Wiersz dla Michaela Jacksona, Króla Popu-part 2
- marcinokor
Wiersz dla Michaela Jacksona, Króla Popu-part 2
Pozostawiłeś po sobie
Muzykę pamiętną,
Która rozjaśnia nam
Szarość mętną.
Twój taniec był
Genialny aż trudno
uwierzyć, że realny
Ty jesteś królem
Nikt Cię nie
Pokona, nikt
Niczego wiecej
Nie dokona
P.S.
Sorry za mało orginalny tytuł, ale nic innego nie przyszło mi do głowy.
Muzykę pamiętną,
Która rozjaśnia nam
Szarość mętną.
Twój taniec był
Genialny aż trudno
uwierzyć, że realny
Ty jesteś królem
Nikt Cię nie
Pokona, nikt
Niczego wiecej
Nie dokona
P.S.
Sorry za mało orginalny tytuł, ale nic innego nie przyszło mi do głowy.
- Dama Kameliowa
-
hmm może czas na szczerą ocenę?
1) fajnie że masz 12 lat i już tutaj trafiłeś, dobrze że w takim wieku zacząłeś się tym interesować.
2) żeby naprowadzić Cię na lepszą drogę powiem parę słów których być może nie chcesz usłyszeć ale na pewno pomogą:
a) podam ci stronkę gdzie masz wypisaną czarno na białym najpotrzebniejszą wiedzę na temat rymów - wierszyków
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rym
proszę Cię kieruj się tym jeśli będziesz kiedyś pisał jeszcze wierszyki :)
b) trzymaj się podziału na zwrotki i wersy, pamiętaj jak chcesz być dobrym pisarzem to ćwicz, ćwicz, ćwicz (wiedza jest tutaj fundamentem)
4 wersy w jednej zwrotce - tak ja ćwiczę i tak polecam(oczywiście możesz to zmienić ale robisz jak chcesz)
c)Moje wiersze na początku też nie były równe, robiłem je tylko "ot tak dla jaj" ale w tych ostatnich widać już technikę.
Ogólnie powiem tak: ćwicz, ćwicz, ćwicz.. ja zajmuję się freestyle, tańcem(street dance), beatboxem i właśnie pisaniem wierszy/tekstów...
nie wiem tylko dlaczego wszystko zacząłem dopiero teraz i żałuję swojego błędu, przez to chciałbym żeby nikt inny go nie powtórzył!
Miej człowieku swoje zdanie,
nie traktuj tego jako "gadanie".
Młodość to czasy najpiękniejsze,
bo to od tego zależy czy będziesz wielki,
słuchaj się starszych, wyjdzie Ci to na lepsze.
1) fajnie że masz 12 lat i już tutaj trafiłeś, dobrze że w takim wieku zacząłeś się tym interesować.
2) żeby naprowadzić Cię na lepszą drogę powiem parę słów których być może nie chcesz usłyszeć ale na pewno pomogą:
a) podam ci stronkę gdzie masz wypisaną czarno na białym najpotrzebniejszą wiedzę na temat rymów - wierszyków
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rym
proszę Cię kieruj się tym jeśli będziesz kiedyś pisał jeszcze wierszyki :)
b) trzymaj się podziału na zwrotki i wersy, pamiętaj jak chcesz być dobrym pisarzem to ćwicz, ćwicz, ćwicz (wiedza jest tutaj fundamentem)
4 wersy w jednej zwrotce - tak ja ćwiczę i tak polecam(oczywiście możesz to zmienić ale robisz jak chcesz)
c)Moje wiersze na początku też nie były równe, robiłem je tylko "ot tak dla jaj" ale w tych ostatnich widać już technikę.
Ogólnie powiem tak: ćwicz, ćwicz, ćwicz.. ja zajmuję się freestyle, tańcem(street dance), beatboxem i właśnie pisaniem wierszy/tekstów...
nie wiem tylko dlaczego wszystko zacząłem dopiero teraz i żałuję swojego błędu, przez to chciałbym żeby nikt inny go nie powtórzył!
Miej człowieku swoje zdanie,
nie traktuj tego jako "gadanie".
Młodość to czasy najpiękniejsze,
bo to od tego zależy czy będziesz wielki,
słuchaj się starszych, wyjdzie Ci to na lepsze.
Kiedyś ludzie nie potrzebowali Boga bo mieli rozumy,
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
dziś ludzie wymyślili Boga i zabrali ludziom rozumy.
- bercia.bella
- insomniaof
zgadzam się po części z firefenix18, ale napiszę też coś od siebie - otóż jakiś czas siedzę w wierszach, jak większość zdążyła zauważyć, i mam jedno wielkie przesłanie do każdego tworzącego wiersze - trzymaj się jak najdalej od banału - a tu aż sie od niego przelewa. przydaloby się w końcu jakieś świeże spojrzenie na Michaela - seria wierszy, krok po kroku, bo to nie robota się bawić w jeden wiersz, żeby uchwycić całe życie. bądź co bądź jego akurat było długie i bardzo 'kolorowe'.
dziękuję za uwagę.
dziękuję za uwagę.
- billiejeanbad
Mi też się podoba zważając na fakt iż pisanie jakichkolwiek wierszy wcale nie jest taką łatwą sztuką dlatego chylę czoła tym bardziej że wierszyk jest bardzo przyjemny i z przesłaniem
Życzę powodzenia i wytrwałości, im więcej będziesz pisać tym lepiej, jak to mówią - trening czyni mistrza
Pozdrawiam!