - 9/10.

Trailer - http://www.youtube.com/watch?v=66TuSJo4dZM
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Obrazek

Step Up 3D

Ambitny Luke (Rick Malambri) wie, czego chce. Jest ulicznym tancerzem i mieszka w starym magazynie w Nowym Jorku – mieście, w którym wszystko jest możliwe. To w nim spotykają się ludzie, którzy kochają taniec. Luke ćwiczy z członkami grupy House of Pirates, którzy są dla niego jak rodzina. Teraz przygotowują się do pokonania swoich rywali z ekipy House of Samurai. Kiedy zbliżają się międzynarodowe mistrzostwa, Luke wyrusza na ulice, by znaleźć nowych tancerzy, którzy mogliby dołączyć do grupy i pomóc w wygraniu turnieju.

Pewnego dnia Luke poznaje piękną i niezależną Natalie (Sharni Vinson). Do grupy dołączają także Moose (Adam G. Sevani) i Camille (Alyson Stoner), byli uczniowie elitarnej akademii w Baltimore, którzy w Nowym Jorku odkrywają undergroundową scenę taneczną. Tajemnicza Natalie, która mówi, że nigdy nie przegrywa i że wszystko, co inni powinni o niej wiedzieć, jest w jej tańcu, skrywa jednak coś, co może zniszczyć uczucie rodzące się między nią a Luke'em, a także zaprzepaścić szansę na wygraną w turnieju. wikipedia

Moja opinia. Historyjka podobna do dwóch pozostałych części. Chłopak poznaje dziewczynę , zakochują się w sobie, potem wielka kłótnia i szczęśliwe zakończenie. Fabuła - żadna rewelacja. Za to TANIEC!!!

Choreografie na wysokim poziomie, znakomici tancerze, muzyka pierwsza klasa. Dla osób pasjonujących się tańcem film jest pozycją obowiązkową.

Trailer - http://www.youtube.com/watch?v=89TLbK6o-og

A ten człowiek jest dla mnie MISTRZEM - http://www.youtube.com/watch?v=8VTW1iUn3Bg

Jeśli ktoś z Warszawy ma ochotę wybrać się na ten film do kina ja się pisze! Z chęcią obejrze go raz jeszcze.
Obrazek
Awatar użytkownika
eddyta_12

Post autor: eddyta_12 »

a ja oglądałam wczoraj "Plotkę". Tyle razy już widziałam, a on nadal mnie fascynuje:) Super fabuła i można sobie popatrzeć na przystojnego Mardsen'a :)

A film jest o:
Grupie studentów, którzy postanowili stworzyć projekt polegający na stworzeniu plotki. Pomysł wymyka się spod kontroli.
Polecam :)

http://www.filmweb.pl/film/Plotka-2000-5904
"W świecie, których tak często spowija mrok, on byl promieniem swiatla, którego będzie nam z pewnością brakowalo"
Awatar użytkownika
Final Cloud

Post autor: Final Cloud »

Obrazek

"My Name Is Khan" po obejrzeniu stwierdziłem, że to jeden z najlepszych filmów jaki oglądałem.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xihYMq_oRfw

Film jest o Khanie, muzułmaninie, który będąc chory na autyzm chce się spotkać z prezydentem Stanów Zjednoczonych by powiedzieć mu: "My Name Is Khan and I'm not a terrorist".
Michaelka111

Post autor: Michaelka111 »

Cóż...
Muszę przyznać, że zostałam dogłębnie poruszona nietypowym filmem. "Faustyna", bo taki nosi tytuł, opowiada historię krótkiego ale intensywnego życia błogosławionej siostry Marii Faustyny Kowalskiej.
Pewno niektórzy z Was pomyślą sobie, że to tylko kolejny, religijny, polski chłam. Ależ nie.
W ciągu całego swojego życia obejrzałam tylko kilka filmów, które poruszyły mnie aż do łez. "Faustyna" jest jednym z takich filmów.
Skłania do głębokich refleksji. Oczywiście, jeżeli ktoś jest np. ateistą, raczej przez gardło takie dzieło mu nie przejdzie.

Jednakże polecam gorąco.

ObrazekObrazek
When we meet again, I'll ask you how you're doing
And you'll say fine and ask me how I'm doing
And then I'll lie and I'll say ordinary, It's just an ordinary day.
Awatar użytkownika
badsusie

Post autor: badsusie »

ADRENALINA 1 i 2

Pewnego ranka Chev Chelios (Jason Statham) budzi się w swoim domu z bardzo dziwnym uczuciem. Cały się poci i wszystko mu się rozmazuje. Koło telewizora znajduje płytę CD podpisaną "FUCK YOU". Po jej obejrzeniu wszystko staje się jasne. Chev został zatruty. Gdy się o tym dowiaduje zaczyna demolować swoje mieszkanie i z zaskoczeniem stwierdza, że zawroty głowy i inne objawy mu przeszły. Po kontakcie ze swoim lekarzem wie jak zwalczać działanie trucizny aż do momentu zażycia antidotum.

POLECAM inne filmy z Jasonem: porachunki , transporter,przekręt. Naprawdę warto obejrzec.:)
ODPOWIEDZ