Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Republika małolatów ((ang.) Kid Nation) - amerykański reality show, emitowany przez stację CBS w 2007 roku.
Program prowadzi Jonathan Karsh. W programie bierze udział 40 dzieci w wieku od 8 do 15 lat, które przez 40 dni, próbują stworzyć w pełni funkcjonujące społeczeństwo bez pomocy i nadzoru dorosłych. Program rozgrywa się w mieście Bonanza City w stanie Nowy Meksyk, około 13 kilometrów na południe od Santa Fe. Program kładzie nacisk na podkreślenie problemów związanych z utworzeniem zdolnego do życia społeczeństwa. Każde dziecko otrzymało na zachętę 5000 dolarów. Główną nagrodą są Złote Gwiazdy warte 20 i 50 tys. dolarów, które w trakcie programu przyznaje rada miejska najbardziej zasłużonym uczestnikom.
Oglądacie ? Leci od poniedziałku do piątku na tvn o 9.45 zaraz po Milionerach.
Co sądzicie o tym programie ?
Ja oglądam i dla mnie to bardzo fajna forma rozrywki ;). Poza tym myślę, że ten program uczy odpowiedzialności i życia na własną rękę, rozwiązywania problemów bez udziału dorosłych. Dzieciaki dowiadują się, czym jest ciężka praca. Może dla innych to kontrowersyjne, ale ja to uwielbiam oglądać :)))
Ja tam za często nie oglądam ale czasami popatrzę. Chociaż muszę przyznać że nawet wciągający program.
Najbardziej zapadł mi w pamięć czarnoskóry chłopiec ( DK ) . Podoba mi się to jak się wypowiada.
Nie znam dokładnie imion uczestników ale jeszcze parę dzieciaków zaimponowało mi swoją postawą.
ja tez to ogladam mimo ze mam tyle lat ile mam, a to z powodu ze siostra to ogladala widzialalm raz, drugi i sie wciagnelam. Poza tym studiuje pedagogike i bardzo interesuje mnie jak dzieci zachowaja sie w jakis konkretnych sytuacjach. Bardzo fajny program, szkoda ze juz sie jutro konczy z tego co wiem. Gdy bylam dzieckiem zawsze marzylam o takiej przygodzie i do teraz gdyby tylko mi ktos zaproponowal to pakuje plecak i jade;p Dzieci maja duza frajde, jak dla mnie program jest swietnym pomyslem.
I się skończyło...szkoda że Hunter nie dostał gwiazdy wartej 50.000$...bo to jemu kibicowałem
Mam nadzieje że niedługo będą powtórki bo widziałem tylko ostatnie pięć odcinków.