Kid Nation

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Szymek

Kid Nation

Post autor: Szymek »

Republika małolatów ((ang.) Kid Nation) - amerykański reality show, emitowany przez stację CBS w 2007 roku.

Program prowadzi Jonathan Karsh. W programie bierze udział 40 dzieci w wieku od 8 do 15 lat, które przez 40 dni, próbują stworzyć w pełni funkcjonujące społeczeństwo bez pomocy i nadzoru dorosłych. Program rozgrywa się w mieście Bonanza City w stanie Nowy Meksyk, około 13 kilometrów na południe od Santa Fe. Program kładzie nacisk na podkreślenie problemów związanych z utworzeniem zdolnego do życia społeczeństwa. Każde dziecko otrzymało na zachętę 5000 dolarów. Główną nagrodą są Złote Gwiazdy warte 20 i 50 tys. dolarów, które w trakcie programu przyznaje rada miejska najbardziej zasłużonym uczestnikom.
Oglądacie ? Leci od poniedziałku do piątku na tvn o 9.45 zaraz po Milionerach.
Co sądzicie o tym programie ?
Awatar użytkownika
herbata_wymiata

Post autor: herbata_wymiata »

Ja oglądam i dla mnie to bardzo fajna forma rozrywki ;). Poza tym myślę, że ten program uczy odpowiedzialności i życia na własną rękę, rozwiązywania problemów bez udziału dorosłych. Dzieciaki dowiadują się, czym jest ciężka praca. Może dla innych to kontrowersyjne, ale ja to uwielbiam oglądać :)))
"I don't like talk that much, hehehaha"
Awatar użytkownika
Szymek

Mnie zachwyciła postawa Huntera, który cięzko pracuje, a gdy dostał złotą gwiazdę powiedział że wszystkie pieniądze odda rodzicom na czynsz ;-)
Awatar użytkownika
Agnieszkaaaaa

Post autor: Agnieszkaaaaa »

Ja tam za często nie oglądam ale czasami popatrzę. Chociaż muszę przyznać że nawet wciągający program.
Najbardziej zapadł mi w pamięć czarnoskóry chłopiec ( DK ) . Podoba mi się to jak się wypowiada.
Nie znam dokładnie imion uczestników ale jeszcze parę dzieciaków zaimponowało mi swoją postawą.
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

ja tez to ogladam mimo ze mam tyle lat ile mam, a to z powodu ze siostra to ogladala widzialalm raz, drugi i sie wciagnelam. Poza tym studiuje pedagogike i bardzo interesuje mnie jak dzieci zachowaja sie w jakis konkretnych sytuacjach. Bardzo fajny program, szkoda ze juz sie jutro konczy z tego co wiem. Gdy bylam dzieckiem zawsze marzylam o takiej przygodzie i do teraz gdyby tylko mi ktos zaproponowal to pakuje plecak i jade;p Dzieci maja duza frajde, jak dla mnie program jest swietnym pomyslem.
Awatar użytkownika
Szymek

I się skończyło...szkoda że Hunter nie dostał gwiazdy wartej 50.000$...bo to jemu kibicowałem :surrender:
Mam nadzieje że niedługo będą powtórki bo widziałem tylko ostatnie pięć odcinków.
ODPOWIEDZ