Wybory Prezydenckie 2010

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.

W drugiej turze Wyborów Prezydenckich 2010 oddam głos na:

Czas głosowania minął ndz, 04 lip 2010, 8:20

Bronisława Komorowskiego
15
50%
Jarosława Kaczyńskiego
11
37%
Oddam głos nieważny.
4
13%

Liczba głosów: 30

Pawelx

Post autor: Pawelx »

majkelzawszespoko pisze: Był wielką przeszkadzającą i partyjną kłodą, która uniemożliwiła zreformowanie Polski w JAKIMKOLWIEK kierunku. W ten sposób znowu stoimy w miejscu, zamiast gonić Europę.
Waszym ulubionym słowem jest manipulacja, moim niech będzie zacofanie.
[
hahahha, ty chyba naprawdę nie wiesz, że to nie wina prezydenta Lecha Kaczyńskiego tylko tego, że to jest leniwy rząd który nic nie robi. Kaczyński zawetował 18, a podpisał 840. Z tych 18 chyba około 8 zostało przepchnięte przez parlament. To jest przykład na to, że rząd po prostu nic nie robił.

Powiedz mi dlaczego było ci wstyd za Lecha Kaczyńskiego. Konkretne przykłady.

a czekajcie..hmm jak to mówił Komorowski, osobę poznaje się po tym jakich ma przyjaciół:
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html

chyba nikt nie zacznie kwestionować bliskich relacji obu Panów :smiech:
"I love you. I really do so much. From the bottom of my heart. This is it!"
Canario

Post autor: Canario »

Ja mam tylko nadzieje , że teraz Jarosław Kaczyński nie będzie żerował na takich:

-------------- http://www.youtube.com/watch?v=RpIuq3UnvsY ----------------

emocjach ludzkich i nie będzie podsycał złych instynktów,bo to rzeczywiście może być wojna polsko-polska.
Chociaż znając dokonania JK jestem pełen obaw.
Ten człowiek z filmu nie należy do wyjątków,takich postaw jest bardzo wiele.
Niestety ludzie podsycani są i karmieni spiskowymi teoriami przez "dziennikarzy" typu Pospieszalski.
Reforma TVP ,ustawa medialna,to jedno z pierwszych zadań parlamentu,rządu i prezydenta.
Pawelx

Canario pisze:Ja mam tylko nadzieje , że teraz Jarosław Kaczyński nie będzie żerował na takich:

-------------- http://www.youtube.com/watch?v=RpIuq3UnvsY ----------------

emocjach ludzkich i nie będzie podsycał złych instynktów,bo to rzeczywiście może być wojna polsko-polska.
Chociaż znając dokonania JK jestem pełen obaw.
Ten człowiek z filmu nie należy do wyjątków,takich postaw jest bardzo wiele.
Niestety ludzie podsycani są i karmieni spiskowymi teoriami przez "dziennikarzy" typu Pospieszalski.
Reforma TVP ,ustawa medialna,to jedno z pierwszych zadań parlamentu,rządu i prezydenta.
polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=8C76ZOS3 ... r_embedded#!

mniej więcej od 11 sekundy.

Tacy ludzie są po obu stronach. Będąc na różnych wiecach niestety często spotkałem się z takimi "wyborcami" Komorowskiego. Także nie przypisywałbym takich reakcji tylko na jedną stronę
Awatar użytkownika
Beti_90

Post autor: Beti_90 »

Pawelx pisze:Beti_90 napisał:
Ciemny lud to kupi (Jacek Kurski)

Daj mi jedno źródło do takiej wypowiedzi Jacka Kurskiego. Nie powtarzaj czegoś, co jest zwyczajną plotką stworzoną przez stronniczego Tomasza Lisa.
Canario pisze:Tej plotki nie stworzył Lis.
Kurski to zdanie wypowiedział w Radiu TokFm w obecności kilku dziennikarzy ,{ale Lisa tam nie było] ale nie w trakcie programu , tylko w przerwie. Więc tego nie ma na taśmie.
A poza tym, nikt nie zaprzeczy, że ten lud 'kupił' dziadka z Wehrmachtu, którego wymyślił Kurski.
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

endka pisze:jeszcze jedno, proszę wytłumaczcie mi dlaczego Polonia amerykańska głosowała na Jarosława?
Ja, ja, ja! Ja ci odpowiem :) Polonia w Ameryce to jajcarze! Ot, co :) Oni nie mieszkali w kraju od lat i nie musieli męczyć się z prezydenturą Kaczyńskiego. A że im wisi to, co się w kraju dzieje i ważne jest to, że rodacy w kraju będą mieli gorzej, to im dowalmy kolejnego Kaczyńskiego na prezydenta. A niech mają!

Cieszy mnie, że większość głosujących nie dała się jednak nabrać na postawę Jarosława wyrażającą się mniej więcej tak:
Obrazek
Żerowanie na katastrofie, wciskanie kitu i permanentna wazelina stały się głównymi orężami kampanii wyobrczej PiSu. I nikt mi nie wmówi, że było inaczej. Momentami to było wręcz obrzydliwe. Samo przemówienie Jarosława po ogłoszeniu wyników sondażowych mówi samo za siebie. WŁADZA JEST NAJWAŻNIEJSZA I PO TRUPACH DO CELU. Jakaś chora sakralizacja tego wydarzenia. Doczepianie łatki męczeństwa i bohaterstwa czemuś, co w dużej mierze, i tu muszę się zgodzić z Palikotem, było wynikiem pychy i durnego uporu Lecha Kaczyńskiego. Wydaje mi się, że kartą "katastrofa Smoleńska" Jarosław będzie grał jeszcze przez jakiś czas. Wyrzucenie ze słownika słowa "postkomuna", wychwalanie Gierka... och, gdyby ta kampania trwała jeszcze trochę, sądzę, że moglibyśmy być świadkami wielkiego coming outu Jarosława mającego na celu zdobycie głosów towarzystwa LGBT. Obłuda, jak się patrzy. Naród raz się nabrał na straszenie Platformą, ale na szczęście na mydlenie oczu większość już nie dała się nabrać.
Popatrzcie na reakcje gazet zagranicznych. Chwalą taki wybór. WSZYSCY mieli już dość ciągłych kłótni, hamulca w postaci Lecha i nie chcieli powtórki.
majkelzawszespoko pisze:Lech Kaczyński był bardzo słabym prezydentem. Wstyd mi było za każdym razem, kiedy gdzieś wyjeżdżał do ludzi.
Dokładnie o to chodzi. Dość kłótni. Ile można na takie coś patrzeć? Platforma dostała kredyt zaufania. Teraz każdy będzie patrzył na ich poczynania, by odpowiednio potem je rozliczyć. Dostali ogromną szansę, jak się nie sprawdzą, wybory parlamentarne z pewnością będą oceną ich działań.
Obrazek
Awatar użytkownika
Beti_90

Phoenix pisze:Cieszy mnie, że większość głosujących nie dała się jednak nabrać na postawę Jarosława wyrażającą się mniej więcej tak:
http://hellohela.blox.pl/resource/shrek_2_2.jpg
Ha ha, idealnie to ujęłaś ;P ;D
Phoenix pisze:Dostali ogromną szansę, jak się nie sprawdzą, wybory parlamentarne z pewnością będą oceną ich działań.
Dokładnie, PiS już dostał swoją szansę, a więc PO też się takowa należy, a jeśli nic nie zmienią i będzie tak jak dawniej, to poprostu w następnych wyborach parlamentarnych nie wygrają... no jak dla mnie sytuacja idealna ;) :P :D

Tylko niestety jest problem w tym, że do wyborów zostało niewiele czasu, a w rok (nawet w dwa), ciężko jest cokolwiek zmienić....
Mam nadzieję, że wystarczy im czasu chociaż na małe zmiany, oczywiście zmiany na lepsze, po to aby przekonać ludzi, że partia ta potrafi tego dokonać i aby uświadomić co po niektórym, że aby dokończyć swoje dzieło potrzeba im kolejnej kadencji. Przecież nie ma tak hop siup i nagle Polska staje sie Irlandią...
Awatar użytkownika
Sybirra

Post autor: Sybirra »

endka pisze:
Ana230 pisze:
endka pisze:
a Jarosław i tak nie wygra.
i wszyscy o tym wiemy
tak? popatrz a ja nie wiedziałam, wróżką też nie jestem...
no widzisz, a ja jestem i wiem :)
No Endko nie tylko Ty:
Sybirra pisze:To sum up.
I tak wygra Pan Bronisław.
Może jaki klan założymy ;) Ale i tak ja jestem lepszą. Ty jedynie wykluczyłaś jednego z kandydatów, a Ja! Podałam zwycięzce nenene

I zdecydowanie Komorowski jest marionetką rządu. Stał się polityczną kukłą. Dla niego nieważne jakie sznurki, byleby prowadziły do władzy.
POLITYKA.
Ale teraz My. Polemizujemy, krytykujemy i wyśmiewamy... My moi mili też nie gorsze marionetki. Idziemy w zaparte naiwnie wierząc że swoją gadaniną coś zdziałamy. Niczym Ci na górze bawimy sie w
POLITYKĘ.
Z tą różnicą, że oni zdzierają nerwy dla zysku i forsy, a nam nigdy za to nie zapłacą. Nasze sznurki prowadzą do nikąd...
majkelzawszespoko pisze:
tancerz pisze:I co Ty na To Beti ?
tancerz Ty chyba nie wiesz jak Rydzyk wygląda...
Powiem szczerze, ze owy Pan ma coś z Rydzyka, podobny fryz, okulary, rysy. A wiem co mówię. Ja na demota śmiało dałabym :P
majkelzawszespoko pisze:Komorowski wygrał z propagandą Radia Maryja, TV Trwam i kościoła Ojca Rydzyka i kresów wschodnich.
Za wszystkim stoi Rydzyk, więc ilość nie stanowi w tym momencie o sile przebicia.
kościół Rydzyka?? Czyli?? Chodzi o budynek czy o wspólnotę, bo napisane z małej litery, a że żadnego kościoła Rydzyka nie znam jako określenia dla wspólnoty (może być co najwyżej sekta, odłam) także się zastanawim czy chodzi o budynek sfinansowany przez tę osobę czy może kościół pod jego wezwaniem. Sprecyzuj proszę.
majkelzawszespoko pisze:Waszym ulubionym słowem jest manipulacja, moim niech będzie zacofanie.
Nie, pomyliło Ci się za pewne z marionetką ;) Manipulacja była jest i będzie w polityce obecna z każdej strony.
Co do zacofania... Pomyliłeś je chyba z konserwatyzmem.
I takie moje pytanie. Jak to jest? Kiedy człowiek możę stać się konserwatystą? Wyrażać swoje poglądy w ten sposób. Skoro młodzi ludzie przez niektórych tutaj od razu są spychani do liberalizmu, bo że daje wolnośc, że więcej możliwości, szybki rozwój itd. Czy konserwatyzm jest wrodzony, dziedziczy czy nabyty?
give_in_to_me pisze:Choćby głupi przykłąd z in vitro, gdzie jego wypowiedź to było zwykłe, nieskonkretyzowane bajanie, że chciałby, żeby w Polsce było więcej dzieci. Na wprost sformułowane pytanie, czy jest za tą metodą, odpowiedziął, że jest katolikiem. To jest wyważone? To jest mydlenie oczu. Jakby był takim katolikiem, to powinien wiedzieć z Ewangelii, że jego mowa winna być "tak tak, nie nie".
Tutaj się zgodzę. Nie podobało mi się omijanie konkretnie sprecyzowanych pytań. I to w przypadku obu panów. Albo rozejm z Wałęsą. Omijanie odpowiedzi, a na końcu stwierdzenie, że można się pogodzić jak ktoś mówi prawdę i na to zasługuje (czy jakoś tak to Kaczyński sformułował). Jednak stanowczości się nie wyparł. No ale to raczej dobra cecha na urząd prezydenta.
give_in_to_me pisze:Litości... Kaczyński wygrał debaty? W życiu się nie zgodzę.
Tak samo wygrał debaty jak komorowski wybory. Po prostu większością głosów. W przypadku urzędu prezydenta większość stanowiły osoby róznej masci. A w przypadku debaty specjaliści od tego typu rzeczy, piszący recenzje, znawcy PR, ekonomiści, osoby medialne itd. I to oni tak zdecydowali. I gadanina na siłę, że nie wygrał bo ja się z tym nie zgadzam nic nie zdziała. W takich debatach nie chodzi jedynie o odpowiednia prezencje ale równiez o umiejętne zarządzanie faktami. Ci co wymyślają oratorskie mżonki, nie patrząc na realia z góry przegrywają. A Ci co się może mało orientują w dokonanicah politycznych obu partii wybierają zwycięzce inaczej...
Canario pisze:Mając TVP w rękach,wspólczucie narodu,2 powodzie i nie wygrać, to jest PORAŻKA!!
JAROSŁAW KACZYŃSKI poniósł klęske!
A Pan komorowski wygrywając zaledwie 5 %, a mając przecież Ciebie z swoim elektoracie, to dopiero poniósł klęskę :-)
Takie tłumaczenie i wiązanie tych wydarzeń z wyborami i podporządkowywanie im całych wyborów jest jedynie próbą przekonania siebie do swoich racji. Mogą one wpływać na głosy, ale nie określać całych mechanizmówskładających się na wybór tego a nie innego prezydenta.
Wytłumacz mi teraz fenomen nagłego wzrostu poparcia dl Pana Napieralskiego. Może fakt, że młodzież uznała, że nie ma na kogo głosować, to sobie zaznaczy przy Grzegorzu krzyżyk??
Pawelx pisze:
endka pisze: jeszcze jedno, proszę wytłumaczcie mi dlaczego Polonia amerykańska głosowała na Jarosława?
bo to zdrowo myślący polscy patrioci ;-)
Proste pytanie... Podziałamy wedle ukachanych stereotypów. I prosze bez takich bezsensownych kłótni.

1) Bo w Ameryce odbiera Radio Maryja. Według danych statystycznych polska Polonia w 70% słucha tego właśnie radia. Myśle, że nie trzeba tego tłumaczyć.

2) Bo w dużej mierze do Stanów w przeciągu kilkudziesięciu lat wyjechało biedne i podupadłę gospodarczo południe i wschód, głównie ludzie ze wsi. Wszystko wyjechało "za chlebem", nie były to emigracje przymusowe opozycjonistów. Teraz w Stanach tworzą się klany tych emigrantów i to co dzieje się w Polsce oni wszyscy widzą oczami swojej rodziny, która jak pokazują dane sondażowe głosuje na PiS.

3) Bo Ameryka sama w sobie od zawsze była siedliskiem wszelkich teorii spiskowych, konspiracji i symbolem wolnych niecenzuralnych mediów. I chyba rozumiemy jak się mogła zachować w obliczu kwietniowej tragedii. Nie było w ostatnich latach lepszego kąska z konsekwencją przyśpieszonych wyborów. Jak słucham teorii wysówanych przez rodzinkę w Stanach to... Oni na wszystko mają potwierdzenie. Docierają do jakiś źródeł, działa tam niezłe podziemie. Nawet na powódź jest wytłumaczenie. Chodzi mi tutaj o tlenek srebra. W każdym razie w Stanach przewyższa mentalność skupiona na ciekawości i na siłę doszukiwaniu się niezgodności. odwalaja czarną robotę za polskich śledczych...

4) Bo może w Stanach wiedzą jednak coś co nam się nie śniło, bo Polacy jak Kaczki użerają się na arenie Polskiej i są karmieni tym co poda im telewizja w zupełności zmanipulowana, czy to w jedną czy drugą stronę. Czas pokaże.

Co do kwestii patriotyzmu na emigracji to jest to temat na piękną polemikę. Z jednej strony uciekli może i za lepszym życiem, bo bali się władzy (mówię teraz stricte o emigracji po II wojnie św.), ale z drugiem to oni przysyłali podziemi pieniądze na walke z władzą to oni wysyłali petycje do władz Zachpdu o pomoc, przedstawiali polskie relaia, tak bacznie strzeżone przez komunistów. Tak naprawde na emigracji martwili się bardziej o Polskę niż większość Polaków w kraju. A liczne publikacje są tego dowodem.
Mamy tez przykłady z Wielkiej Emigracji. Działanie na podobnej zasadzie. Paryż i Londyn stanowiły najmocniejsze ośrodki ówczesnej Polonii. I to tam tworzyła się polska kultura i dzięki niej polskość przetrwała.
Poza tym jak widzimy w Stanach przynajmnije wszyscy są jednomyślni co do wyboru, a my w Polsce jesteśmy jedynie świadkami nieustannej gry politycznej, obrzucamy się obelgami, Polak walczy przeciw Polakowi i wszystko bez sensu, bo gdyby chociaż ten spór miał postać takiego jak w Anglii (Cameron - Ashton) to mielibyśmy podstawy się spierać, ale prawica przeciw prawicy... Nie ma wielkich rozbieżności w programach obu partii. PO zmierza ku Lewicy, ale na potrzeby nowego elektoratu, a nie z przekonania. Tyle razy ile oni zmieniali swoje poglądy...
Phoenix pisze:Ja, ja, ja! Ja ci odpowiem :) Polonia w Ameryce to jajcarze! Ot, co :) Oni nie mieszkali w kraju od lat i nie musieli męczyć się z prezydenturą Kaczyńskiego. A że im wisi to, co się w kraju dzieje i ważne jest to, że rodacy w kraju będą mieli gorzej, to im dowalmy kolejnego Kaczyńskiego na prezydenta. A niech mają!
Haha, rozwaliłaś mnie :-)
Nawet ja bym na takie doskonałe wytłumaczenie nie wpadła. Może myślę innymi kategoriami ;-)
Ale kot genialny :)
Phoenix pisze:Popatrzcie na reakcje gazet zagranicznych. Chwalą taki wybór.
Zagranica każdy wybór narodu Poskiego, tak bardzo poturbowanego przez osoatanie katastrofy, uznałaby za właściwy. A poza tym co ma prasa zagraniczna do Polskich realiów. Tyle co nasza do wyboru Sarkozy'ego czy Obamy...
Phoenix pisze:
majkelzawszespoko pisze:Lech Kaczyński był bardzo słabym prezydentem. Wstyd mi było za każdym razem, kiedy gdzieś wyjeżdżał do ludzi.
Dokładnie o to chodzi. Dość kłótni. Ile można na takie coś patrzeć? Platforma dostała kredyt zaufania. Teraz każdy będzie patrzył na ich poczynania, by odpowiednio potem je rozliczyć. Dostali ogromną szansę, jak się nie sprawdzą, wybory parlamentarne z pewnością będą oceną ich działań.
Oczywista sprawa jest, że wstyd zawsze za błędy. Tak jak wstyd za wizytę Kwaśniewskiego na Ukrainie czy brak elokwencji w rozmowach międzynarodowych. Ale nie dostrzeganie zalet jest zbyt stronnicze.
Zaraz powiecie, ale nie miał zalet. No to Wasze zdanie, ale wg mnie miał. Bo każdy ma. Dla jednego zaletą może być nawet to co dla drugiego będzie wadą. Dlatego pisanie stwierdzeń jest nie na miejscu. Bo każdy ma inne zdanie i dlatego nie powinno ono stanowić argumentu. A wręcz przeciwne to nasze zdanie powinno być odpowiednio poddane argumentacji.
Beti_90 pisze:Dokładnie, PiS już dostał swoją szansę, a więc PO też się takowa należy
PO przez osatnie trzy lata jak dla mnie wystarczająco się wykazało. A Pan bronisław również pokazał jakim może być prezydentem.
Beti_90 pisze:Przecież nie ma tak hop siup i nagle Polska staje sie Irlandią...
Ale jednak PiS w dwa lata miał pokazać jak skutecznie nią nie być... Trochę obiektywizmu, bo zgadza się, nie można cudów pokazać w krótkim czasie, ale nie można też jedych ograniczać, a drugim dawać laury.
Obrazek
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Dzięki Sybi:) To było rzeczowe i na tym mi zależało:)
Lubię czytać Twoje posty bez względu na to czy się z nimi zgadzam czy nie.
dzięx:)
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Pawelx pisze:
majkelzawszespoko pisze: Był wielką przeszkadzającą i partyjną kłodą, która uniemożliwiła zreformowanie Polski w JAKIMKOLWIEK kierunku. W ten sposób znowu stoimy w miejscu, zamiast gonić Europę.
Waszym ulubionym słowem jest manipulacja, moim niech będzie zacofanie.
[
hahahha, ty chyba naprawdę nie wiesz, że to nie wina prezydenta Lecha Kaczyńskiego tylko tego, że to jest leniwy rząd który nic nie robi. Kaczyński zawetował 18, a podpisał 840. Z tych 18 chyba około 8 zostało przepchnięte przez parlament. To jest przykład na to, że rząd po prostu nic nie robił.
no po tym, jakoś nie widać, żeby prezydent przeszkadzal :wariat:

skoro nic nie zrobili wtedy nie zrobią i teraz i po co się oszukiwac :wariat:
Awatar użytkownika
syberia

Post autor: syberia »

tancerz pisze:
Obrazek

i to nie fotomontaż http://fakty.interia.pl/raport/wybory-2 ... 483,24,903

I co Ty na To Beti ?
To Jacek Saryusz-Wolski deputowany w Parlamencie Europejskim
Ludzie młodzi sądzą, że za pieniądze wszystko można kupić, gdy już dorosną są tego pewni - Oskar Wilde
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Phoenix pisze: Cieszy mnie, że większość głosujących nie dała się jednak nabrać na postawę Jarosława wyrażającą się mniej więcej tak:
Obrazek
Żerowanie na katastrofie, wciskanie kitu i permanentna wazelina stały się głównymi orężami kampanii wyobrczej PiSu. I nikt mi nie wmówi, że było inaczej. Momentami to było wręcz obrzydliwe. Samo przemówienie Jarosława po ogłoszeniu wyników sondażowych mówi samo za siebie. WŁADZA JEST NAJWAŻNIEJSZA I PO TRUPACH DO CELU. Jakaś chora sakralizacja tego wydarzenia. Doczepianie łatki męczeństwa i bohaterstwa czemuś, co w dużej mierze, i tu muszę się zgodzić z Palikotem, było wynikiem pychy i durnego uporu Lecha Kaczyńskiego. Wydaje mi się, że kartą "katastrofa Smoleńska" Jarosław będzie grał jeszcze przez jakiś czas.
Wg mnie, to się dopiero zacznie. Skoro Jarosław potrafi tak manipulować słowami, by ludzi którzy zginęli z Smoleńsku, nazwać męczennikami, to wiele pokazuje. Jak można nazwać męczennikiem kogoś kto ginie w katastrofie samolotu :wariat: ? Czy Kaczyński wie w ogóle, co oznacza słowo "męczennik"? Owszem, dotknęła go tragedia, zginęli bliscy mu ludzie. Ale ludzie, nie róbmy z nich męczenników, bez przesady! Zginęli, ale nie jako męczennicy. Nie dorabiajmy ideologii.
Phoenix pisze: Wyrzucenie ze słownika słowa "postkomuna", wychwalanie Gierka...
:-/ . No tak, to było fatalne posunięcie.
Phoenix pisze: WSZYSCY mieli już dość ciągłych kłótni, hamulca w postaci Lecha i nie chcieli powtórki.
Bo ile można słuchać kłótni? Naprawdę, na chwilę może i byli tacy, których to bawiło. Wzajemne uszczypliwości między premierem i prezydentem. Ale na dłuższą metę jest to bardzo uciążliwe i w takich warunkach, rządzenie i wprowadzanie zmian, jest bardzo utrudnione.
Phoenix pisze: Platforma dostała kredyt zaufania. Teraz każdy będzie patrzył na ich poczynania, by odpowiednio potem je rozliczyć. Dostali ogromną szansę, jak się nie sprawdzą, wybory parlamentarne z pewnością będą oceną ich działań.
Oczywiście. Albo się wywiążą z programu i tego co proponowali przed wygraną Komorowskiego...albo popłyną. Niech będą oceniani. Niech zacznie się w Polsce coś pozytywnego robić...dla Polaków! Ale myślę, że większość ludzi chciało zwyczajnie wreszcie zaufać że można inaczej. Inaczej niż to było przez ostatnie 2 lata. Jeśli nie będzie lepiej, to gorzej chyba też nie. Polacy wybrali mniejsze zło. A Kaczyński, wczorajszym hasłem w przemówieniu, po ukazaniu się wyników sondaży, by komisje dobrze sprawdzały i skrupulatnie liczyły wszystkie głosy; pokazał że wcześniej czy później wróci "stary Jarosław". Człowiek, który ciągle wietrzy podstęp i intrygi.
Wielu z nas poszło do wyborów, nie dlatego że mieliśmy jakiegoś kandydata, którego byliśmy absolutnie pewni i przekonani że będzie lepszym prezydentem. Ale wielu z nas wybrało tego a nie innego, bo pamiętają, jakim drugi z kandydatów był premierem. Jedyne co zapamiętała większość z nas z premierostwa Jarosława, to ciągłe kłótnie, węszenie podstępu i szukanie "haków". Kaczyński miał szansę się wykazać i bardzo to zepsuł. Nie potrafił wykorzystać szansy. Komorowski zaś, na dobrą sprawę nie miał jeszcze okazji niczego bardzo popsuć. I chyba ta nadzieja, że może on nie "spaprze roboty", spowodowała że prezydentem został ten a nie inny kandydat.
1958 - forever...
Awatar użytkownika
Beti_90

Sybirra pisze:Beti_90 napisał:
Przecież nie ma tak hop siup i nagle Polska staje sie Irlandią...

Ale jednak PiS w dwa lata miał pokazać jak skutecznie nią nie być... Trochę obiektywizmu, bo zgadza się, nie można cudów pokazać w krótkim czasie, ale nie można też jedych ograniczać, a drugim dawać laury.
Przecież napisałam obiektywnie:
Beti_90 pisze:PiS już dostał swoją szansę, a więc PO też się takowa należy, a jeśli nic nie zmienią i będzie tak jak dawniej, to poprostu w następnych wyborach parlamentarnych nie wygrają... no jak dla mnie sytuacja idealna
Czy uważasz to zdanie za mało obiektywne?

A część drugą dodałam nie po to aby ludzie za wszelką cenę bronili PO i wciąż na tą partie głosowali nawet gdyby nic nie zmienili, tylko po to aby nie przekreślać ich za wcześnie. Jeśli będą sie starać i naprawde będzie widać zmiany na lepsze adekwatne do czasu, w którym mieli szanse je wprowadzić - pozwolić im dokończyć... A co do PiSu, to oni zrobili naprawde bardzo mało w porównaniu do tego jakie mieli wspaniałe warunki, wzrost gospodarczy.
Chodzi mi tu o szansę związaną z tym, że i prezydent i rząd są z tej samej partii.
Sybirra pisze:majkelzawszespoko napisał:
Komorowski wygrał z propagandą Radia Maryja, TV Trwam i kościoła Ojca Rydzyka i kresów wschodnich.

Za wszystkim stoi Rydzyk, więc ilość nie stanowi w tym momencie o sile przebicia.
kościół Rydzyka?? Czyli?? Chodzi o budynek czy o wspólnotę, bo napisane z małej litery, a że żadnego kościoła Rydzyka nie znam jako określenia dla wspólnoty (może być co najwyżej sekta, odłam) także się zastanawim czy chodzi o budynek sfinansowany przez tę osobę czy może kościół pod jego wezwaniem.
Słowo 'wspólnota' jak najbardziej pasuje, a że owa sekta nie wyznaje Boga tylko Rydzyka, to nie wypadało pisać przez duże K...;)
"Termin sekta oznacza najczęściej podgrupę religijną, różniącą się od innych grup swoistymi praktykami religijnymi oraz swoistym doborem pism kanonicznych. W ujęciu teologicznym dotyczy grupy wyznaniowej, która oddzieliła się od macierzystej organizacji kościelnej dla zaznaczenia swojej odrębności w kwestiach doktryny, liturgii i organizacji wspólnoty religijnej tworząc nową wspólnotę wyznaniową, wysoce ekskluzywną."

Co do reszty twojej wypowiedzi to również miło się czytało ;D
endka pisze:Dzięki Sybi:) To było rzeczowe i na tym mi zależało:)
Lubię czytać Twoje posty bez względu na to czy się z nimi zgadzam czy nie.
dzięx:)
Podpisuję się pod tym ;D :D

Edit:
tancerz pisze:to nie fotomontaż http://fakty.interia.pl/raport/wybory-2 ... 483,24,903

I co Ty na To Beti ?
No podobny to on może i jest ale wystarczy zdjąć mu okulary, twarz wyostrzyć(chociaż w tym wypadku to mało realne :P) i czar pryska :P
Ostatnio zmieniony wt, 06 lip 2010, 0:18 przez Beti_90, łącznie zmieniany 2 razy.
Pawelx

Nie chce mi się odnosić do wszystkich wypowiedzi, bo większość z nich jest tak durna że nawet ciężko coś odpowiedzieć.

Skoro uważacie, że Kaczyński gra smoleńskiem to jak nazwiecie wycieczke Pana Komorowskiego do męża Barbary Blidy...
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

Pawelx pisze:Nie chce mi się odnosić do wszystkich wypowiedzi, bo większość z nich jest tak durna że nawet ciężko coś odpowiedzieć.

Skoro uważacie, że Kaczyński gra smoleńskiem to jak nazwiecie wycieczke Pana Komorowskiego do męża Barbary Blidy...
Nie musisz obrażać wypowiedzi innych ludzi na forum. Nie rób z siebie lepszego niż owa większosć na tym forum. Że niby wypowiedzi wielu nie są nawet warte Twoich komentarzy. Bo tak to zabrzmiało. Twoje wypowiedzi też wielu pewnie się nie podobają, ale nie piszą o nich, że są "durne". Każdy ma prawo do swojego zdania. Nie musisz się z nim zgadzać. Ale jeśli brakuje komuś argumentów, to własnie używa takich epitetów jak Ty. Słabe to.
A co do Blidy, to nie wiem czy wiesz, że to mąż Blidy wyszedł z inicjatywą spotkania a nie Komorowski. To po pierwsze. Jak już coś chcesz komentować, to chociaż wiedz co. A po drugie. Nie uważam, by Komorowski dobrze zrobił. Natomiast Kaczyńskiemu z "tytułu Smoleńska", taka wpadka nie zdarzyła się raz czy dwa, lecz notorycznie.
1958 - forever...
Awatar użytkownika
endka

Post autor: endka »

Pawelx pisze: Będąc na różnych wiecach niestety często spotkałem się z takimi "wyborcami" Komorowskiego.
To już wiem skąd w Tobie tyle jadu.
Pawelx pisze:Nie chce mi się odnosić do wszystkich wypowiedzi, bo większość z nich jest tak durna że nawet ciężko coś odpowiedzieć.
Przystopuj trochę.
Ostatnio zmieniony wt, 06 lip 2010, 8:01 przez endka, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don't say UH-OH! Vampires do NOT say UH-OH!"
Zablokowany